Såld

Kvadratsmart, bra förvaring & attraktivt läge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Astris gata 62

1,5:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 419 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
40 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Astris gata 62,
417 67 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

I lugn och vacker miljö på Eriksbergsplatån bor man med direkt närhet till den maritima miljön som kännetecknar Norra Älvstranden. Lägenheten erbjuder ett modernt och bekvämt boende som präglas av smart planering, stilrena materialval och hög komfort. Lägenheten har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stor avskild sovalkov, badrum med tvättmöjlighet samt rymlig inredd klädkammare. Generösa fönsterpartier och fransk balkong.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Lägenhetens 40 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob samt en inredd klädkammare. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek och vita väggar.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning och fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och fransk balkong. Här kan man inreda med soffa och matplats.

Stilrent kök från Myresjö med köksinredning i vitt, bänkytor i mörkgrått och vitt kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, ugn, fläkt, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Siemens.

Från vardagsrummet nås sovrummet. Här finns plats för dubbelsäng och ett fönster bidrar med ljusinsläpp. Från sovrummet nås badrummet.

Badrummet har klassiska materialval med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning samt duschhörna med avskiljande glasvägg. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare med förvaringsskåp ovan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 419 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,0713%. Andel av årsavgift är 1,07127%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Astris gata 62, 417 67 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2013

Lägenhetsnummer: 51102/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Hiss finns. Våningsplan 2 av 4.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 40 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Fransk balkong.

Tillträdesdag: 2019-01-02 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Serenaden i Västra Eriksberg. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 66 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Serenaden förvärvade 2012 fastigheten Sannegården 76:1 och under 2012 nyproducerades föreningens hus på uppdrag av JM. Föreningen består av 66 lägenheter och en lokal belägna uppe på Platån i Västra Eriksberg.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.
Föreningen har bundit om sina lån och nästan minskat räntekostnaden med 2/3, föreningen har mycket god ekonomi och förutspår inga avgiftshöjningar närmaste 5 åren.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmsta fem till tio åren.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Telia. TV: Telia Triple Play. Digital-tv, IP-telefoni och internetanslutning (50/8-100/10 Mbit/s).

Parkering: Föreningen besitter 58 st parkeringsplatser samt 36 st i garage (950 kr).
Föreningen förfogar över 58 parkeringsplatser varav 36 i garage. Kostnad för att hyra en garageplats är 950 kr/mån och parkeringsplats 550 kr/mån. I dagsläget är det kö till både garage och parkeringsplats. Uthyrningen av föreningens garage administreras av styrelsen och uthyrningen av parkeringsplatserna administreras av GUAB. Styrelsen hanterar även nycklarna/taggarna som går till garageporten och entrédörrarna. Kontakta därför styrelsen om du har frågor angående hyresavtal och om du vill beställa fler eller har tappat bort någon nyckel.

Styrelsen nås enklas via e-post: brfserenaden@gmail.com

Parkeringsplatserna utomhus förvaltas och prissätts av kommunala GUAB. Läs mer på deras hemsida där du också kan finna kontaktuppgifter: guab.se.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykel-, och barnvagnsförvaring samt källarförråd. Extra förråd finns att hyra för medlemmar för 325kr/mån.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns cykelförråd och barnvagnsrum.

Övrigt: Föreningen har bygglov på inglasning av balkong, om lägenheten har balkong ovan för infästningen. detta pga att man inte får fästa något i fasaden.
Föreningen tillåter inte kolgrillar utan det skall vara gasolgrill.

Säljaren ska överlämna två bopärmar, tvconverter/mottagaren tillhör lägenheten samt routern som sitter i ett skåp i hallen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning