Såld

Stilren och välplanerad lägenhet

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vetekornsgatan 27

5:a Mölndal / Bifrost

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
7 043 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
114 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Vetekornsgatan 27,
431 46 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Varmt välkomna till Vetekornsgatan 27, i populära Bifrost. En mycket stilfull lägenhet med stora och fina sällskapsytor, bra sovrum, rejält med förvaring, två badrum samt nyrenoverat kök! Lägenheten har fönster i två väderstreck med balkongen ut mot innergården som bjuder på eftermiddags och kvällssol! I Bifrost bor man centralt i Mölndal med närhet till den nybyggda gallerian, men ändå skogen som granne och riktigt bra kommunikationsmöjligheter. I området finns även förskola och grundskola, Hemköp, Pizzeria, stora och fina lekplatser samt Änggårdsbergen med sina promenad och löparslingor.

Varmt välkommen att boka in er på visning!

Hall
Denna lägenhet bjuder på en stor hall som sträcker sig genom hela lägenheten. I första hand finns det bra med yta för ytterkläder och skor vid entrén, men också en riktigt bra klädkammare längre in i hallen. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum utom det ena sovrummet.

Kök
Smakfullt renoverat kök i stilrena färger så som grått, vitt och svart. Genomgående vita luckor som går stilfullt ihop med den mörka bänkskivan och de vita kaklet. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, kyl, frys, inbyggd micro/ugn i rostfritt material. Matbordet har sin givna plats intill fönstret med fin utsikt över innergården.

Sovrum
Lägenhetens första sovrum ligger med fönstret mot innergården och utgång till balkongen. Balkongen bjuder på eftermiddagssol men även kvällssol, vilket gör detta till en mysig plats under sommaren men även in på hösten. Detta är ett perfekt föräldrasovrum med rejäla garderober och gott om plats för dubbelsäng och sängbord.

Vardagsrum
Ett välplanerat vardagsrum som ger plats åt en stor soffgrupp, soffbord samt tv-bänk. Fönstret vetter ut mot öster. Fint parkettgolv i hela rummet samt ljusa väggar och en modern fondtapet gör det lätt att anpassa möbler och färgval efter eget smak och tycke.

Sovrum
Från vardagsrummet nås också det andra sovrummet. Ett ljust sovrum med bra yta och ger plats åt dubbelsäng, sängbord samt ett skrivbord och ytterligare förvaringsmöbel om så önskas. Detta rum passar perfekt som sovrum, barnrum eller varför inte ett lekrum?

Badrum
I anslutning till köket finner vi det stora badrummet som rymmer dusch, badkar, toalett, kommod med förvaring, samt tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har kaklade väggar i ljusa nyanser och har ett praktiskt vädringsfönster mot innergården. Detta badrum går att stänga i mellan, vilket gör att det enkelt blir två badrum. Längre in i lägenheten finns vi även en gästtoalett som gör det praktiskt för den större familjen.

Sovrum 3 och 4
Längre in i lägenheten finner vi två identiska sovrum som praktiskt kan användas som barnrum. Dessa rum ger plats åt säng, skrivbord, förvaringsmöbel samt garderob om så önskas. Det ena rummet har fönstret mot innergården och det andra mot vägen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 7 043 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,94897%. Andel av årsavgift är 0,94897%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 650 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 350 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vetekornsgatan 27, 431 46 Mölndal. Mölndal kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968

Lägenhetsnummer: 44/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 5 rum och kök varav 3-4 sovrum. Boarea 114 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2019-02-28 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Täckdiket 4 i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 143 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Täckdiket 4 år 2007. Fastigheten bebyggdes 1968. Föreningen består av 143 lägenheter, varav ca 39 upplåts med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Under 2019 höjdes avgifterna med 3,5% på grund utav renoveringarna/underhållsarbetena som just nu pågår. Föreningen har under 2015 ombildat och sålt 3 hyresrätter vilket är gynsamt för föreningens ekonomi. Föreningen har som tidigare år renoverat lägenheter inför försäljningar. Detta medför negativ resultatpåverkan då endast kostnaderna syns och inte intäkterna. Likviditeten är dock fortsatt god även om den blir sämre under året pga gårdsarbetet.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.

Gjorda renoveringar:
Fasaden är under pågående renovering och planeras att vara klart innan sommaren 2020.

Innan 2007 installerades säkerhetsdörrar, en OVK-besiktning genomfördes och armaturer byttes ut i trappuppgångar. Samma år byttes några maskiner ut i tvättstugor.
2012 utfördes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Samma år genomfördes förbättringsarbete på lekplats på gård och ett antal träd nedtogs.
2013-2014 åtgärdades två lägenheter på grund av fastighetens problem med fukt i bottenplatta.
2013-2015 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftkostnaden. Under hösten 2014 fick föreningen bidrag från energimyndigheten för att utreda åtgärder för energiförbättring av fastigheten som kan utföras i samband med fasadåtgärder. Föreningen samarbetar med med HSB:s energiexpert för att under första kvartalet 2015 ta fram beräkningar på fastighetens status samt vilka effekter olika åtgärder skulle få.
2015 utfördes en radonmätning med godkänt resultat. Samma år renoverades även innergården.
2018/2019 utfördes inre arbeten med värme, vatten samt avlopp.

TV och bredband: TV: Kabel-TV via Com Hem. Bredband: Bredband via Com Hem samt fiber via Bredbandsbolaget.

Parkering: Parkeringsplats
260 kr/månad utan el
360 kr/månad med el

Garageplats
160 kr/månad

Utöver det finns en besöksparkering som kostar 5 kr/timme eller 30 kr/dygn.

Övrigt: Bostadsrättsföreningens hemsida: www.brf-td.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Bifrost

Bekvämt boende, friluftsliv och staden runt hörnet


Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. 

Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv. 

Till Mölndals centrum går det enkelt att ta sig. Där finns bland annat Mölndal Galleria som har ett stort utbud av restauranger, kaféer, butiker och gym. Det finns även bra närlivs- och servicebutiker direkt i Balltorp. 

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Ny planritning
Ny planritning