Såld

Pampig sekelskifteslägenhet med högt i tak, balkong & kakelugn

Madelene Lööw
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Sten Sturegatan 10

6:a Lorensberg / Heden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
8 694 kr/mån
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 189 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1892
Adress:
Sten Sturegatan 10,
411 39 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna pampiga sekelskifteslägenhet om 189 kvm som präglas av en fantastisk takhöjd tillsammans med inte mindre än en dekorativ kakelugn och en öppen spis samt bevarade sekelskiftesdetaljer som spegeldörrar, höga fotlister, stuckaturer och takrosetter. Lägenheten har genomgående ljusa målade väggar i vitt samt fina parkettgolv i fiskbensläggning samt slottsläggning. Generösa sällskapsytor som inbjuder till samvaro med vänner och familj. Ni har både vardagsrum, en salong samt matsal att umgås i. Stort fullutrustat kök med köksinredning i vitt från Ballingslöv. Två väl tilltagna sovrum samt en jungfrukammare/barnrum. Bostaden erbjuder även ett tidlöst helkaklat badrum utrustat med både dusch, bubbelbadkar samt tvättmaskin och torktumlare tillsammans med det vanliga. Det finns även en gästwc. Här är det bara till att flytta in.

Lorensberg är beläget i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn och i öster breder evenemangsstråket ut sig. Dessutom präglas Lorensberg av ett myllrande restaurangliv och här erbjuds menyer från alla världens hörn och i alla prisklasser. Det finns även ett stort antal kaféer och pubar och de många klubbarna längs med Avenyn håller öppet till långt in på småtimmarna.

Välkomna på visning!

Bostadens 189 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Genom det charmiga pardörrarna välkomnas ni in i bostaden och ni slås direkt av den höga takhöjden som genomsyrar hela bostaden tillsammans med bevarade sekelskiftesdetaljer som fina spegeldörrar, stuckaturer och takrosetter. Hallen är möblerbar med plats för fri avhängning direkt till er höger. Lägenheten har genomgående ljusa väggar i vitt samt fina parkettgolv i fiskbensläggning samt slottsläggning.

Härligt vardagsrum med vacker öppen spis, höga fotlister, fint mönstrad stuckatur och takrosett. Väggarna pryds även av en vacker vit bröstpanel med speglar. Fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier med djupa fönsternischer. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang.

Via den fina serveringsgången når ni självklart bostadens kök men innan ni kommer dit möts ni av ett högt skänkskåp i original. Här finns även en gäst-wc och ett stort helkaklat badrum utrustat med wc, handfat, spegel med belysning, handdukstork, duschhörna samt bubbelbadkar. Ni har även lyxen att ha både tvättmaskin samt torktumlare i bostaden. Från serveringsgången når ni även bostadens gårdsbalkong i söderläge med sol från morgon till kväll.

Köket är väl tilltaget och renoverades 2010. Köksinredningen går i vitt med speglar tillsammans med fina vitrininslag. Bänkytor i massiv granit och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, inbyggd mikro, kyl och frys i fullhöjd, dubbel diskho samt diskmaskin. Man har även låtit platsbygga ett matbord med ca fyra sittplatser. Den framtagna tegelväggen gör ett snyggt avbrott mot det annars vita och ger rummet karaktär.

Som sig bör finns en jungfrukammare som idag används som barnrum intill köket med garderob och gårdsvy.

Vid större sammankomster kommer matsalen väl till pass där ett stort matsalsbord ryms med plats för flertalet sittande gäster. Ytterligare plats finns för att möblera upp utefter behov med bland annat serveringsskåp/vitrinskåp om så önskas. Även detta rum smyckas av ett fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier med djupa fönsternischer. Här kan ni slå er ner och njuta av den grönskande vyn och en härlig middag.

I anslutning till matsalen har ni bostadens mysiga salong med en vit praktkakelugn med välputsade mässingsluckor och milda färgmönster som dekorerar rummet på bästa sätt. Möblera med stor soffgrupp med tillhörande möblemang.

Master bedroom nås från matsalen via höga pardörrar. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord utan problem tillsammans med övrigt möblemang. Ett högt fönsterparti i väster med fönsterbänk i marmor och dekorativa elementskydd pryder detta rum, likt resterande.

Bostadens andra sovrum är även det generöst till ytan och har god plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang. Originalgarderoben med överskåp erbjuder goda förvaringsmöjligheter och här ser ni allt det vackra vi berättat om i tidigare rum.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 8 694 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 7,6642%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 7.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns.

Byggår: 1892.

Storlek: 6 rum och kök. Boarea ca 189 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem.
Internet: Bredband via öppen fiber.

Uteplats: Gårdsbalkong i bästa söderläge.

Bilplats: Föreningen har nio parkeringsplatser som hör till specifika lägenheter. Om man inte har en plats så får man en kostnadsersättning för parkering av föreningen som motsvarar antingen ca 695kr/mån som boendeparkering kostar eller ca 1355 kr/mån som parkeringshuset på Skånegatan kostar. Till parkeringshuset är det i dagsläget cirka 3-4 månaders kö.

För parkering i parkeringshuset kontakta Göteborgsstads parkering AB, kundtjanst@p-bolaget.goteborg.se eller 031-7743700, www.parkeringgoteborg.se

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se..

Energideklaration: Energiprestanda 122 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd om ca 12 kvm. Föreningens tvättstuga finner ni i källaren och cykelparkering finns.

Information Förening

Förening: Brf Heden 21:8 Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.

Allmänt om föreningen: Brf Heden 21:8 består av 17 bostadsrätter samt en lägenhet och en lokal med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2005. Juridiska personer tillåts ej köp.

Hörnhuset med adresserna Sten Sturegatan 10/ Bohusgatan 2 uppfördes 1892 efter arkitekten K Johansson ritningar. Byggt i fem våningar med inredd vind och vackert bevarad förträdgård, elegant hörntorn och fasader i rött tegel med inslag av glaserade stenar.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetspartner. Ekonomin är mycket god och avgiften har sänkts på senare år. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar för 2017/2018 i dagsläget. Kontrollerat med föreningen 2017-08-22.

Kommande/gjorda renoveringar: Byggnaden genomgick omfattande renoveringar 2009-2010 i samband med nyproduktionen av tre vindsvåningar. Denna innefattade fasad och balkongrenovering, nytt yttertak, byte av fönster, byte av hissmaskineri, renovering av tvättstuga samt relining av avloppstammar. 2009 gjordes av en grundförstärkning via bohrinfiltration. Under 2016 har O A Tobiason utför garantireparationer på balkonger och fasader. Föreningen har även genomfört en OVK besiktning och fastigheten har nu godkänd OVK. Föreningen har även installerat öppen fiber i alla lägenheter samt källarlokalen. Det finns inga större planerade renoveringar i dagsläget utan föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2022.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter