Välkommen till

Carlandersplatsen 4

Carlandersplatsen 4
8:a Johanneberg

Totalrenoverad paradvåning med bonus-lägenhet & fantastisk ekonomi

En våning med självklar pondus där arkitekt Holmdal blandade 20-talsklassicism med funktionalism & en skvätt med nationalromantik på ett alldeles ypperligt vis.

Separat bonus lägenhet med egen ingång följer med i köpet! En lägenhet med alla bekvämligheter som med fördel kan användas som Nannybostad/ uthyrningslägenhet/ kontor/ generationsboende. Den mindre lägenheten är avgränsad från den stora våningen och kan enkelt generera en hyresintäkt på ca 7800 kr/månad.

Paradvåning på 8 rum & kök om hela 237,4 kvm översållad med dyrbara originaldetaljer från år 1929 vilka mycket sällan överlevt tidens tand i vår stad. För övrigt är bostaden minutiöst totalrenoverad under året med bland annat nytt, exklusivt, fullutrustat kök. Totalrenoverade (2!) badrum samt gästtoalett. Perfekta ytskikt, en åttakantig hall & fungerande öppen spis vilken är som ett smycke.

Två balkonger varav en med separat kökshiss.

Lyssna till tystnaden i ett livskraftigt område i vårt vackra Göteborg på paradadressen Carlandersplatsen. En klassiskt erkänd läkaradress med gamla anor.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

De 237,4 kvm är disponerade enligt följande:

Hall: Redan i våningens hall avslöjar bostaden att det här verkligen är något utöver det vanliga. I det åttkantiga rummet har vi har både målningar och tapeter i original bevarade i ett ofattbart gott skick! Den öppna spisen renoverades här under året och efter stora ansträngningar är den nu fullt fungerande och godkänd att elda i. Ljuvliga marmorinlägg runtom den öppna spisen.

Kapprum: Ett separat kapprum invid entrédörren finns likt en självklarhet. Vitbetsad originalparkett och målade väggar.

Gästtoalett: Nyrenoverad helkaklad gästtoalett även den invid entrén. Tidlös och sober inredning.

Bibliotek: Vitbetsad fiskbensparkett, ljuvliga listverk och målade väggar. Eleganta pardörrar in. Ett harmoniskt rum med naturligt spel mellan ljus och skugga.

Vardagsrum: Vilket rum! Vilka stuckaturer, takrosetter & väggpaneler! Original fiskbensparkett som vitbetsats smyckar rummet. Panel och därefter målat i en ljust bruten kulör vilken går mot en grå skala. Skandinaviskt ljus. Avskalat, en smula minimalistiskt och mycket elegant. Generöst tilltaget och lättmöblerat rum.

Matsal: En slags asketisk förfining över rummet framhäver de geometriska formerna. En perfekt matsal med utrymme för det stora bordet och många sittande middagsgäster. Lyssna på tystnaden och blicka ut över livskraftiga Eklandagatan. Även här finner ni fiskbensparkett och målade väggar. Eleganta dubbeldörrar kan avdela rummen om så önskas.

Sovrum: Vägg i vägg med biblioteket. Ett av fyra naturliga sovrum vilka ni finner i våningen. Även det elegant renoverat med en angränsande klädvårdsavdelning med bland annat tvättpelare från Miele.

I mellanhallen finner ni ett sminkskåp i original som en kul detalj.

Kök: Ett snickartillverkat, handbyggt kök från Småländska Lundin kök. Elegant utformat med tradition och trend i god balans. Riktigt bra skåpsförvaring, köksbänkar i Bohuslänsk granit och vitvaror från Miele. Fjäråskupa.

Vitvaror som finns, nya från i år är, kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll med extra bredd från Miele, integrerad mikro, ugn, diskmaskin och vinkyl (2 zoner).
I köket har ni utrymme för en bra köksmöbel invid köksbalkongen.
Från köksbalkongen har ni en separat kökshiss, perfekt när man kommer fullpackad med matvaror! Vy över den slutna innergården. Bra storlek på balkong.

Inte att förglömma, serveringsklockan med ringknappar i samtliga rum har restaurerats och är fullt fungerande!

Med elegant ingång från köket når ni generationsboendet, perfekt för ungdomen eller som en uthyrningsmöjlighet. Beräknad hyresintäkt är ca 7800 kr/månad.

Generationsboendet; Totalt ca 21 kvm, även det totalrenoverat med öppen planlösning mellan kök och rum. En tidigare tjänstebostad för våningens personal så separat entré finns med egen hiss för det trapphuset. Totalt hela tre hissar i huset i anslutning till bostaden! Köket är fullutrustat med mikro, häll, kyl och spisfläkt. Helkaklat, sobert inrett badrum med både golvvärme och dusch. Separat klädkammare.

Master bedroom: Ett rum för vila och ro med egen balkong. Original, bevarad skåpsförvaring. Idag står det en 1,60 meters säng på plats men en bredare får plats om så önskas. Eleganta ytskikt och framtagna, vitbetsade brädgolv ger charm och karaktär.

Sovrum III: En dröm helt i vitt även det med brädgolv.

Badrum: Angränsande Master bedroom finner ni det största av badrummen. Elegant, och avskalat. Helkaklat med dusch, WC, badrumsspegel med infälld belysning och kommod.

Klädkammare: I anslutning till badrum och sovrummen. En komplett inredd klädkammare/dressingroom.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta