Välkommen till

Masthuggsterrassen 14A

Masthuggsterrassen 14A
1:a Masthugget

Perfekt boende för studenten

Välkomna till Masthuggsterrassen 14A och denna ljusa etta som är perfekt för studenten eller som förstaboende! Öppna ytor bjuder in till olika möbleringsalternativ med plats för såväl en sovdel som sällskapsdel. Rymligt badrum med dusch.

Välkomna på visning!

Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, snickeri- och målarlokal, gym och bastu, festlokal med mera. Lugnt, tryggt och barnvänligt område.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandlare, bageri, videobutik, florist, frisör, kafé och pizzeria. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens 27 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i bostaden och möts av öppna ytor och sobra ytskikt såsom ljus ekparkett och vitmålade väggar vilket lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Det generösa fönsterpartiet erbjuder ett härligt ljusinsläpp och bidrar till känslan av rymd. Plats för fri avhängning har ni direkt till er höger.

Allrummet erbjuder plats för såväl en sovdel som sällskapsdel där ett matbord har en självklar plats. Kläderna förvarar ni på bästa sitt i två garderober längre in i bostaden.

Köket går i vitt tillsammans med rostfria beslag där förvaring möjliggörs via underskåp och flertalet hyllor. Ovanför arbetsytorna sitter ljusblått kakel som gör ett snyggt avbrott mot det annars vita. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt samt kyl med frysfack.

Rymligt badrum där golvet är belagt med en grå våtrumsmatta och väggarna är kaklade i vitt med avbrott för en ljusblå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning, duschhörna samt en handdukstork.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Masthugget
Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta