Såld

Ljus och stilrent renoverad bostad med härlig balkong

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Räntmästaregatan 26C

3:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 316 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
60 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Räntmästaregatan 26C,
416 58 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Räntmästaregatan 26C på toppen av det mysiga området Lunden! Här erbjuds ni en ljus och social bostad om tre rum och kök med en mysig balkong mot grönskande omgivning. Moderna och stilsäkra materialval genomgående i bostaden tillsammans med ljusa ytskikt och hårdvaxade brädgolv i original. Ni erbjuds ett stilrent renoverat kök med en köksö som över går i en öppen härlig planlösning till vardagsrummet som inger en social gemenskap. Det ena sovrummet leder er ut till balkongen, där ni kan sitta ned och njuta av morgonkaffet eller kvällsvinet under våren och sommarens härliga månader. Ett mindre sovrum som idag disponeras som barnrum samt ett nyligen renoverat badrum med exklusivt hexagonklinker och egen tvättmaskin som underlättar vardagen. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!
Välkomna på visning!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av mysiga butiker, mataffärer, caféer, konditori och inte minst stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Bostaden : Bostadens 60 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. Fönster i olika väderstreck bidrar till ett härligt ljusflöde som reflekteras fint i de ljusgråa väggarna. På golvet finner ni hårdvaxade brädgolv i vitt.

Vidare in i bostaden finner ni ett härligt rum med öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet. Köket är stilrent renoverat med tidlösa materialval där inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med en mörk bänkskiva i sten och ljusgrå mosaik på vägg. Det finns gott om förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Vitvarorna består av infälld disko, spishäll med ovansittande köksfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin, fullstor kyl och frys i rostfritt med inbyggd vattendispenser och ismaskin. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna.

Köket övergår sedan i det sociala vardagsrummet. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-bänk. Intill ett av fönsterpartierna har ett matsalsbord för minst 8 gäster en given plats. I både kök och vardagsrum finner ni hårdvaxat brädgolv i vitt.

Det rofyllda sovrummet ligger lugnt beläget ut mot grönskande omgivning. I sovrummet kan ni med enkelhet möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Förvaringen av kläder och skor sker i garderoberna intill. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger även här hårdvaxade brädgolv i vitt. Från rummet når ni även bostadens mysiga balkong, väl tilltagen där ni kan möblera med både bord och stolar för att kunna sitta ned och njuta av morgonkaffet eller kvällsvinet under våren- och sommarens härliga månader.

Bostadens andra sovrum ger utrymme för en mindre dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Ni kan disponera det antingen som sovrum, arbetsrum, gästrum eller barnrum om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i garderob intill. Ett stort fönster bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusgröna väggarna. Brädgolvet i vitt finner ni även här.

Det helkaklade badrummet har renoverats i stilrena och exklusiva materialval. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkt hexagonklinker. Inredningen består av en WC, handfat med grå kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas samt en egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 316 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer det 50kr/mån för balkongtillägg.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,2384%. Andel av årsavgift är 1,28%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 608 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 400 kr/månadFörsäkring: 208 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Räntmästaregatan 26C, 416 58 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Brf Solgården i Göteborg

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 436/1310

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Ej hiss. Våningsplan 3 av 4.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 60 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong.

Tillträdesdag: 2019-04-29 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Solgården i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 90 lägenheter varav 2 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Solgården bildades 2002 och har totalt 90 lägenheter varav två hyresrätter. Fastigheterna byggdes 1944 och består av 3 flerbostadshus i 4 våningar. Föreningen äger fastigheten Lunden 39:2 i Göteborgs kommun vilken förvärvades 2002. Fastigheterna är belägna på Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2. För ytterligare information hänvisas senaste årsredovisningen samt föreningens hemsida.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Under 2016 investerade föreningen i en underhållsplan, utförd av extern teknisk konsult, för att planlägga för framtida underhållsarbete. Resultatet visar att föreningen inte behöver göra större investeringar förrän runt år 2025. Detta ger istället föreningen utrymme för långsiktigt föreningsarbete, där föreningen arbetar med att sänka föreningens avgifter, amortera på fastighetslånen och spara för framtiden och de investeringar som på längre sikt behöver göras. Inför 2019 beslutade föreningen att sänka avgifterna med 5 %, tack vare god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-08-17). Föreningen har en motion som röstats igenom där de har för avsikt att skaffa ett kollektivt bredband. Tanken är att bredbandet istället läggs på avgiften mot en höjning på max 250 kr/månad vilket är billigare än det som medlemmarna kan välja idag som är Telia för 429 kr/månad.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som detaljerat sträcker sig fram till år 2025 och därefter övergripande i ytterligare 20 år.
I oktober 2020 planerar föreningen att utföra en OVK.
Fastigheten har totalrenoverats under de senaste 10 åren:
2019 En av föreningens tidigare hyresrätter sades upp, så föreningen sålde den och upplät som bostadsrätt.
2018 Ytterligare två balkonger har byggts samt upprättades nya stadgar.
2018 Föreningen utreder huruvida det går att nyttja vindsyta som etage för lägenheter som bor högst upp i huset. På extrastämma röstades förslaget att låta styrelsen fortsatt utreda och ha mandat att sälja ut ytan.
2017 En av tre tvättstugor renoverades med nytt kakel
2017 Under året upprättade föreningen en bostadsrätt om ett rum och kök genom att bygga om ett tidigare skyddsrum på Snoilskygatan vilket ger ökade intäkter till föreningen.
2016 inköptes nya torktumlare för tvättstugorna på Räntmästaregatan 26 och 28 och ett webbaserat bokningssystem för tvättstuga, övernattningslägenhet och bastu infördes.
2014/2015 Balkongbyggnation utfördes.
2012 Några parkeringsplatser har utrustats med uttag för motorvärmare.
2011 - 2012 Översyn, modernisering och energioptimering av värmesystemet, injustering av radiatorer.
2011 Upprustning av innergård/park, omdränering av mark och anläggning av uteplatser/planteringar samt renovering av entrétrappor och räcken.
2009-2010 Renovering av all el och belysning i samtliga hus, iInstallation av fiberlan till samtliga lägenheter, totalrenovering av samtliga trapphus samt byte från 1-fas till 3-fas i samband med att stadsgasen stängdes av.
2009 Installation av säkerhetsdörrar.
2008-2009 Byte av yttertak samt tilläggsisolering vindar och ny fasadbeklädnad av samtliga hus.
2003-2004 Stambyte badrum samt renovering av badrummens ytskikt., byggnation av en ny tvättstuga samt renovering av befintliga tvättstugor, byggnation av gemensam bastu och relaxrum samt byte av entrédörrar.
1972-1973 Stambyte kök.

TV och bredband: TV: Fiberutbud genom Telia, basutbud (18 kanaler ingår i avgiften).
Internet: Bredband via FiberLAN. Hastighet upp till 100 Mbit/s. Betalas och beställs separat.
Föreningen har en motion som röstats igenom där de har för avsikt att skaffa ett kollektivt bredband. Tanken är att bredbandet istället läggs på avgiften mot en höjning på max 250 kr/månad vilket är billigare än det som medlemmarna kan välja idag som är Telia för 429 kr/månad. TV: Fiberutbud genom Telia, basutbud (18 kanaler ingår i avgiften). Bredband: Bredband via FiberLAN. Hastighet upp till 100 Mbit/s. Betalas och beställs separat.

Parkering: Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för 300 kr/mån. Några platser har även uttag för motorvärmare mot extra kostnad. Till parkeringsplatsen är det ca 3-4 boende i kö, svårt att säga kötid då det beror på omsättning. Det finns även möjlighet till MC-parkering vilket kostar mellan 150-200 kr/mån.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.
Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för 300 kr/mån. Några platser har även uttag för motorvärmare mot extra kostnad. Till parkeringsplatsen är det separat kö och i dagsläget några få boende i kö.Det finns även möjlighet till MC-parkering vilket kostar mellan 150-200 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har många gemensamhetslokaler såsom bastu med dusch och relaxhörna, övernattningslägenhet och hobbyrum. Gemensam tvättstuga finns i uppgång 26C, 28B och Snoilsky 2B. Bastu, övernattningslägenhet, snickerirum och tvättstugor bokas genom föreningens webbbaserade bokningssystem.
Föreningen har en grön gård med möjlighet till odling i pallkrage.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd på 10 kvm. I föreningen finns det gemensam tvättstuga, cykelförråd, hobbyrum/snickerirum, relaxrum, bastu och övernattningslägenhet.

Övrigt: Två gånger om året anordnar föreningen städdagar.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning