Såld

Karaktäristisk etagetvåa med balkong

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Birkagatan 18A

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 568 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
61 kvm
Våning:
3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Birkagatan 18A,
416 56 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till Birkagatan 18A och denna trivsamma etagelägenhet i populära Örgryte! Här bor ni i en välplanerad och karaktäristisk lägenhet där inget har lämnats åt slumpen. Tycker du om att bo högst upp och gillar "det lilla extra"? Belysningen kan t.ex. styras med en app som heter Plejd. Här är det bara till att flytta in, trivas och njuta. På entréplan erbjuds ni ett nyrenoverat och modernt kök med överskåp upp till tak och plats för matbord. Ta er vidare till vardagsrummet där de generösa ytorna ger möjlighet till att inreda med soffhörna och matsalsmöblemang utan att den luftiga känslan går förlorad. Här har man även skärmat av med ett industriglasparti vilket utgör en snygg detalj i rummet. Från vardagsrummet når ni bostadens balkong i härligt västerläge. Ta spiraltrappan upp en våning till bostadens mysiga sovrum med gott om ljusinsläpp från stort fönsterparti och goda förvaringsmöjligheter i två skjutdörrsgarderober. Till sist finner ni det nyrenoverade och stilrena badrummet med lyxen att ha en kombimaskin i lägenheten.

Välkomna på visning!

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. På 10 minuter är ni på Avenyn. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur, sjöar för svalkande bad och Skatås motionsanläggning. På nära håll ligger även Göteborgs fältrittklubb och GLTK med tennisbanor och gym. Flera närbutiker på gångavstånd (Tempo Skatås, Tempo Örgryte). Vid Bö affärscentrum finns även servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang samt blomsterbutik.

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas ni av en hall med plats för avhängning. Golvet är belagt med vitlaserad ekparkett och väggarna är målade i en ljusgrå ton. Enhetliga och stilrena ytskikt vilket lämnar en neutral bas för er att inreda efter. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Modernt kök som renoverades under 2017/2018. Skåpsluckor och lådor går i ljusgrått tillsammans med rostfria beslag. Ni erbjuds även goda förvaringsmöjligheter med överskåp ändå upp till taket. Ovanför den ljusa bänkskivan sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt samt integrerad kyl med frys. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och en grönskande utsikt. Invid fönstret ryms en matplats för fyra personer.

Härligt vardagsrum som blir till ett rum för umgänge i goda sällskaps lag. Generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ. Såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord. På golvet har ni vackert slipad och vitlaserad fiskbensparkett och på väggarna återfinns den ljusgrå färgen. Rummet får även en härlig karaktär från industriglaset som sattes in under 2018. Från vardagsrummet når ni bostadens balkong i västerläge vilket erbjuder er många soltimmar.

Ta den vitmålade spiraltrappan upp till övre plan och bostadens sovrum som är generöst utformat och präglas av ett stort fönsterparti som ger rikligt ljusinsläpp. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng, arbetshörna och byrå. Goda förvaringsmöjligheter har ni i form av två skjutdörrsgarderober. På golvet ligger 3 stavs ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Badrummet renoverades under 2017/2018 och gjordes då även större. Helkaklat i grått med ett praktiskt fönster som bidrar med ljusinsläpp. Inredningen består av wc och handfatskommod från Svedbergs. Ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i frostat glas samt en kombimaskin från Husqvarna som är skonsam för miljön och dessutom erbjuder ångprogram.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 568 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,573%. Andel av årsavgift är 5,9%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 220 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 120 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Birkagatan 18A, 416 56 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Birkagatan 18

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 5/1202

Våningsplan: Våningsplan 3. Ej hiss. Våning 3 och 4.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 61 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i väst.

Tillträdesdag: 2018-12-14 00:00:00. bokat stora konf vån 2

Information Förening

Förening: Brf Birkagatan 18. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 19 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Birkagatan 18 förvärvade fastigheten Torp 33:4 år 2010 och tomten upplåts med tomträtt, nästa omförhandling är 2025. Fastigheten bebyggdes 1946 och består av flerbostadshus i tre våningar med källare. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1108 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna AB. Föreningen har en stabil och mycket god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-12-17).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som förnyades 2016 och som gäller till 2046.
2021 planeras ommålning av fasad samt plåtdetaljer på tak.
Gjorda renoveringar:
1993/1994 utfördes en stor ROT-renovering av fastigheten. Då byttes bland annat V/A-stammmar, el och ventilation.
2010 tvätt av fasad, målning av fönsterbläck samt reperation av takfot inkl målning.
2011 spolning av avloppsrör och omläggning av dränering.
2012 utfördes en besiktning av fastigheten och arbetet med att ta fram en ny underhållsplan påbörjades.
2015 utfördes rengöring av trapphus, reperation av entrédörrar samt tvätt av tak.
2016 brytlister installerades på samtliga dörrar i källarutrymmen för att säkra mot inbrott. En av hyresrätterna såldes, vilket genererade ett tillskott i föreningens ekonomi.
2017 - 2018 rensning och injustering av ventilationen. OVK besiktning godkänt. Ny torktumlare. Filmning av avlopp - ingen relining behövs. Väggar i tvättstuga / pannrum har fått nytt kakel.
2019 målning av trapphus och iordningställande av föreningslokal. Samma år byttes fastighetens takfläktar och ett omfattande ventilationsarbete har utförts av föreningens ventilationssystem såsom reparation av ventiler, rensning av ventilationskanaler samt injustering av ventilationsflöde i hela fastigheten.
2020 utfördes dränering av framsidan av fastigheten (hela fastigheten är nu dränerad) samt anläggning av trädgård på entrésidan och belysning.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem. Basutbud av tv samt bredband 100/10 ingår i avgiften. Fiber är indraget i huset. TV: Kabel-tv via Comhem. Bredband: Bredband via Comhem. Fiber är indraget i huset.

Parkering: Fri parkering i området.
Fri parkering på gatorna i området.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det gemensam tvättstuga, cykelförråd samt källarförråd.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns det gemensam tvättstuga samt cykelförråd.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis 10/90.

Två tillfällen per år har föreningen obligatoriska städdagar som avslutas med fika och/eller korvgrillning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat bibliotek, hälsotek och café.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet gör att grönskan finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning