Såld

Ljus och modern gavellägenhet med stor balkong i söder

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Liedstrandsgatan 12

3:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 599 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
78 kvm
Våning:
6, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Liedstrandsgatan 12,
416 58 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

På omtyckta Liedstrandsgatan ligger denna genomtänkta trea som nyproducerades i slutet av 2013. Lägenheten har ett härligt gavelläge högt upp i huset med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Här bor ni näst intill insynsfritt och bekvämt med både hiss och garage! Lägenheten är högt belägen och balkongen vetter mot söder och bjuder på fantastisk utsikt över omgivningen. Genomgående stilrena materialval med ekparkett och ljusa ytskikt. Mycket trevlig och social planlösning med Vedumkök, bra matplats, lättmöblerade rum, generös förvaring samt ett stort badrum med egen tvättavdelning.

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 78 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörr. Vid entrén ligger praktiskt klinkergolv som sedan övergår i ekparkett.

Stilrent kök med vit köksinredning från Vedum med mjukstängande lådor och skåp med rostfria beslag. Gott om arbetsytor på den mörka granitskivan. Ovan diskhon sitter två vitrinskåp. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt (Franke), inbyggnadsmicro, diskmaskin samt fullstror kyl och frys med ismaskin. Samtlig utrustning är från Siemens. Invid fönstret ryms ett stort matbord med plats för flertalet middagsgäster.

Vardagsrummet ger plats för soffgrupp, matsalsbord och övrigt möblemang. Rummet får ett härligt ljusinsläpp och härifrån nås bostadens stora balkong i bästa söderläge med fri vy över omgivningen. Här kan man njuta av solen hela dagen. Godkänt att grilla med el- och gasolgrill. Möjligt att glasa in balkongen om så önskas. Här finns även uttag för infravärme.

Lägenhetens master-bedroom ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Goda förvaringsmöjligheter i en rejäl skjutdörrsgarderob med Elfasystem och två spegeldörrar. Svalt beläget mot öster.

Det mindre rummet kan inredas som sovrum eller arbetsrum. Plats för enkelsäng och skrivbord. Fönster i österläge.

Stort badrum med tidlösa materialval som grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod från Vedum med ovansittande spegel, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar i glas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsbänk, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 599 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Varmvattenförbrukning betalas separat.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,20391%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Liedstrandsgatan 12, 416 58 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2013

Lägenhetsnummer: 21504/1504

Våningsplan: Våningsplan 6. Hiss finns. Våningsplan 6.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 78 kvm.

Balkong/Uteplats: Balkong i söderläge.

Tillträdesdag: 2018-08-15 00:00:00. S:ok K:ok

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen i Lunden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 86 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska Vägen i Lunden är en nybyggd förening som bildades 2014. Föreningen äger fastigheten Lunden 35:1 med adress Liedstrandsgatan 10-12 som bebyggdes med två flerbostadshus 2013 av JM AB. Lägenhetsfördelning: 1:or - 14 st, 2:or - 16 st. 3:or - 35 st och 4:or - 21 st. Föreningen är medlem i Rosengårdens Samfällighetsförening. Föreningens andel är 52 procent. Samfälligheten förvaltar marken och gårdsytan mellan fastigheterna Lunden 35:1 (Brf Danska vägen i Lunden), 35:4 och 35:5.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en mycket god ekonomi. December månad 2020 är avgiftsfri. Föreningen har solceller vilket sänker elkostnaden. Debiteras kvartalsvis. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-09-02).
I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 216 kr för Telia Triple play samt mätavgift för varmvatten 17 kr tillkommer. Kostnad för varmvatten och el enligt individuell mätning debiteras kvartalsvis.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Renoveringar: Huset var färdigställt 2013 och slutbesiktigades i mars 2014.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2071. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Föreningen har investerat i solenergi med solceller på fyra av föreningens sex tak som driftsattes i augusti 2018. Föreningen har även upphandlat vindkraftsel från Svensk Natur Energi AB.
I november 2018 genomfördes femårsbesiktning av fastigheten tillsammans med JM. De anmärkningar som noterades åtgärdades under våren 2019.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia triple play (Digital-TV, bredband 50/8-100/10 och IP-telefoni) vilket ingår som ett obligatoriskt tillägg i avgiften. TV: Telia Triple play (TV, bredband & IP-telefoni). Bredband: Telia Fiber 50/8-100/10 Mbit.

Parkering: Föreningen har tillgång till varmgaraget under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1050 kr/mån. Det finns några mindre parkeringsplatser som hyrs ut för ca 800-900 kr/mån. I dagsläget så finns det ledig p-plats i garage däck (2021-09-02). I övrigt finns det gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten. Önskar man hyra en av föreningens platser så mailar man styrelsen: info@brfdanskavagen.se.
Föreningen har tillgång till garage under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1000 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser. I övrigt finns det en del gratis parkeringspatser på gatorna i området och gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett stort cykelförråd samt barnvagns- och rullstolsförråd på entréplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.
Gård med gräsmatta och lekplats.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd.

I föreningen finns ett stort cykelförråd med planerad cykelserviceplats inne och tvättplats på gården. Barnvagns- och rullstolsförråd på entreplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.

Övrigt: En del av föreningens elförsörjning genereras via solenergi. Föreningen har ett gemensamt nätabonnemang där den individuella förbrukningen debiteras separat kvartalsvis.
Föreningen fick nytt bygglov gällande inglasning av balkonger 2021.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning