Välkommen till

Sten Sturegatan 10

Sten Sturegatan 10
6:a Lorensberg / Heden

Pampig sekelskifteslägenhet med högt i tak, balkong & kakelugn

Välkomna till denna pampiga sekelskifteslägenhet om 189 kvm som präglas av en fantastisk takhöjd tillsammans med inte mindre än en dekorativ kakelugn och en öppen spis samt bevarade sekelskiftesdetaljer som spegeldörrar, höga fotlister, stuckaturer och takrosetter. Lägenheten har genomgående ljusa målade väggar i vitt samt fina parkettgolv i fiskbensläggning samt slottsläggning. Generösa sällskapsytor som inbjuder till samvaro med vänner och familj. Ni har både vardagsrum, en salong samt matsal att umgås i. Stort fullutrustat kök med köksinredning i vitt från Ballingslöv. Två väl tilltagna sovrum samt en jungfrukammare/barnrum. Bostaden erbjuder även ett tidlöst helkaklat badrum utrustat med både dusch, bubbelbadkar samt tvättmaskin och torktumlare tillsammans med det vanliga. Det finns även en gästwc. Här är det bara till att flytta in.

Lorensberg är beläget i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn och i öster breder evenemangsstråket ut sig. Dessutom präglas Lorensberg av ett myllrande restaurangliv och här erbjuds menyer från alla världens hörn och i alla prisklasser. Det finns även ett stort antal kaféer och pubar och de många klubbarna längs med Avenyn håller öppet till långt in på småtimmarna.

Välkomna på visning!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens 189 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Genom det charmiga pardörrarna välkomnas ni in i bostaden och ni slås direkt av den höga takhöjden som genomsyrar hela bostaden tillsammans med bevarade sekelskiftesdetaljer som fina spegeldörrar, stuckaturer och takrosetter. Hallen är möblerbar med plats för fri avhängning direkt till er höger. Lägenheten har genomgående ljusa väggar i vitt samt fina parkettgolv i fiskbensläggning samt slottsläggning.

Härligt vardagsrum med vacker öppen spis, höga fotlister, fint mönstrad stuckatur och takrosett. Väggarna pryds även av en vacker vit bröstpanel med speglar. Fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier med djupa fönsternischer. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang.

Via den fina serveringsgången når ni självklart bostadens kök men innan ni kommer dit möts ni av ett högt skänkskåp i original. Här finns även en gäst-wc och ett stort helkaklat badrum utrustat med wc, handfat, spegel med belysning, handdukstork, duschhörna samt bubbelbadkar. Ni har även lyxen att ha både tvättmaskin samt torktumlare i bostaden. Från serveringsgången når ni även bostadens gårdsbalkong i söderläge med sol från morgon till kväll.

Köket är väl tilltaget och renoverades 2010. Köksinredningen går i vitt med speglar tillsammans med fina vitrininslag. Bänkytor i massiv granit och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, inbyggd mikro, kyl och frys i fullhöjd, dubbel diskho samt diskmaskin. Man har även låtit platsbygga ett matbord med ca fyra sittplatser. Den framtagna tegelväggen gör ett snyggt avbrott mot det annars vita och ger rummet karaktär.

Som sig bör finns en jungfrukammare som idag används som barnrum intill köket med garderob och gårdsvy.

Vid större sammankomster kommer matsalen väl till pass där ett stort matsalsbord ryms med plats för flertalet sittande gäster. Ytterligare plats finns för att möblera upp utefter behov med bland annat serveringsskåp/vitrinskåp om så önskas. Även detta rum smyckas av ett fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier med djupa fönsternischer. Här kan ni slå er ner och njuta av den grönskande vyn och en härlig middag.

I anslutning till matsalen har ni bostadens mysiga salong med en vit praktkakelugn med välputsade mässingsluckor och milda färgmönster som dekorerar rummet på bästa sätt. Möblera med stor soffgrupp med tillhörande möblemang.

Master bedroom nås från matsalen via höga pardörrar. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord utan problem tillsammans med övrigt möblemang. Ett högt fönsterparti i väster med fönsterbänk i marmor och dekorativa elementskydd pryder detta rum, likt resterande.

Bostadens andra sovrum är även det generöst till ytan och har god plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang. Originalgarderoben med överskåp erbjuder goda förvaringsmöjligheter och här ser ni allt det vackra vi berättat om i tidigare rum.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Heden - Lorensberg
Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om.

Exercisheden som den ursprungligen kallades är uppkallad efter den stora, öppna plats den omgärdar – själva Heden. Ytan används framför allt till sportevenemang. Varje år spelas Gothia Cup och Partille Cup här. Här finns även en isbana öppen för allmänheten, Exercishuset och Katrinetorp.

I stadsdelen finns en mängd idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kommunikationerna i området är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Mataffärer, vårdmottagningar och träningsställen finns alla på nära avstånd. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna.

Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen. Gröna oaser finner man på trevliga innergårdar och i vackra parker som Bältesspännarparken och anrika Trädgårdsföreningen.

Heden inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta