Snart till salu

Gavellägenhet med öppen planlösning & solig balkong mot grönska

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Iskällareliden 13B

2:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Avgift:
3 577 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
56,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Iskällareliden 13B,
416 55 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

I omtyckta och populära Örgryte finner ni denna fina gavellägenhet som är belägen högst upp i huset med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck, lummig utsikt samt bevarad femtiotalscharm. Här erbjuds en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum, rofyllt sovrum samt helkaklat badrum med tvättmaskin. Den underbara västerbalkongen i högt och insynsskyddat läge bjuder på flera soltimmar och utsikt över de grönskande omgivningarna. Genomgående finner ni vackra originalgolv, ljus färgsättning och kvalitativa materialval. Här bor man med ett underbart naturskönt läge, centralt men ändå lugnt med närhet till såväl innerstan som grönområden.

Bostaden disponeras enligt nedan:

Välkomna in genom ytterdörren och in i den rymliga och ljusa hallen. Golvet kläs av vackert parkettgolv och väggarna har ljus tapet. Här finner ni plats för att hänga av er ytterkläderna i en inbyggd öppen garderob. Redan i hallen möts ni av ett fantastiskt ljusinsläpp.

Till vänster når ni husets hjärta nämligen den inbjudande och öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. De stora fönsterpartierna i två väderstreck ger ett otroligt fint ljusinsläpp som bidrar till att skapa rymd och den bevarade öppna spisen är en fint inslag. Vardagsrumsdelen erbjuder flera möbleringsalternativ med soffgrupp, fåtölj samt stort matbord för trevliga middagar. Väggarna är klädda i ljus tapet och på golvet ligger vacker fiskbensparkett. Härifrån har ni direkt utgång till den härliga balkongen i västerläge som vetter mot grönskande omgivningar.

Köket har ljus köksinredning med snygga beslag i trä som bryter av och ovan den ljusa bänkskivan sitter stänkskydd i vitt kvadratiskt kakel. Här erbjuds generösa ytor att laga mat på och goda förvaringsmöjligheter i såväl skåp som lådor. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. En fin detalj är vasken i porslin.

Harmoniskt sovrum med fint ljusflöde från ett stort fönsterparti. I sovrummet finns plats för dubbelsäng, sidobord samt byrå alternativt skrivbord. Två inbyggda garderober bidrar till goda förvaringsmöjligheter. Sovrummet är inrett med ljusa toner i beige och präglas av en rutmönstrad tapet i kombination med ljust golv.

Helkaklat badrum med klinker och kakel i ljusa toner. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning, duschhörna och tvättmaskin. Ett öppningsbart fönster bidrar med ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Avgift: 3 577 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv från Tele2 samt bredband 100/100 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalsavgifter) från Telenor.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,47721%. Andel av årsavgift är 0,46634%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Iskällareliden 13B, 416 55 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1950

Lägenhetsnummer: 90/1202

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 56,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 196 lägenheter och 22 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Föreningen har en exceptionellt bra ekonomi och låg belåning. Föreningen beslutade att höja avgiften med 1% under 2021 samt under 2022.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2016-03-30. Energiprestanda 189 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2050. Underhållsplanen uppdateras årligen. En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten.

2022-2025 Planeras omläggning av samtliga tak samt målning av fönster. Arbetet kommer ske i etapper. Det kommer göras energieffektiviseringar kring varje renovering.
Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren är översyn av belysning och utemiljö i stort. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.
Urval av utförda renoveringar:
1993 Renovering av balkonger.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten (Elstambyte och Rörstammar Dakkimetoden).
1993 Balkonger.
2001-2004 Fönsterrenovering.
2011-2012 Ommålning av fönster och tätning av fasader. Föreningen genomförde även en radonmätning denna period. Samtliga uppmätta värden ligger långt under Socialstyrelsens gränsvärde på 200 becquerel/m3.
2014 Dränering hus 12, 14 och 15.
2015 OVK med godkänt resultat.
2016-2017 Dränering hus 1, 3, 17 och affärshuset.
2017 Dränering hus 5, 7, 8, 9, 10, 11 och 13.
2020 Utfördes en OVK med godkänt resultat.
2020-2021 Relining av liggande stammar i samtliga bottenplattor.
2021 Renovering av kallgarage.

TV och bredband: Kabel-TV via Tele2, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Telenor. Bredband via Telenor 250/250 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalskostnad), ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nät från Tele2 eller via telenät.

Parkering: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. I dagsläget är det ca 6 månaders kö. Till varmgaragen är det flera års kö. På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser är:
P-plats utan el: 220 kr/mån
P-plats med el: 270 kr/mån
Kallgarage: 491 kr/mån
Varmgarage: ca 569-964 kr/mån beroende på storlek
MC-plats: 220 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor som är belägna i källaren i hus 1, 9, 10 och 15. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. I hus 9 finns också en mattvätt. Utöver detta finns snickeriverkstad samt möjligheten att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelförråd finns i källaren på samtliga hus.
Fin gårdsplats i väster som inramas av buskar och blommande körsbärsträd samt grillplats i söder.

Övrigt: Vissa lägenheter har öppen spis. Enbart de öppna spisar som är besiktigade och godkända får eldas i. Lägenhetsinnehavaren står själv för kostnad för iordningställande av öppen spis till eldningsbart skick.

Föreningen har i maj 2022 nått en uppgörelse i Mark och Miljööverdomstolen (MMÖD) med Göteborg Stad om tomträttsavtal för perioden 2018-2028. Årliga avgälden för föreningens 6 fastigheter är 829 000 kr/år. Detta är en halvering av kommunens krav från 2018.

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning