Såld

Pampig vindslägenhet med balkong & detaljer utöver det vanliga

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sanatoriegatan 13C

3:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 718 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
76 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Sanatoriegatan 13C,
416 53 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Sanatoriegatan 13C och denna moderna och välrenoverade vindslägenhet med påkostade detaljer! Här erbjuds ni alla bekvämligheter man kan önska sig såsom inbyggda spotlights och takhögtalare i hela bostaden, ismaskin, vinkyl, diskmaskin samt tvättmaskin. Allt för att underlätta vardagen. Ni har kök och vardagsrum i en öppen planlösning som bjuder in till sociala umgängen och trivsel med plats för såväl vänner som familj. Härifrån når ni även bostadens härliga balkong med utsikt över Kålltorp. Ni har även två sovrum med platsbyggd förvaring och ett stilrent helkaklat badrum. Sobra ytskikt är genomgående i bostaden och lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Här är det bara till att flytta in och njuta!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även det nyöppnade kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Rumsbeskrivning: Bostadens 76 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Via egen trappa välkomnas ni in i hallen och denna fantastiska vindslägenhet. Plats för fri avhängning tillsammans med mindre möblemang. Här finner ni även en klädkammare med gott om plats för det mesta. Golvet är belagt med en enstavsparkett i vitlaserad ask i kombination med vitmålade väggar. Ett stilrent boende med enhetliga och fina ytskikt.

Ni har kök och vardagsrum i en öppen planlösning där rummet tack vare sin storlek blir en social plats att umgås på. Charmiga takfönster och ljusinsläpp från tre väderstreck tillsammans gör att ljuset tillåts flöda i rummet. Lägg även märke till detaljerna med spotlights i tak och vägg. Ni har även inbyggda takhögtalare i bostadens alla rum som bidrar till en härlig stämning. Här återfinns det sobra ytskikten med avbrott för en fondvägg i grå kalkfärg som utgör en snygg detalj i rummet. Bostadens balkong i öst bjuder på morgon- och förmiddagssol och nås från den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum.

Snyggt och modernt kök med skåpsluckor och lådor i grått med speglar tillsammans med beslag i mässing. Ovan den ljusa bänkskivan sitter stavkakel i grått. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys med ismaskin. Servera ett glas vin från vinkylen och låt gästerna sitta med vid köksön medan kocken förbereder middagen som sedan serveras runt matsalsbordet med plats för flertalet middagsgäster.

Vardagsrumsdelen har plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel.

I bostadens stora sovrum har en dubbelsäng en självklar plats i en perfekt utformad nisch. Ni har platsbyggd förvaring längst ena väggen och ytterligare utrymme för en byrå om så önskas. Plankgolv i vitlaserad ask tillsammans med vita väggar med avbrott för en fondvägg i grå kalkfärg. Ett takfönster bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet.

Bostadens andra sovrum har plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang. Plats finns även för liten byrå alternativ kontorshörna om så önskas. Likt det andra sovrummet har ni här platsbyggd förvaring längst ena väggen. Härligt ljusinsläpp från ett takfönster.

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv och en behaglig golvvärme tillsammans med vitt kakel på vägg. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegel med belysning, duschhörna, en toppmatad tvättmaskin samt ett takfönster som bidrar med ljusinsläpp i rummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 718 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 10,26%. Andel av årsavgift är 10,26333%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 450 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sanatoriegatan 13C, 416 53 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1950

Lägenhetsnummer: 4 /1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 76 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i österläge.

Information Förening

Förening: Brf Sanatoriegatan 13. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 11 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Kålltorp 76:10 i göteborg år 2002. Fastigheten bebyggdes 1950 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 770,5 kvm, varav 740,5 kvm utgör lägenhetsyta och 30 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.

Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-04-05).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Dina Försäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen har nyligen upprättat en underhållsplan som sträcker sig från 2017 till 2047 för kommande prioriteringar av löpande underhåll.

Framöver ska föreningen bland annat se över belysningen, rusta upp trapphusen samt tvättstugan, göra en OVK-kontroll, rensning av ventilationskanaler, byta cirkulationspump värme osv.

Gjorda renoveringar:
2017 Relining av avloppsstammarna i bottenplattan.
2016 Nya balkonger och terrasser (undantag lgh 1201 Utjordsgatan 26)
Nya ytterdörrar
Nya fönster
Nytt tak ink plåtarbeten
Ny tilläggsisolerad fasad
2015 Löpande underhåll av trädgård och gemensamma utrymmen
2014 Anslutning av fjärrvärme
2012 Varmvatten cirkulation till vind i uppgång 13c. Nya stammar för radiatorer till vindslägenheter
2011 Nya parkeringsplatser och nya källarförråd
2008 Bytt jordvärmeledningar, dränerat. OVK-kontroll, åtgärder samt besiktning
2007 Ny teknisk styrning (automatik) avseende värmeväxlaren, bergvärmepump
2005 Varmvatten i cirkulation dragen i hela källaren, expansionskärl bytta, ny varmvattenberedare installerad i källaren
2004 Rengöring oljetank
2002 Installation bergvärme
2001 Renovering av balkonger.

TV och bredband: TV: Kabel-tv via Comhem. Bredband: Bredband via Comhem.

Parkering: Föreningen förfogar över 7 st parkeringsplatser som kostar 200kr/mån att hyra. I dagsläget är det ca en person i kö (2019-04-05).
Föreningen förfogar över 7 st parkeringsplatser som kostar 200kr/mån att hyra. I dagsläget är det 1 person före i kön.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det en tvättstuga, cykelförråd och en möteslokal. Varje lägenhet har balkong eller uteplats, utöver det finns det en gemensam trädgård. Medlemmarna sköter gemensamt trädgård, trappstädning och snöskottning enligt ett rullande schema.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns även tvättstuga, cykelförråd samt en möteslokal i föreningen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning