Såld

Pampig sekelskifteslägenhet med högt i tak, balkong & kakelugn

Madelene Lööw
ansvarig mäklare
Tjänstledig
0709-16 22 61 madelene.loow@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Sten Sturegatan 10

6:a Lorensberg / Heden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
8 694 kr/mån
Rum:
6 rum
Boarea:
189 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1892
Adress:
Sten Sturegatan 10,
411 39 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna pampiga sekelskifteslägenhet om 189 kvm som präglas av en fantastisk takhöjd tillsammans med inte mindre än en dekorativ kakelugn och en öppen spis samt bevarade sekelskiftesdetaljer som spegeldörrar, höga fotlister, stuckaturer och takrosetter. Lägenheten har genomgående ljusa målade väggar i vitt samt fina parkettgolv i fiskbensläggning samt slottsläggning. Generösa sällskapsytor som inbjuder till samvaro med vänner och familj. Ni har både vardagsrum, en salong samt matsal att umgås i. Stort fullutrustat kök med köksinredning i vitt från Ballingslöv. Två väl tilltagna sovrum samt en jungfrukammare/barnrum. Bostaden erbjuder även ett tidlöst helkaklat badrum utrustat med både dusch, bubbelbadkar samt tvättmaskin och torktumlare tillsammans med det vanliga. Det finns även en gästwc. Här är det bara till att flytta in.

Lorensberg är beläget i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn och i öster breder evenemangsstråket ut sig. Dessutom präglas Lorensberg av ett myllrande restaurangliv och här erbjuds menyer från alla världens hörn och i alla prisklasser. Det finns även ett stort antal kaféer och pubar och de många klubbarna längs med Avenyn håller öppet till långt in på småtimmarna.

Välkomna på visning!

Bostadens 189 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Genom det charmiga pardörrarna välkomnas ni in i bostaden och ni slås direkt av den höga takhöjden som genomsyrar hela bostaden tillsammans med bevarade sekelskiftesdetaljer som fina spegeldörrar, stuckaturer och takrosetter. Hallen är möblerbar med plats för fri avhängning direkt till er höger. Lägenheten har genomgående ljusa väggar i vitt samt fina parkettgolv i fiskbensläggning samt slottsläggning.

Härligt vardagsrum med vacker öppen spis, höga fotlister, fint mönstrad stuckatur och takrosett. Väggarna pryds även av en vacker vit bröstpanel med speglar. Fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier med djupa fönsternischer. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang.

Via den fina serveringsgången når ni självklart bostadens kök men innan ni kommer dit möts ni av ett högt skänkskåp i original. Här finns även en gäst-wc och ett stort helkaklat badrum utrustat med wc, handfat, spegel med belysning, handdukstork, duschhörna samt bubbelbadkar. Ni har även lyxen att ha både tvättmaskin samt torktumlare i bostaden. Från serveringsgången når ni även bostadens gårdsbalkong i söderläge med sol från morgon till kväll.

Köket är väl tilltaget och renoverades 2010. Köksinredningen går i vitt med speglar tillsammans med fina vitrininslag. Bänkytor i massiv granit och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, inbyggd mikro, kyl och frys i fullhöjd, dubbel diskho samt diskmaskin. Man har även låtit platsbygga ett matbord med ca fyra sittplatser. Den framtagna tegelväggen gör ett snyggt avbrott mot det annars vita och ger rummet karaktär.

Som sig bör finns en jungfrukammare som idag används som barnrum intill köket med garderob och gårdsvy.

Vid större sammankomster kommer matsalen väl till pass där ett stort matsalsbord ryms med plats för flertalet sittande gäster. Ytterligare plats finns för att möblera upp utefter behov med bland annat serveringsskåp/vitrinskåp om så önskas. Även detta rum smyckas av ett fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier med djupa fönsternischer. Här kan ni slå er ner och njuta av den grönskande vyn och en härlig middag.

I anslutning till matsalen har ni bostadens mysiga salong med en vit praktkakelugn med välputsade mässingsluckor och milda färgmönster som dekorerar rummet på bästa sätt. Möblera med stor soffgrupp med tillhörande möblemang.

Master bedroom nås från matsalen via höga pardörrar. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord utan problem tillsammans med övrigt möblemang. Ett högt fönsterparti i väster med fönsterbänk i marmor och dekorativa elementskydd pryder detta rum, likt resterande.

Bostadens andra sovrum är även det generöst till ytan och har god plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang. Originalgarderoben med överskåp erbjuder goda förvaringsmöjligheter och här ser ni allt det vackra vi berättat om i tidigare rum.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 8 694 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 7,6642%.

Pantsättning: Ej pantsatt.

Information Bostad

Adress: Sten Sturegatan 10, 411 39 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1892

Lägenhetsnummer: 7

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6. Hiss finns. Våningsplan 4 av 6.

Storlek: 6 rum och kök. Boarea 189 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Gårdsbalkong i bästa söderläge.

Information Förening

Förening: Brf Heden 21:8 Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Heden 21:8 består av 17 bostadsrätter samt en lägenhet och en lokal med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2005. Juridiska personer tillåts ej köp.

Hörnhuset med adresserna Sten Sturegatan 10/ Bohusgatan 2 uppfördes 1892 efter arkitekten K Johansson ritningar. Byggt i fem våningar med inredd vind och vackert bevarad förträdgård, elegant hörntorn och fasader i rött tegel med inslag av glaserade stenar.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetspartner. Ekonomin är mycket god och avgiften har sänkts på senare år. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar för 2017/2018 i dagsläget. Kontrollerat med föreningen 2017-08-22.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: Byggnaden genomgick omfattande renoveringar 2009-2010 i samband med nyproduktionen av tre vindsvåningar. Denna innefattade fasad och balkongrenovering, nytt yttertak, byte av fönster, byte av hissmaskineri, renovering av tvättstuga samt relining av avloppstammar. 2009 gjordes av en grundförstärkning via bohrinfiltration. Under 2016 har O A Tobiason utför garantireparationer på balkonger och fasader. Föreningen har även genomfört en OVK besiktning och fastigheten har nu godkänd OVK. Föreningen har även installerat öppen fiber i alla lägenheter samt källarlokalen. Det finns inga större planerade renoveringar i dagsläget utan föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2022.

TV och bredband: TV: Kabel-tv via Comhem. Bredband: Bredband via öppen fiber.

Parkering: Föreningen har nio parkeringsplatser som hör till specifika lägenheter. Om man inte har en plats så får man en kostnadsersättning för parkering av föreningen som motsvarar antingen ca 695kr/mån som boendeparkering kostar eller ca 1355 kr/mån som parkeringshuset på Skånegatan kostar. Till parkeringshuset är det i dagsläget cirka 3-4 månaders kö.

För parkering i parkeringshuset kontakta Göteborgsstads parkering AB, kundtjanst@p-bolaget.goteborg.se eller 031-7743700, www.parkeringgoteborg.se

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se..

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd om ca 12 kvm. Föreningens tvättstuga finner ni i källaren och cykelparkering finns.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Heden - Lorensberg

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om.

Exercisheden som den ursprungligen kallades är uppkallad efter den stora, öppna plats den omgärdar – själva Heden. Ytan används framför allt till sportevenemang. Varje år spelas Gothia Cup och Partille Cup här. Här finns även en isbana öppen för allmänheten, Exercishuset och Katrinetorp.

I stadsdelen finns en mängd idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kommunikationerna i området är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Mataffärer, vårdmottagningar och träningsställen finns alla på nära avstånd. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna.

Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen. Gröna oaser finner man på trevliga innergårdar och i vackra parker som Bältesspännarparken och anrika Trädgårdsföreningen.

Heden inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning