Snart till salu

Ljus gavellägenhet med solig sydvästbalkong

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Liedstrandsgatan 12

3:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
3 250 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
74 kvm
Våning:
5/10, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Liedstrandsgatan 12,
416 58 Göteborg
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

Välkomna till en genomtänkt trea som har ett härligt gavelläge högt upp i huset med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och balkong i soligt läge med fin utsikt över omgivningarna. Här bor man näst intill insynsfritt och bekvämt med både hiss och garage! Genomgående stilrena materialval som ekparkett och ljusa ytskikt. Lägenheten erbjuder även lättmöblerade rum, generös förvaring samt ett stort badrum med tvättavdelning. Som ett extra plus bor man i en välskött förening!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas och Elfasystem. Vid entrén ligger en praktisk matt antracitgrå klinker men i övrigt har lägenheten genomgående mattlackad ekparkett och vitmålade väggar.

Ljust vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till en härlig inglasad balkong i sydvästläge med utsikt över de fina omgivningarna.

Stort kök med lummig grönska utanför fönstret. Köksinredning i vitt från Myresjökök kombineras med grå laminatbänkskiva och stänkskydd i vitt kakel. Tillval som gjordes är sockellåda på höger sida om spis. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från 2013 och av märket Siemens förutom fläkten som är från Franke. Invid fönstret ryms en matplats för sex personer.

Bostadens största sovrum har plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med Elfasystem. Fönster med utsikt över hustaken.

Det andra sovrummet har ett härligt gavelläge med grönskande utsikt och fönster i två väderstreck. Passar perfekt både som sovrum och arbetsrum.

Stort badrum med tidlösa materialval som svart halvmatt klinkergolv och helkaklade väggar med stora vita matta kakelplattor. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, vitt spegelskåp med belysning och eluttag, handdukstork med timer samt duschhörna med vikdörrar i klarglas. Här finns även tvättsektion med tvättmaskin (Siemens, 2021) torktumlare (Siemens, 2022), arbetsbänk i vit laminat samt vita överskåp med pushfunktion. I taket sitter infällda dimbara spotlights.


Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse verksamheter såsom mataffärer, restauranger, café, konditori, inrednings- och möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja, det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar fin natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Information Ekonomi

Avgift: 3 250 kr/månad. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 216 kr för Telia Triple play samt mätavgift för varmvatten 17 kr tillkommer. Kostnad för varmvatten och el enligt individuell mätning debiteras kvartalsvis.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,1626%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 620 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 340 kr/månadVatten/avlopp: 155 kr/månadFörsäkring: 125 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Liedstrandsgatan 12, 416 58 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2013

Lägenhetsnummer: 21405/1405

Våningsplan: Våningsplan 5 av 10. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 74 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i sydvästläge.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen i Lunden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 86 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska Vägen i Lunden är en nybyggd förening som bildades 2014. Föreningen äger fastigheten Lunden 35:1 med adress Liedstrandsgatan 10-12 som bebyggdes med två flerbostadshus 2013 av JM AB. Lägenhetsfördelning: 1:or - 14 st, 2:or - 16 st. 3:or - 35 st och 4:or - 21 st. Föreningen är medlem i Rosengårdens Samfällighetsförening. Föreningens andel är 52 procent. Samfälligheten förvaltar marken och gårdsytan mellan fastigheterna Lunden 35:1 (Brf Danska vägen i Lunden), 35:4 och 35:5. Huset var färdigställt 2013 och slutbesiktigades i mars 2014.

Föreningens fastigheter drivs av 100% förnybar energi via solcellspaneler på taken och vindkraftsel från Svensk Natur Energi AB. Föreningen har ett gemensamt nätabonnemang för el där den individuella förbrukningen debiteras separat kvartalsvis.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en mycket god ekonomi. Under 2020 och 2021 har man haft en avgiftsfri månad. Föreningen har solceller vilket sänker elkostnaden. Debiteras kvartalsvis. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (2022-08-18).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Föreningen godkänner delat ägande lemman barn och föräldrar med uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el).

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2017-03-15. Energiprestanda 53 kWh/kvm och år. Energiklass B.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2070. Planen uppdateras årligen. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Föreningen har investerat i solenergi med solceller på fyra av föreningens sex tak som driftsattes i augusti 2018. Föreningen har även upphandlat vindkraftsel från Svensk Natur Energi AB.
2018 genomfördes femårsbesiktning av fastigheten tillsammans med JM. De anmärkningar som noterades åtgärdades under våren 2019.
2021 utfördes OVK.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia triple play (Digital-TV, bredband 250/250 och IP-telefoni) vilket ingår som ett obligatoriskt tillägg i avgiften.

Parkering: Föreningen har tillgång till varmgaraget under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1050 kr/mån. Det finns några mindre parkeringsplatser som hyrs ut för ca 800-900 kr/mån. I dagsläget är det kö (2022-08-18). I övrigt finns det gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten. Önskar man hyra en av föreningens platser så mailar man styrelsen: info@brfdanskavagen.se
Föreningen har cirka 15 elladdplatser, i dagsläget är alla upptagna. En diskussion om utökning förs med Sigillet som äger garage.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett stort cykelförråd samt barnvagns- och rullstolsförråd på entréplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.
Gård med gräsmatta och lekplats.

Övrigt: Föreningen fick nytt bygglov gällande inglasning av balkonger 2021.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning