Såld

Gavellägenhet med påkostade tillval & inglasad sydvästbalkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ostindiefararen 17

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 915 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
76 kvm
Våning:
6/8, hiss
Byggår:
2015
Adress:
Ostindiefararen 17,
417 65 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

I attraktiva Västra Eriksberg, vid Eriksbergsdockan, ligger denna högt belägna gaveltrea med stilrena materialval, påkostade tillval och inglasad sydvästbalkong med utsikt mot Eriksbergsdockan. Balkongen är pricket över i:et och tack vara inglasningen kan den användas under stora delar av året. Trevliga sällskapsytor i öppen planlösning, två bra sovrum, goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober samt helkaklat badrum med tvättavdelning. Välplanerat kök och badrum med kvalitativa och energisnåla vitvaror från Electrolux. Här får du ett boende med hög kvalitet och fina trivselvärden intill vattnet.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Lägenhetens 76 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning. I entrén ligger grått matt klinkergolv från Höganäs med ljudmatta under och i övrigt har lägenheten genomgående mattlacklad trestavsparkett i ek och vitmålade väggar.

Härliga sällskapsytor i gavelläge med vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och utgång till en härlig inglasad sydvästbalkong med utsikt mot Eriksbergsdockan. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang.

Marbodalkök med tidlös köksinredning i kritvitt, påkostad bänkskiva i svart granit (Nero Assoluto) med underlimmad diskho och vitt matt kakel i rak liggande sättning. Under väggskåpen sitter infällda spotlights. Utrustningen består av induktionshäll, fläktkåpa i rostfritt och glas, rostfri varmluftsugn och mikro med AntiFingerPrint-behandling, integrerad diskmaskin samt rostfri kyl och frys i fullhöjd med AntiFingerPrint-behandling. Samtliga vitvaror är energisnåla och kommer från Electrolux förutom fläkten som är från Franke. Fönster ovan diskbänken samt vid matplatsen med utsikt över omgivningarna.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob och Elfa-inredning. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och skrivbord. Förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Modernt badrum med grått matt klinkergolv med elkomfortvärme och vitt kakel i rak liggande sättning från Höganäs. Nedsänkt tak med infällda dimbara spotlights. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med ledbelysning både upptill och nertill samt eluttag, eluppvärmd handdukstork samt duschhörna med raka vikdörrar i klarglas. Här finns även en praktisk tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt energisnål tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 915 kr/månad. I avgiften ingår värme, kallvatten & Telia triple play.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,1199%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 400 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadVatten/avlopp: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ostindiefararen 17, 417 65 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2015

Lägenhetsnummer: 21502

Våningsplan: Våningsplan 6 av 8. Hiss finns. Våningsplan 6 av 8.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 76 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong i sydvästläge.

Tillträdesdag: 2019-02-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Skeppsbyggaren. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 89 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Skeppsbyggaren ligger alldeles nere vid älven, vid Dockan i Västra Eriksberg. Föreningen förvärvade 2014 fastigheten Sannegården 64:1 och omfattande även påbörjad byggnation. Fastigheten har uppförts genom totalentrerenad av JM och färdigställdes 2015. Föreningen består av två hus i nio våningar med totalt 89 bostadsrättslägenheter. Föreningen har även två hyreslokaler. Mellan husen finns en gemensam gård och ett garage under mark.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av RB Ekonomi (Förvaltning i Östersund AB) som är en del av Riksbyggen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

Renoveringar: Slutbesiktning av föreningens fastighet skedde i december 2015.
Inglasning av balkonger har utförts på de lägenheter som önskade det. Under 2017 har föreningen ordnat fler cykelförråd och bytt från portkod till "tags".

TV och bredband: TV: Telia triple play (digital-tv, bredband och IP-telefoni) ingår i avgiften. Internetanslutning med en hastighet på 50/8-100/10 Mbit per sekund.

Parkering: Under gården finns ett gemensamt garage där föreningen har 69 platser. Parkeringsplats kan hyras för ca 1000 kr/månad och MC-plats för ca 500 kr/månad.

Är man intresserad av båtplats i Eriksberg kontaktar man GREFAB på 031-368 58 00. Föreningen är tilldelade tre båtplatser som kan ställa upp sig på kö till. Man kan även stå i kö till övriga platser med beräknad kötid ett antal år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelrum och barnvagnsförråd. På innergården finns ett låst cykelförråd.

Övrigt: Föreningen är delaktig i gemensamhetsanläggningen Göteborg Sannegården ga:10.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning