Nyproducerad stor tvåa med inglasad balkong högst upp i huset

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Valthornsgatan 6

2:a Frölunda

Kortfakta

Pris/Bud:
2 500 000 kr
Avgift:
3 235 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
61 kvm
Våning:
8, hiss
Byggår:
2018-2019
Adress:
Valthornsgatan 6,
42151 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Nu finns det chans för er att förvärva en nyproducerad bostad högt upp i huset i Brf Sjöstjärnan, första etappen i Frölunda park. Här bor ni i en öppen, levande och härlig miljö med plats för spontana samtal och sociala mötesplatser. Bostaden har modern och hög standard där säljarna har valt att uppgradera standardutförandet med lite extra tillval. En större tvåa med goda förvaringsmöjligheter. Social planlösning där kök och vardagsrum går i ett tillsammans med utgång till den stora inglasade balkongen. Utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. Rofyllt sovrum och till sist ett helkaklat badrum intill hallen med en kombinerad tvätt – och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. Spotlights i både hall samt badrum. Ett fantastiskt boende att trivas i!

Området är optimalt i Västra Frölunda. Allt ni kan tänkas behöva i shopping finner ni på Frölunda torg bara 5 minuters promenad bort. För er som vill åka in till city för shopping i Nordstan så har ni goda kommunikationer via spårvagn och bussar med ca 25 min till centralstationen. Ett ypperligt läge med närhet till natur och bad vid Askimsbadet och Näset till Önnered, Fiskebäck och Saltholmen. För er som gillar träning och idrott så har ni Ruddalens idrottscentrum i närheten.

Bostadens 61 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hjärtligt välkomna in i den rymliga hallen med bra belysning från integrerade spotlight i tak. Goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via en garderob. Ljuset letar sig hela vägen till hallen från den öppna planlösningen. Bostadens har genomgående ljusa ytskikt.

Vardagsrum och köksdelen går i en öppen härlig planlösning, där man valt ett modernt vitt kök. Köket är optimalt planerat med goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys. I rummet finner ni plats för olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv – möbel och ett matbord för många gäster.

Från denna del av bostaden når ni också den stora härliga balkongen om strax över 13 kvm. Här finner ni gott om plats för möblering med en loungegrupp och bord för att kunna sitta ned och njuta av tillvaron. Även om Göteborg ofta bjuder på riktigt fint väder finns det även dagar när regn och blåst står på schemat - tack vare inglasningen kan man här avnjuta en längre säsong och vara skyddade mot lite hårdare väder, framförallt en stor fördel när man har förmån av att bo högt upp i huset.

Ett rofyllt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbler. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Mycket bra förvaringsmöjligheter tack vare skjutdörrsgarderoben.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum med stilrena materialval och spotlights i taket. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i glas samt en kombinationsmaskin med tvätt – och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 500 000 kr

Avgift: 3 235 kr/månad. I månadsavgiften ingår uppvärmning, kallvatten, trappstädning och yttre skötsel. Varmvatten och elförbrukning tillkommer, debiteras efter förbrukning. Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100) faktureras med avgiften med ett obligatoriskt tillägg på 206 kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,8253%. Andel av årsavgift är 0,82529%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 683 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadVatten/avlopp: 127 kr/månadFörsäkring: 50 kr/månadÖvrigt: 206 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Valthornsgatan 6, 42151 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG RUD 8:15

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2018-2019

Lägenhetsnummer: 1801

Våningsplan: Våningsplan 8. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 61 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen/ekonomisk plan.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: BRF Sjöstjärnan. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sjöstjärnan i Västra Frölunda som har sitt säte i Göteborg, som registrerades hos Bolagsverket den 20 december 2016, har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Bostadsrättsföreningen avser att genom nybyggnation uppföra totalt 130 bostadsrättslägenheter belägna i ett flerbostadshus om 17 våningar. Bostäderna ska vara belägna i fastigheten Rud 8:10.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Riksbyggen.


Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Renoveringar: Bostadshuset är nyproducerat!

TV och bredband: Telia Triple Play (TV paket, telefoni via bredband och bredband 100/100) ingår i avgiften. TV: Telia Triple play. Bredband: Telia Triple play.

Parkering: Parkeringsgarage finns under mark där 49 platser är reserverade för Sjöstjärnans köpare, samt besöksparkeringar i närheten av huset. De större lägenheterna är garanterade en parkeringsplats och därefter är det efter intresselistan. Dessutom finns möjligheten att hyra parkering i det nybyggda P-huset utmed Västerleden.
Parkeringsgarage finns under mark där 49 platser är reserverade för Sjöstjärnans köpare, samt besöksparkeringar i närheten av huset. De större lägenheterna är garanterade en parkeringsplats och därefter är det efter intresselistan, som mäklarna har tillgång till. Dessutom finns möjligheten att hyra parkering i det nybyggda P-huset utmed Västerleden.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Frölunda

Bebyggelsen i Frölunda består till största del av flerfamiljshus. Höga hus som sträcker sig mot himlen, skapar Frölundas karaktäristiska siluett. Kring bostadshusen finns fina gårdar med prunkande rabatter och ståtliga träd.

Frölunda erbjuder mycket god service för de boende, både i de egna kvarteren och vid Frölunda torgs moderna köpcentrum. Frölunda Kulturhus, alldeles intill, är ett hus för alla sinnen och alla åldrar. Vill man få mer av stadsliv, ligger Göteborgs centrum på nära avstånd. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Familjehuset Trädet och Ungdomens hus 1200 kvadrat är två mötesplatser för familjer, barn och ungdomar.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. Ruddalens Idrottscentrum har bl.a. skrinnarbana, motionsslingor och bollplaner. I närheten av Frölunda Torg ligger flera träningsanläggningar. Vid Välen finns golfbana, bollplaner och baskethall.

Skogen och havet ligger på nära avstånd. Ruddalens stora grönområde inbjuder till promenader, utflykter och friluftsliv. Med cykel eller buss tar man sig lätt ner till Askimsvikens eller Näsets badplatser.

Frölunda inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning