Såld

Stilsäker och välplanerad tvåa med inglasad balkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ostindiefararen 19

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 490 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
59,5 kvm
Våning:
2/8, hiss
Byggår:
2012-2013
Adress:
Ostindiefararen 19,
417 65 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Ostindiefararen 19 i attraktiva Eriksberg! Ni har nu chansen att förvärva en relativt nyproducerad tvåa med hög komfort. Bostaden har genomgående ljusa och fräscha ytskikt tillsammans med stilrena materialval av hög kvalité. Den öppna och sociala planlösningen låter ljuset flöda fritt från fönster i olika väderstreck. Köket har inredning från Marbodal och bjuder in till härlig matlagning. Vardagsrummet ger plats för olika möbleringsalternativ med soffa, matsalsbord och tv-bänk. Bostaden erbjuder ett luftigt sovrum med plats för en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter. Det helkaklade badrummet har en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagen. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron. Låg avgift! En populär HSB förening med fler gemensamhetslokaler, övernattningslägenheter och bastu samt en stor uppvärmd utomhuspool med soldäck.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Rumsbeskrivning: Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Lägenheten har genomgående klassiska materialval med ekparkett och vitmålade väggar.

Trevliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier samt utgång till lägenhetens rymliga inglasade balkong i söderläge. Köket har klassisk köksinredning i vitt som kombineras med bänkskiva i grå laminat och vitt kakel. Utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Electrolux.

Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring finns i anslutande klädkammare.

Modernt badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel med belysning, handdukstork (el) samt duschhörna med vikdörrar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 490 kr/månad. I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer att obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 192 kr/mån. Vatten- och elförbrukning debiteras kvartalsvis efter mätning.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,75538%. Andel av årsavgift är 0,92221%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Ostindiefararen 19, 417 65 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2012-2013

Lägenhetsnummer: 227/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 8. Hiss finns. Våningsplan 2 av 8.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 59,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2018-11-05 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Ängön i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 103 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Ängön i Göteborg äger fastigheten Sannegården 63:1 med adress Ostindiefararen 19, 21, 29 & 31. Byggår för fastigheten är 2012-2013 och föreningen äger marken. Hösten 2013 stod de två lamellhusen om nio våningar vardera färdiga för inflytt. Husen är miljöklassade och handikappsanpassade. Föreningen utmärker sig genom sin miljöcertifiering och höga levnadsstandard. Byggnadsprojektet har genomförts som totalentreprenad av HSB Produktion i Göteborg HB.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en mycket god ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen tillämpade vid upplåtelsen differentierade insatser, vilket innebär att vissa bostadsrätter har löst ut kapitalandelen i föreningen och får därmed en exceptionellt låg avgift. Ungefär en tredjedel av lägenheterna har nyttjat denna möjlighet. Lägenheter med kapitalkostnad har fått en sänkt avgift på kapitaldelen eftersom föreningens räntekostnader har sänkts. Föreningen har beslutat att höja driftdelen av avgiften med 10% från och med 1 januari 2021. Kapitalkostnaden kommer sänkas med 12%. Avgifterna för vatten och el justeras för första gången på 8 år, från januari 2021 debiteras el 111 öre/kWh, varmvatten 74,4 kr/m3 och kallvatten 21,20 kr/m3.
I avgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer att obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 192 kr/mån. Vatten- och elförbrukning debiteras kvartalsvis efter mätning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägget för alla medlemmar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och det finns inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren då fastigheten är relativt nybyggd.
2012 byggdes huset som har miljöklass silver.
2014-2015 utfördes 2-årsbesiktning av fastigheterna.
2015 installerades heltäckande brytskydd på samtliga låsta dörrar i källarplan.
2016 utfördes OVK.
2017 utfördes ny stålkonstruktion till poolen samt byte av fasadbelysning.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Telia för Triple Play innefattande bredband om 100/100 MB via fiber in till samtliga lägenheter. Ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang. Denna tjänst ingår i månadsavgiften. Vill man ha ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller utöka sin bredbandsuppkoppling så behöver man på egen hand kontakta Telia och teckna abonnemang. TV: Föreningen har avtal med Telia för Triple Play innefattande bredband om 100/100 MB via fiber in till samtliga lägenheter. Ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang. Denna tjänst ingår i månadsavgiften. Vill man ha ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller utöka sin bredbandsuppkoppling så behöver man på egen hand kontakta Telia och teckna abonnemang.

Parkering: Föreningen förfogar över 29 garageplatser som är belägna i garaget under huset. Kostnad ca 1 000 kr/månad (1 100 kr/mån med förråd). I dagsläget är det lång kö, minst 8 år.

Bättre möjlighet till parkeringsplats finns i områdets bergsgarage. Garaget ägs av samfälligheten Eriksbergs Garagesamfällighet (EGS), vilket Ängön är delägare i. Apcoa administrerar dessa platser, 08-55630670. Kostnad för att hyra en plats är ca 1 000 kr/månad. I dagsläget är det en kort kö.
Föreningen förfogar över 29 garageplatser som är belägna i garaget under huset. Kostnad ca 1000 kr/månad (1100 kr/mån med förråd). I dagsläget är det kö.

Bättre möjlighet till parkeringsplats finns i områdets bergsgarage. Garaget ägs av samfälligheten Eriksbergs Garagesamfällighet (EGS), vilket Ängön är delägare i. Apcoa administrerar dessa platser. Kostnad ca 1000 kr/månad. I dagsläget finns det lediga platser (20180912).

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, gemensam tvättstuga, föreningslokal, två gästlägenheter, bastu samt uppvärmd utomhuspool på gården. Samtliga gemensamma utrymmen bokas digitalt via föreningens bokningsportal.

Föreningen har en gemensam uppvärmd pool och gårdshus med bastu som ligger vid den lugna och gröna innergården. Poolen är tillgänglig från maj till september.

Båtplatser:
I Eriksbergsdockan finns en småbåtshamn för ett 60-tal båtar, platserna administreras av GREFAB.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, gemensam tvättstuga, föreningslokal, två gästlägenheter, bastu samt uppvärmd utomhuspool på gården. Samtliga gemensamma utrymmen bokas digitalt via föreningens bokningsportal.

Båtplatser:
I Eriksbergsdockan finns en småbåtshamn för ett 60-tal båtar, platserna administreras av GREFAB.

Övrigt: Se gärna föreningens fina hemsida, www.brfangon.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning