Såld

Gaveltvåa med insynsskyddat läge, balkong och naturen som ombonar

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Larssons Berg 2

2:a Larssons Berg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 397 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
56,5 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Larssons Berg 2,
431 66 MÖLNDAL

Beskrivning

Naturnära och vackert belägna Larssons Berg sticker ut uppe på höjden över Stensjön och är svårt att inte tycka om! Fönsterpartier i två väderstreck ger ett behagligt ljusinsläpp och med ett insynsskyddat gavelläge på balkongen inges känslan av rymd och luftighet. Med förutsättningarna oavsett ålder och livssituation bosätter ni er i en modern miljö med faciliteter nära tillhands. Här kommer ni omges av en vacker natur och härlig motionsspår, ljuvligt att rensa tankarna i!

Vid första steget innanför ytterdörren ges en inbjudande känsla till den socialt utformade bostaden. I hallen finns det plats för fri klädavhängning och garderob. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek och ljusa ytskikt som på ett naturligt sätt leder oss in i den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Vardagsrummet har förutsättningarna för valmöjligheter i inredningen och sin disposition. Fönsterpartier i två väderstreck ger ett behagligt ljusinsläpp och med balkongen inges en känsla av rymd och luftighet. Här ombonas bostaden av den rofyllda naturen och har ett insynsskyddat gavelläge.

Köket från Vedum är ljust och stilrent med släta skåpsluckor, rostfria beslag och bra arbetsytor på den mörka laminatskivan. Bra förvaringsmöjligheter i form av över-och underskåp. Vitvarorna utgörs av induktionshäll, inbyggd ugn och mikro i ergonomisk höjd, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys från Siemens. Köket har en utformning där middagar tillagas medan gästerna umgås i trivsam och nära anknytning.

Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och är inredd med goda förvaringsmöjligheter i form av stilrena garderober. I nuläget är en vägg uppsatt för att yteffektivisera dispositionen i rummet och kan enkelt monteras ner.

Badrummet anses vara välplanerat och inreds med grå klinker och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna i klarglas. Badrummet har även en tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 397 kr/månad. I avgiften ingår uppvärmning och ett basutbud med TV-kanaler från SAPPA.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,77208%. Andel av årsavgift är 0,89917%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 405 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Vatten/avlopp: 260 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Larssons Berg 2, 431 66 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Issågen 1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017

Lägenhetsnummer: 1094/1104

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 56,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Förråd - Tillhörande källarförråd.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Stensjöberget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 102 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Stensjöberget har byggts av Tornstaden på uppdrag av Riksbyggen. Föreningen är ett privatbostadsföretag och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen registrerades 2015-03-31. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 2016-12-19.

Fastighetsuppgifter:
Föreningen äger fastigheterna Issågen 1 i Mölndals kommun. På fastigheterna finns 6 st byggnader med 102 st lägenheter. Byggnaderna är uppförda 2016 med fastighetsadress Larssons Berg 2-12 i Mölndal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam genom Proinova Försäkringsmäklare.
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburet radiatorsystem.

Ventilation: FTX - Ventilation med värmeåtervinning.

Renoveringar: Då husen är nybyggda och föreningen kan åberopa garantireparationer om något eventuellt behöver åtgärdas har föreningen ingen underhållsplan.

Pågående underhåll:
Föreningen har tagit fram en offert med Lumon för inglasning av balkonger och uteplatser och bygglovet gäller i 5 år från 2019. Varje bostadsrättshavare bekostar själv inglasningen och får ta ställning till om man vill göra det. Priset varierar beroende på vart i huset balkongen ligger, om det finns tak eller inte eller om det är en terrasslägenhet.

Planerat underhåll:
Föreningen har planer på att bygga cykelgarage samt sätta upp solpaneler och fler laddstolpar.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till TV, bredband och telefoni via öppet stadsnät, Svenska stadsnät. Grundutbud av TV från Sappa ingår i avgiften.

Parkering: 119 st parkeringsplatser, varav 8 st P-platser är besöksplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

Gemensamma utrymmen:
Barnvagnsrum - I föreningen finns 6 st barnvagnsrum.
Miljöstation - 2 st miljöstationer.
Gemensamhetshuset - Som boende har man tillgång till gemensamhetshuset Träffen som är utrustat med kök för att möjliggöra möten, event, kalas eller övernattning. Här finns även altan och boulebana.

Föreningen är delägare i Stensjöns Samfällighet som bildades 2018-04-27. Samfällighetsföreningen förvaltar Isbingen GA: 1-5 bestående av; samlingslokal, miljöhus, lekplatser samt gata.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Larssons Berg

Fina promenader, fiske och staden om hörnet
Välkommen till populära Larssons Berg, som tillhör Mölndals vackra område Stensjön! Här bor man nära storslagen natur med härlig utsikt över fina Stensjön och dess trevliga strandpromenad samt badplats. Vid Stensjön kan man även spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön.

Populära Gunnebo Slott ligger en kort promenad bort och där serveras smakrik lunch och fika i en anrik miljö. De prunkande parkerna och vackra omgivningarna runt slottet är också väl värda ett besök, liksom intilliggande Rådasjön.

Ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger finns både i Mölnlycke centrum och i Mölndals centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna på omkring 15 minuter.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning