Såld

Rymlig genomgångstvåa med söderbalkong

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Övre Husargatan 11

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 199 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
63,5 kvm
Våning:
4, hiss
Byggår:
1987
Adress:
Övre Husargatan 11,
411 22 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Genomgångstvåa på våning fyra (hiss) med ypperligt läge i populära Linnéstaden och erbjuder stora utrymmen med sina 63,5 kvm. Perfekt för sociala sammanhang med kök och stort vardagsrum i direkt anslutning till varandra. Bostaden är i genomgående gott skick med Marbodal kök och utrustad med både tvätt- och diskmaskin. Underbar balkong i söder där många soltimmar kan avnjutas. Välskött och trevlig förening med stabil ekonomi och mysig innergård.

Strålande läge i stan med Vasastaden, Haga och Linnéstaden inom bekvämt gångavstånd. Dessutom präglas närområdet av en mångfald av mysiga affärer, caféer, restauranger och ett trevligt gym i närheten. Lugnt läge med stadens puls några steg bort. Välkommen!

Rumsbeskrivning: Lägenheten erbjuder välplanerade 63,5 kvm uppdelade enligt nedan:

Rymlig hall med plats för avhängning och fyra garderober för ytterligare förvaring. Ljusa ytskikt och fint golv av oljad ekparkett.

Stort sovrum med utrymme för både dubbelsäng och arbetshörna. God förvaring tack vare tre garderober. Fin parkett på golv, vita väggar och en underbar fondvägg med en harmonisk Ralph Lauren-tapet.

Hemtrevligt och ljust kök från Marbodal med vita köksluckor och tilltagna arbetsytor. Utrustat med hel kyl och frys, diskmaskin, keramisk spishäll med ugn samt fläkt (kolfilter). Vitt kakel ovan arbetsytor med svart board. Ljusa ytskikt med vacker tapet från Duro på fondvägg. Trivsam matplats där minst 4-6 personer kan avnjuta en god middag tillsammans invid stora fönsterpartier med utsikt över innergården.

Badrum med gott om svängutrymme! Badrummet har ljust kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Utrustat med badkar, tvättmaskin från 2018, wc, tvättställ med spegelöverskåp.

Tilltaget vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tillhörande möblemang samt matsalsgrupp om så önskas. Ljusa ytskikt med en fondtapet samt oljad ekparkett.
Utgång till den gemytliga balkongen i underbart söderläge. Utrymme för balkongmöbel och kaffehäng!

En trivsam bostad med generöst ljusflöde och i gott skick med alla förutsättningar för att trivas.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 199 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,21189%. Andel av årsavgift är 1,24859%.

Inre reparationsfond: 4 464 kr.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Övre Husargatan 11, 411 22 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1987

Lägenhetsnummer: 41

Våningsplan: Våningsplan 4. Hiss finns. Våningsplan 4.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 63,5 kvm.

Balkong/Uteplats: Soldränkt balkong i söderläge mot Risåsgatan.

Tillträdesdag: 2018-11-30 00:00:00

Information Förening

Förening: (använd ej) Riksbyggen BRF Göteborgshus 52 . Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 72 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Göteborgshus Nr 52 förvaltas av Riksbyggen samt äger fastigheten Kommendantsängen 7:22, med adresserna Övre Husargatan 9-11 samt Risåsgatan 1-3. Huset är uppfört 1988 och innerymmer 72 st bostadslägenheter med en sammanlagd yta på 5431 m2. Förutom bostadslägenheter finns 3 st lokaler med en sammanlagd yta av 411 m2, 34 st avgiftsbelagda garageplatser samt 3 st mc-platser. Storleken på lägenheterna är fördelade enligt följande;
- 32 st 2 rum & kök
- 28 st 3 rum & kök.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en god ekonomi och en långsiktig underhållsplan, vilken minimerar risken för oväntade utgifter.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Löpande underhåll enligt underhållsplanen.
2012 installation av rökgas ventilation, omfattande markarbete på gården samt ny uteplats.
2013 byte av termostatventiler och känselknoppar till samtliga radiatorer.
2014 nya fönster och balkongdörr södersidan.

TV och bredband: TV: Fastigheten har avtal med Com Hem som i dagsläget lägger ut 16 kanaler. Bredband: Fiber via Bredbandsbolaget vilket ser till att huset har en snabb internetuppkoppling (200 Mbit/s)

Bredbandsbolaget erbjuder även bredbandstelefoni, vars abonnemangskostnad ingår i avgiften för bredband.

Parkering: Garageplats att hyra, ca 525:- Ev kö, tala med föreningen.
Föreningen har 34 garageplatser och 3 MC platser att hyra med separat kö. För närvarande är väntetiden för en garageplats lång. Priset är 600 kr per månad.
Önskan om garageplats lämnas till ansvarig för garagekön och i samband med nyinflyttning.

Gemensamma utrymmen: Tillgång till bastu.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning