Välkommen till

Erik Dahlbergsgatan 12

2:a Vasastaden

Ett fantastiskt läge med synnerligen hög klass & charm

Med ett lugnt och skönt läge i hjärtat av Vasastaden. Generös takhöjd om ca 3,30 med restaurerade stuckaturer, takrosetter, genuina vita plankgolv genomgående med två stiliga kakelugnar i blickfånget. Renoverat kök & badrum i toppklass. En våning som har det mesta att erbjuda för den kräsne!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Våningen är beläget mitt i hjärtat av Vasastaden med sina vackra & välbevarade stenhus vilka bebyggdes mellan 1870- 1920. Arkitekten Johan August Westerberg, som hämtade sin inspiration från Paris & Wien, prisbelönades för sina vackra utsmyckade fasader som står i all sin prakt än i dag. Erik Dahlbergsgatan namngavs efter den kände Erik Dahlbergh, även han känd arkitekt för sina fästningsbyggnader, bl.a. Västgöta lejon och Kronan.

Med ett lugnt och skönt läge är de 67 kvadratmetrarna disponerade enligt följande:

Entré med vackert spröjsade fönster in mot köket och ett härligt ljusinsläpp tack vare våningens höga fina läge. Hela våningen genomsyras av vackert välbevarade orginaldetaljer från 1887 som varsamt restaurerats med ett modernt kök & badrum. Mycket smakfullt och sobert!

Generös takhöjd om ca 3,30 med restaurerade stuckaturer, takrosetter, genuina vita plankgolv genomgående med två stiliga kakelugnar i blickfånget. En våning som har det mesta att erbjuda.

Vardagsrum med två stora platsbyggda förvaringsskåp och eleganta pardörrar in mot sovrummet. Vackra kakelugnar ståtar i båda rummen.

Köket renoverades 2010 med skåpluckor upp till tak, komplett exklusiv maskinell utrustning från bl.a. Siemens. Två ugnar, varmluft och ånga, induktionshäll, vinkyl, side-by-side kyl/frys med ismaskin, diskmaskin och en påkostad fläkt från Fjäråskupan. Diskret infällda spotlights i kök, badrum och entré som bidrar till ett underbart mysigt ljusflöde på kvällarna.

Stilrent & elegant badrum. Nyrenoverat 2010 med stort hörnbadkar där både massage och bubblor bidrar till en avkopplande stund. Helkaklade väggar i vitt med grafitgrått klinkergolv. Tvättmaskin för bekvämlighet.

All el har nyligen bytts och är infälld med nytt säkringsskåp liksom ny säkerhetsdörr. Sammantaget ett komplett boende för den kräsne som uppskattar charm, kultur och hög klass!

Välkommen på visning

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!