Välkommen till

Mattssonsliden 20

Mattssonsliden 20
2:a Masthugget

Renoveringsobjekt med sociala sällskapsytor och söderbalkong

Välkomna till Mattssonsliden 20 och en bostad där ni har chansen att sätta er egen prägel! Ni erbjuds välplanerade kvadratmeter med fantastisk utsikt ut över hamninloppet tillsammans med Göteborgs hamn. I bostaden har ni ett stort vardagsrum med plats för såväl avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord. Rymligt sovrum. Kök med utgång till bostadens balkong i lugnt söderläge mot gården. Samt ett nyrenoverat badrum. Här har ni en bostad som passar de allra flesta men som är i behov av renovering. Välkomna att sätta er egen charm och prägel i denna bostad med unikt läge!

Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, snickeri- och målarlokal, gym och bastu (beläget i samma uppgång), festlokal med mera. Lugnt, tryggt och barnvänligt område.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandlare, bageri, videobutik, florist, frisör, kafé och pizzeria. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens 52,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i hallen där golvet är belagt med ett praktiskt grått klinkergolv tillsammans med ljusa väggar. Plats för fri avhängning samt avhängningsmöjligheter har ni i en skjutdörrsgarderob med spegelglas.

Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsmöbler. Det stora fönsterpartiet bidrar med ett behagligt ljusinsläpp i rummet och en fantastisk utsikt ut över hamninloppet och Göteborgs hamn. Parkettgolv i fin läggning tillsammans med ljusa väggar.

Sovrummet har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Samma härliga utsikt från sovrummet som från vardagsrummet.

Ljust kök med plats för litet matbord och utgång till bostadens väl tilltagna balkong i bästa söderläge.

Nyrenoverat stilrent badrum med mörkt klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc, handfat, dusch samt vägghängd spegel.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta