Såld

Pampig sekelskifteslägenhet med högt i tak & tre kakelugnar

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Linnégatan 37A

3,5:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 832 kr/mån
Rum:
3,5 rum
Boarea:
ca 100 kvm
Våning:
1/6, ej hiss
Byggår:
1903
Adress:
Linnégatan 37A,
413 08 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en pampig sekelskifteslägenhet om 100 kvm som präglas av en fantastisk takhöjd tillsammans med inte mindre än tre dekorativa kakelugnar och bevarade sekelskiftesdetaljer som spegeldörrar, höga fotlister, stuckaturer och takrosetter. Lägenheten har genomgående ljusa målade väggar i vitt och grått samt fina plankgolv som är vitlaserade och hårdvaxade. Generösa sällskapsytor som inbjuder till samvaro med vänner och familj. Stort kök med köksinredning från Vedum och kvalitativa vitvaror. Stilrent badrum från 2015 med Carraramarmor. Två stora sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett litet charmigt barnrum alternativt hemmakontor.

I Linnéstaden bor ni i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns många restauranger, mysiga butiker, caféer, större mataffärer och andra nöjen. Nära avstånd till natursköna Slottsskogen för långa promenader, joggingturer och utflykter. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn. I närområdet finns även skolor och förskolor.

Lägenhetens 100 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas man av en hall med plats för avhängning under platsbyggda överskåp samt inbyggt städskåp. I taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har genomgående ljusa målade väggar i vitt och grått samt fina plankgolv som är vitlaserade och hårdvaxade. Redan i hallen slås man av den höga takhöjden som genomsyrar hela bostaden tillsammans med bevarade sekelskiftesdetaljer.

Härligt vardagsrum med vacker vit kakelugn (ej i bruk), höga fotlister, fint mönstrad stuckatur och takrosett. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med djup fönsternisch. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Pardörrar in mot lägenhetens största sovrum alternativt matsal.

Stort kök som renoverades 2007 med köksinredning i vitt från Vedum. Bänkytor i mörkt trä och vitt kakel som sträcker sig ända upp till taket. Köket är utrustat med glaskeramikhäll med grill (Miele), fläkt (Fjäråskupan), inbyggnadsugn (Ilve), halvintegrerad diskmaskin (Miele), inbyggnadsmikro samt kyl och frys med ismaskin (Miele). Dolt i ett högskåp finns även en tvättmaskin (Bosch, 2015). Invid fönstret som ger ett fint ljusinsläpp ryms en matplats för sex personer. Köket har fina vinklar samt ingång från trapphuset.

I anslutning till köket ligger den före detta pigkammaren som passar perfekt som ett barnrum eller hemmakontor. Mysigt rum med rundad vägg och fönster mot gården. Fin fondtapet från Cole and Son "Melville".

Lägenhetens största sovrum, som även kan användas som matsal, nås från hallen samt via vackra pardörrar mot vardagsrummet. Sovrummet är generöst utformat och här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Liksom vardagsrummet präglas sovrummet av en vacker vit kakelugn (ej i bruk), höga fotlister, fint mönstrad stuckatur och takrosett Två höga fönster med djupa fönsternischer bidrar med ljusinsläpp.

Det näst största sovrummet nås från hallen. Även här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord alternativt säng och arbetshörna. Förvaringsmöjligheter i fem garderober. Även detta rum har en vacker vit kakelugn (ej i bruk), höga fotlister, fint mönstrad stuckatur och takrosett. Ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med djup fönsternisch som vetter mot gården.

Stilrent badrum som är renoverat 2015 med golv i Carraramarmor och vita helkaklade väggar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfat, spegel, väggskåp, handdukstork, duschhörna med rundade vikdörrar i glas samt blandare från Tapwell med både taksil och handdusch. I taket sitter infällda spotlights. Renoveringen är fackmannamässigt utförd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 832 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 6,8943%. Andel av årsavgift är 6,41861%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, ej hiss. Våningsplan 1 av 6.

Byggår: 1903.

Storlek: 3,5 rum och kök. Boarea ca 100 m². Areauppgifter enligt mätning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har ett avtal med Com Hem. De levererar ett analogt grundutbud via tv-jacket i väggen. Avgiften för kanalerna ingår i avgiften. Sammanlagt ingår idag ca. femton kanaler i grundutbudet. Om man vill ha fler kanaler kan man skaffa digitalbox via Com Hem, Telia eller någon annan digital TV-leverantör och välja på ett passande kanalutbud. Internet: Com Hem levererar bredband och tv till lägenheternas tv-jack med tre hål. För att som boende få tillgång till bredband krävs ett avtal med Com Hem samt ett modem. Givetvis så går det även att ansluta sig till internet genom modem från någon annan internetleverantör.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 147 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Man når vindsförråden från den gamla kökstrappan eller från uppgång 37B. I föreningen finns en gemensam tvättstuga som ligger inne på gården. I portgången finns ett cykelställ som kan användas av boende i föreningen.

Information Förening

Förening: BRF Bergslänten.

Allmänt om föreningen: Brf Bergslänten äger och förvaltar fastigheten Olivedal 14:3 Göteborg med adress Linnégatan 37 A-B. Föreningen består av ett flerbostadshus med 20 bostadsrättslägenheter samt affärslokal och restaurang i bottenplan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi och avgifterna har legat på samma nivå under flera år. Avgifterna höjdes med 6,75% den 1/1 2017.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2041.

2017 planeras renovering av muren på framsidan, renovering av soprummet, renovering av uteplats på framsidan, nya träd och växter på framsidan, åtgärda vissa problem i barnvagnsutrymmet i uppgång 37A samt i gårdsförrådet och på altanen.

Föreningen undersöker möjligheten att bygga om råvinden.

Utförda renoveringar:
1976 utfördes en stor renovering med bl.a. byte av stammar och fönster.
2004-2005 omläggning av tak.
2006 spolning av gårdens dagvattenavlopp, ommålning av gårdstrapphuset, stenläggning samt dränering av gården och uppfarten från gatan.
2008-2009 totalrenovering av butikslokal, nya balkonger, omputsning av fasad, utbytt värmepump samt omfogning av gatuhusets tegelfasad.
2009 byte av gatuhusets balkongdörrar samt att arbete med nytt gårdsbjälklag.
2010 injustering av värme och byte av samtliga termostater.
2010-2011 byggdes nytt barnvagsförråd.
2011 uppdaterades tvättstugan med nya tvättmaskiner, nytt torkskåp och ny torktumlare.
2012 ny frånluftsfläkt på taket är installerad för restaurangen.
2014 byte av portlås/porttelefon, målning av uppgångarna, nya utemöbler och grill på gårdsterrassen samt golvlagning och städning på vind.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning