Välkommen till

Redebacken 29

Redebacken 29
2:a Långedrag / Hagen

Radhuskänsla med både uteplats & balkong

Välkomna till Redebacken som ligger precis vid Engelska skolan i Långedrag/Hagen. Här bor man i ett lugnt område med närhet till havet. Lägenheten har en egen entré med en liten trädgård och uteplats som bidrar till radhuskänsla och åt andra hållet vetter en rymlig balkong med utsikt över de grönskande omgivningarna. Trevligt vardagsrum som präglas av fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och välplanerat kök med utrymme för många middagsgäster. Sovrummet är generöst utformat och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Totalrenoverat badrum från 2018 med fina materialval och tvättpelare. Lägenheten har även en inredd klädkammare som är ett uppskattat inslag.

I närområdet finns välsorterade mataffärer, restauranger, fiskhandlare, caféer, bagerier, blomsterhandel bland mycket annat. Det är även nära till kommunikationer som tar en snabbt och lätt in till Göteborg centrum och på ett par minuter är man ute på Saltholmen. Ett tips är att ta en mysig cykeltur till Hinsholmen med picknick eller njuta av en god middag på Långedrags värdshus med fantastiskt läge och utsikt. En mycket levande del av staden där det havsnära läget bidrar till den härliga och unika atmosfären.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten är mycket hemtrevlig med egen entré och det första man möts av är en framsida med gräsmatta, planteringar och altan i sydöstläge.

Innanför ytterdörren kommer man in i en hall med öppen planlösning mot kökets matplats. Möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en inredd klädkammare. Ekparkett och vitmålade väggar med en grågrön fondvägg samt en mönstrad fondtapet "Willow bough" från William Morris.

Ljust vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti med insynsskyddat läge. Härifrån nås även lägenhetens rymliga balkong som har utsikt över de grönskande omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med en soffhörna och övrigt möblemang. Vitlaserad askparkett och vita väggar med en grågrön fondvägg.

Välplanerat kök med gott om förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Köket har vita släta köksluckor, bänkytor i svart laminat, diskbänk i rostfritt och stänkskydd i vitt kakel. Utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, samt kyl med frys. Ekparkett och vita väggar med en grå fondvägg. I köket ryms en matplats för stora middagssällskap. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och en arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av en måttanpassad skjutdörrsgarderob från MIRRO. Vitlaserad askparkett och ljusgråa väggar. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Snyggt badrum som renoverades i samband med stambyte under 2018. Ni möts av grått hexagonklinker och vita helkaklade väggar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredning från Hafa. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, väggskåp, handdukstork samt badkar med avskiljande glasvägg. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights. Badrummet är renoverat av fackmän och garantier finns.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Långedrag Hagen

För drygt hundra år sedan var Hagen en glesbygd långt från storstaden. I och med Långedragslinjen och bättre vägar, blev avståndet till Göteborg kortare. Fler och fler upptäckte Hagens fördelaktiga läge och bostäder började uppföras. Sekelskiftesvillorna fick med tiden sällskap av funkishus, kedje- och radhusområden och nutida villor.

Idag består bebyggelsen av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika stilar. Här kombinerar man ett lugnt liv med allt det man som modern människa behöver – alldeles i närheten.

Mycket av det man behöver för vardagslivet finns i de egna kvarteren och i grannområdena. Vid Hagens kapell, Käringberget och Nya Varvet finns både matställen och mysiga butiker. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg. Frölunda Torg och Frölunda kulturhus ligger 10 minuters bilväg bort.

Hagen är ett charmigt område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och en grundskola, anrika Hagenskolan. Hagen och dess grannområden har ett rikt föreningsliv inom idrott, musik och kultur och flera träningsanläggningar.

Havet är en stor tillgång för de boende här och uppifrån höjderna har man en hänförande utsikt över skärgården. Med en kort promenad eller cykeltur når man fina badvikar och småbåtshamnar. Gröna oaser finner man i skogspartier och i de egna lummiga trädgårdarna.

Hagen inbjuder till ett behagligt och stadsnära boende vid havet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta