Välkommen till

Berzeliigatan 13B

Berzeliigatan 13B
1:a Lorensberg

Yteffektiv etta med unik karaktär, sovloft & generös balkong

Med tyst läge i gårdshuset i en vacker fastighet anno 1906 finner ni denna yteffektiva etta med unik karaktär, smarta lösningar, högt i tak och härligt ljusinsläpp från höga fönsterpartier. Lägenheten har genomgående mörkbetsade trägolv och vitmålade väggar med inslag av fondpartier i vaxat tegel. Unikt kök renoverat av en finsnickare med köksinredning i gediget trä, genomtänkt utrustning samt utgång till en generös balkong i nordvästläge som vetter mot innergården. Fantastiskt vardagsrum med fin stuckatur, sovloft och smarta förvaringslösningar. Stambytt badrum från 2008 som fick ny rustik karaktär 2016 med fondvägg i tegel och handfatskommod i gediget trä.

I Lorensberg bor man mitt i storstadspulsen med allt man kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Läs hela beskrivningen
Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenhetens 34+8 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en liten entré med plats för avhängning och infällda spotlights. I taket ovanför hallen finns skåp för förvaring. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, mörkbetsat brädgolv i original från 1906 och vitmålade väggar med fondpartier i vaxat tegel.

Unikt karaktäristiskt kök som renoverades 2015 av en finsnickare. Köskinredning i gediget trä med öppna hyllplan, bänkytor i mörkgrå sten och vitt kakel. Köket har porslinsvask, lyxig blandare med dusch, induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt med träkant, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från 2010 förutom induktionshällen som installerades 2015. I köket finns även en rundad vägg i tegel som formas av trapphuset. Rikligt ljusinsläpp från höga dubbeldörrar i glas som leder ut till lägenhetens generösa gårdsbalkong i nordöstläge.

Fantastiskt vardagsrum som präglas av den höga takhöjden, stuckatur och takrosett samt fint ljusinsläpp från två höga fönsterpartier. Vardagsrummet kan inredas med soffa, arbetshörna och övrigt möblemang. Rummet är yteffektivt planerat med platsbyggt sovloft och smart inbyggd förvaring både bakom skjutdörrar och under trappan till loftet. Bakom en av dörrarna under trappan döljer sig även en kombinerad tvättmaskin med torktumlare från 2016.

Badrummet som renoverades i samband med föreningen stambyte 2008 har mörkt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. För att få en egen karaktär satte man under 2016 in en fondvägg i vaxat tegel och ny handfatskommod i gediget trä. Badrummet har även wc, inkaklad spegel, duschhörna med vikdörrar i glas samt både handdusch och taksil.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta