Snart till salu

Villakänsla mitt i staden, vackert gårdshus från förra sekelskiftet

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Andra Långgatan 4E

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
6 000 000 kr
Avgift:
1 853 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
65 kvm
Byggår:
1890
Adress:
Andra Långgatan 4E,
413 03 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

Nu finns det något alldeles unikt att förvärva mitt i den myllrande Linnéstaden. Ett eget gårdshus med villakänsla på denna mysiga innergård på Andra långgatan 4E! Från gatan tar ni er in via den massiva porten och in på innergården där ni möts av ett vackert hus i ljust tegel med rött tak och gröna fönster. Gårdshuset är mycket välbevarat vilket gör detta extra speciellt. En välplanerad villa mitt i staden för paret eller den mindre familjen. Innanför ytterdörren möts ni av en öppen och härlig planlösning där kök, matsalsdel och vardagsrumsdel erbjuds. Inbjudande kök med luckor i massiv ek, en köksö som både hjälper till med förvaringen och låter gästerna sitta ned medan kocken dukar upp menyn för kvällen. På entréplan har ni även ett stort helkaklat badrum med egen tvättpelare som underlättar vardagssysslorna.

På ovanvåningen finner ni de mer privata delarna av bostaden. Här finns det ett generöst allrum med plats för soffgrupp, bord och tv-möbel samt utgången till bostadens balkong. Perfekt att duka upp en god frukost eller ta ett glas vin på kvällen medan solen är på väg ned. Bostadens rofyllda sovrum ger plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel och ljuset flödar fritt från takfönstret. Intill har ni en rymlig klädkammare som hjälper till med förvaringen av kläder och skor. Bostaden har genomgående ljusa och enhetliga ytskikt. En fantastisk bostad där ni kan flytta in och förälska er i tillvaron!

Linné är ett av stadens mest populära områden med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid hamnen. Mycket goda kommunikationer med Järntorget som knutpunkt.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 6 000 000 kr

Avgift: 1 853 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,91%. Andel av årsavgift är 5,91%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 115 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 115 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Andra Långgatan 4E, 413 03 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1890

Lägenhetsnummer: 3012

Våningsplan: Gårdshus i två plan!

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 65 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i västerläge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget 8:5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 12 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Fastigheten med beteckningen MASTHUGGET 8:5 förvärvades 2009 och ligger i Göteborgs kommun. Fastigheten bebyggdes 1890 och består av 1 flerbostadshus. Fastighetens värdeår är 2009 då en totalombyggnad skedde.
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 228 kvm, varav 1 088 kvm utgör lägenhetsyta och 140 kvm utgör lokalyta. Byggnaden innehåller 12 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av BoDin ekonomi. Styrelsen har bedömt att om den tekniska förvaltningen av byggnaderna följer en underhållsplan, som kontinuerligt uppdateras, så bör byggnaderna ha en ekonomisk livslängd på minst 100 år. Linjär avskrivning sker med 1 %, vilket motsvarar en årlig avskrivning på 289 tkr och en total avskrivningstid på 100 år.
Efter styrelsebeslut sänktes avgifterna med 10 % 1 januari 2016. Sedan dess har avgifterna varit oförändrade och inga planer finns för närvarande att ändra (kontrollerat med ordföranden 20190401).

Föreningens ekonomi är fortsatt god.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan vilken upprättades 2012 och sträcker sig från 2013 och drygt 30 år framåt.
- Installerat professionella avfuktare i båda källarförråden (2018).
- Rustat upp innergården med nya växter och möbler (2019).

TV och bredband: ComHem. Kabel-TV (grundutbud ingår i avgiften) och bredband (ingår ej).

Parkering: För folkbokförd på adressen kan det ansökas om boendeparkering. För mer information om pris och områdessträckning gå in på www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även flertalet garage i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har under 2019 rustat upp innergården med nya möbler och växter.

Övriga byggnader: Till gårdshuset hör ett separat förråd.

Övrigt: Föreningen har ingen separat policy gällande uppdelning av ägarandelar utan prövar varje enskilt fall.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning