Nyrenoverad femma med söderbalkong som passar perfekt för den stora familjen

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Irisgatan 4A

5:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
2 850 000 kr
Högsta bud:
3 400 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
5 640 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
92 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Irisgatan 4A,
431 61 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad femma som har totalrenoverats under 2017 med genomgående fina materialval. Lägenheten ligger näst högst upp i huset och har genomgående läge med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck samt inglasad balkong i soligt söderläge. Stort vardagsrum med öppen planlösning mot det moderna kvadratsmarta köket som har köksinredning i vitt med läderhandtag och bänkytor i carreramarmor. Fyra sovrum och snyggt helkaklat badrum med tvättpelare samt gästtoalett.

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal med närhet till äventyrsbad och motionshall. Cirka 5 minuters gångavstånd till Mölndals centrum som har ett stort utbud av allt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt en nybyggd näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Där finns även en hinderbana och två boulebanor. Goda kommunikationer och området har även ett bra strategiskt läge där det går snabbt och lätt att ta sig ut på E6/E20 och Söderleden.

Lägenheten som har totalrenoverats under 2017 disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob. I taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Generösa sällskapsytor i öppen planlösning med fint ljusinsläpp samt utgång till lägenhetens inglasade balkong i soligt söderläge. Vardagsrumsdelen kan inredas med soffhörna och matsalsbord.

Köket är kvadratsmart utformat och har köksinredning i vitt med släta luckor och läderhandtag samt bänkskiva i carreramarmor. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt dubbla integrerade kyl med frys. I taket sitter infällda spotlights.

Innanför köket ligger lägenhetens minsta sovrum som kan inredas med säng och arbetshörna. Ett stort fönster med lugnt läge mot innergården bidrar med ljusinsläpp .

Lägenhetens tre resterande sovrum nås från hallen. De två största sovrummen har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter i två garderober vardera. Alla tre sovrummen har fina fondväggar av gråbetsad liggande träpanel.

Nyrenoverat badrum med golv i carreramarmor och vita helkaklade väggar med mörk fog. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med avskiljande glasväggar samt både hand- och takdusch. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, arbetsyta och överskåp. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster bidrar med dagsljus.

Lägenhetens gästtoalett är även den renoverad med golv i carreramarmor och vita helkaklade väggar med mörk fog. Här finns wc, handfat och spegel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 850 000 kr

Avgift: 5 640 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,86%. Andel av årsavgift är 0,96%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 330 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 180 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Irisgatan 4A, 431 61 Mölndal. Mölndals kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1967

Lägenhetsnummer: 112

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea 92 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong i söderläge.

Tillträdesdag: 2018-02-05 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Smörhålan i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Smörhålan äger fastigheten Smörhålan 1 i Mölndal som bebyggdes 1967. Föreningen består av tre flerbostadshus i 3-4 våningar med Gladiolusgatan och Irisgatan. Föreningen bildades 2005 då även fastighetens förvärvades.

Föreningen består av 140 lägenheter varav 123 är upplåtna med bostadsrätt samt 17 med hyresrätt. Olika lokalytor finns i föreningen och hyrs ut till frisör, sjukgymnastik, målerifirma samt fotvård. Övriga lokalytor avser förrådslikande ytor som är uthyrda med avtal som löper tills vidare. Byggnadernas totalyta år 11990 kvadratmeter, varav 10471 kvadratmeter utgör lägenhetsyta och 1519 kvadratmeter utgör lokalyta.

Föreningens lägenheter är fördelade på 15st 1 rok, 45st 2 rok, 41st 3 rok, 36st 4 rok och 3st 5 rok.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen höjde avgifterna med 1 % fr o m januari 2017. Sedan 2012 har det skett en upptrappning av de årliga avsättningarna till framtida underhåll för att komma i balans med den underhållsplan som togs fram för en långsiktig planering av både ekonomi och åtgärder. Avsättningarna är nu i fas med denna underhållsplan och behöver endast indexuppräknas årligen för att ha ekonomisk beredskap för fastighetens behov.


Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen utgår ifrån en underhållsplan. I dagsläget pågår totalrenovering av aktivitetslokalen och installation av sensorstyrd ledbelysning i trappuppgångar. Under 2017 planeras översyn av asfaltering vid garage och p-platser samt arbeten med utemiljön. Fasaden underhålles och omputsas vid behov. Stammarna filmas årligen och skicket bedöms som gott. När det blir dags för renovering kommer det i så fall bli med metoden relining.

Utförda renoveringar:
2015-2016 Underhåll av fasader.
2014-2015 Dräneringsarbete, asfaltering, ny trapphusbelysning, elsäkringsarbete i hela fastigheten, OVK samt sotning.
2012-2013 Nya treglasfönster.
2012 Nya balkong- och altandörrar, underhåll av garage (målning och utbyte av vissa delar av fasaden) och underhåll av torkrum
2011 Alla altaner utbytta mot nya, installation av dräneringspumpar för dag- och spillvatten, tre nya energisnåla tvättmaskiner och isolering av värmerör.
2010 Uppfräschning av gården med nya plattor och växter, besiktning av taken.
2009 Nya vattenledningar i marken, omputsning av delar av fasad.
2008 Förbättrad utebelysning, renovering av lekplatsen, balkongrenovering och förberedelse för inglasning av vissa balkonger.
2006-2007 Stammarna filmas och bedöms vara i bra skick.
2000 Badrum renoveras och helkaklas av Skanstornet (dåvarande hyresvärd).

TV och bredband: TV: Tv via ComHem ingår i avgiften. Bredband: Bredband finns att tillgå via Bredbandsbolaget.

Parkering: Föreningen har 110 parkeringsplatser och 30 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 150 kr/månad och garageplats ca 425 kr/månad. Max två p-platser/garage per lägenhet. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser och det är ca två personer i kö till garage.

Övriga byggnader: Föreningen har tre tvättstugor som finns på Gladiolusgatan 5A, Irisgatan 2C och Irisgatan 6C. Där finns en bokningstavla där man hänger ett tvättlås för tidbokning i korridoren utanför tvättstugan

En aktivitetslokal finns som är belägen intill Irisgatan 2A mot parkeringsplatsen.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.smorhalan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Åby

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Välkommen till populära Åby! Ett lugnt område sydväst om Mölndals centrum, med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6, E20 och Söderleden. Stadsdelen består av en blandad bebyggelse med såväl flerbostadshus som radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd nås Mölndals centrum, med sin nybyggda shoppinggalleria och ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en idrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall och bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet som är Sveriges näst största travbana.

Kommunikationerna i området är goda med flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg, för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För den som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön, som båda bjuder på härliga promenadvägar och badplatser.

Här i Åby finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning