Såld

Härlig vindskaraktär, panoramautsikt över Göteborg och fantastisk takterrass

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 23B

3:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 264 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
79 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 23B,
416 63 Göteborg
Stor och härlig takterrass!
Stor och härlig takterrass!
Terrassen vetter i västerläge och bjuder på sol från lunch till solnedgång
Terrassen vetter i västerläge och bjuder på sol från lunch till solnedgång
Här kan man sola utan insyn
Här kan man sola utan insyn

Lundin Värdering

Boka nu
Ljusinsläppet talar för sig själv..
Ljusinsläppet talar för sig själv..

Beskrivning

Nu erbjuds ni möjlighet att förvärva en unik vindsbostad med magisk takterrass och panoramautsikt över Göteborg. Bostaden har ett fantastiskt genomgående ljusflöde tack vare stora fönsterpartier och ljusa ytskikt. Fina takbjälkar pryder bostaden och härlig rymd då takhöjden går hela vägen upp till nock. Takterrassen talar för sig själv, stor och rymlig med plats för många gäster. Underbart att hålla grillfest här under sommarens härliga månader. Ni erbjuds ett stort sällskapsrum med vardagsrumsdel och plats för ett större matsalsbord. Ett stort sovrum med plats för en dubbelsäng och god förvaring via garderobsvägg samt ett mindre sovrum som ni kan disponera som barnrum, gästrum alternativt kontor om så önskas. Intill hallen finner ni badrummet med badkar, perfekt nu under vinterns kalla månader!

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. På andra sidan vägen ligger Bara-bra-mat med inriktning på ekologisk mat. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning : Bostadens 79 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Den öppna planlösningen gör att ljuset från stora fönsterpartier ger en känsla av rymd redan vid entrén i hallen. Synliga takbjälkar ger en mysig känsla. Vitmålade väggar och enhetlig bokparkett genomgående i bostaden.

En öppen härlig planlösning där ni både finner plats för vardagsrumsdel och ett större matsalsbord för middagsbjudningar med många sittande gäster. Härliga takbjälkar finner ni även här, där resterande del av taket går hela vägen upp till nock. Vilket ger en generös rymd till bostaden. Möblera med en större soffgrupp, bord och tv-möbel tillsammans med en avskild läshörna med plats för en fåtölj. Stora fönsterpartier bjuder på panoramautsikt över Göteborg och rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet återfinner ni bokparkett.

Från denna del av bostaden når ni även den fantastiska takterrassen som även den bjuder på utsikt. Terrassen är rymlig om ca 10 kvm och ni finner olika möbleringsalternativ här, större loungegrupp och bord med stolar för att kunna sitta ned med vänner och njuta under våren och sommarens härliga månader. Perfekt för grillfest! Eldriven vikarmsmarkis och utomhus belysning på terrassen.

Det första av två sovrum finner ni intill vardagsrummet. Avskilt med fina skjutdörrar som ger karaktär till bostaden. Idag disponeras rummet som kontor men ger möjligheten att disponera som gästrum, matrum eller barnrum efter behov.

Köket erbjuder god förvaring för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med bänkskiva i både trä och rostfritt. Vitt kakel ovan bänkskivan på vägg. Ett takfönster släpper in ljuset. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys. Plats för ett mindre matbord för två.

Det stora sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. En garderobsvägg hjälper till med förvaringen av kläder och skor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger bokparkett.

Badrummet finner ni intill hallen, kaklade väggar i vitt och på golvet ligger en våtrumsmatta. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och ett härligt badkar med dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 264 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,05092%. Andel av årsavgift är 3,58131%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 470 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 270 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Norra Gubberogatan 23B, 416 63 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG GÅRDA 69:15

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 40/1602

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6. Hiss finns. Hissen går till våning 5 av 6.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 79 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2019-05-06 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Gubberoparken i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Gubberoparken i Göteborg köpte fastigheten Gårda 69:15 2015 och äger marken. I föreningen finns 41 lägenheter varav 6 fortfarande upplåtes med hyresrätt. En av hyresrätterna står i dag tom och kommer att säljas under 2019. Det finns även 4 hyresrättslokaler. Adresserna är Norra Gubberogatan 23B samt Lagerströmsplatsen 4. Bostadsarean är 2 534 kvm samt 319 i lokal/förrådsarea, totalt 2 853 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras SBC. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring (2019-01-28).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2010-02-15. Energiprestanda 131 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Utförda renoveringar:
1986 Stambyte av VA-stammar, renovering av kök och badrum, nya värmeradiatorer, nya el-stigare, nya fönster och balkonger, vinden byggdes om, installation av mekanisk frånluft samt takomläggning.
2014 Installation av ledbelysning i trappuppgångar.
2015 Fläkt byttes ut på taket och ventilationen i lägenheterna justerades. I samband med detta genomfördes sen en OVK.
2017 Trapphusen målades och diverse underhåll gjordes av fönster och balkongdörrar.
Under 2019 kommer taket att renoveras.
Senaste renovering/ombyggnad: Kök och badrum sedan -86.
Terrassen - klinkergolv, kommer åtgärdas av föreningen under 2019.

TV och bredband: TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiber via Telia. Möjligheten finns sedan att själv välja leverantör.

Parkering: På Lagerströmsplatsen kan man söka parkering via P-Bolaget Göteborg och boendeparkering kan ansökas hos Göteborgs Stad.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren på Norra Gubberogatan 23. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, ett torkskåp och en mangel. I källaren finns också en gemensam toalett samt ett cykelrum. Via husets källare nås även Gubberoparken på baksidan.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning