Välplanerad tvåa med en inglasad balkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Badvädersgatan 15

2:a Biskopsgården

Kortfakta

Pris/Bud:
1 445 000 kr
Avgift:
3 484 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
53,6 kvm
Våning:
4/8, hiss
Byggår:
1960-1961
Adress:
Badvädersgatan 15,
41836 Göteborg
Välkommen att kontakta Anders
Välkommen att kontakta Anders

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna in i en ljust och trevligt hem. På våning 4 finner ni denna yteffektiva och välplanerade lägenhet med inglasad balkong, rymligt kök, stort badrum och praktiska garderober. I det luftiga vardagsrummet finns det gott om social plats för både soffgrupp och matsalsbord. Härifrån når ni den inglasade balkongen som erbjuder ett härligt ljusinsläpp med harmonisk utsikt över grönska. Bostadens kök är rymligt och välplanerat i en stilren design. Här bor ni i en välskött förening med låg avgift. Gården är välskött och har grill, utemöbler och lekplats.

Hall
Rymlig hall med avhängningplats för ytterkläder direkt till vänster när du kommer in. Golvet består av klinkers och väggarna är målade i en ljus kulör.

Badrum
Badrummet ligger till höger när du kommer in i hallen. Här är det helkaklat med blått klinker på golv och väggar som är beklädda med vit respektive blått kakel. Här finns duschhörna, wc, handfat, badrumsskåp och handtork.

Sovrum
Sovrummet som nås ifrån hallen är väl tilltaget. Här får du plats med en rejäl dubbelsäng samt arbetshörna. På golvet ligger det fint parkett golv och väggarna är beklädda med ljus tapet. Här finns det även gott om förvaring i form av garderober.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och fräscht och golvet består laminat som harmoniserar väl med de ljusa väggarna samt en fondvägg i mörk kulör. Här får du plats med både soffgrupp och en matsalsdel. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen som erbjuder ett läge med många soltimmar, här kan du sitta året om.

Köket
Fint kök med välplanerad köksinredning och bra förvaring samt arbetsytor. Köket är utrustat med spis, ugn, fläktkåpa samt kyl och frys och diskmaskin. Ljus och trevlig matplats invid fönstret.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 445 000 kr

Avgift: 3 484 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer för tv och bredband om 219kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,27696%. Andel av årsavgift är 0,27696%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Badvädersgatan 15, 41836 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1960-1961

Lägenhetsnummer: 179/1402

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 53,6 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Barometern. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 322 lägenheter varav 1 hyresrätt och 6 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Barometern bildades 1960 och äger fastigheterna Biskopsgården 57:3, 57:4, 57:5 och 53:10. Föreningens adresser är Badvädersgatan 3-27. Totala lägenhetsytan är 20 065 kvm och den totala lokalytan är 350 kvm. Fastighetens byggnader är upplåtna med tomträtt och tomträttsavgälden omförhandlades 2018.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 1,5% i juli 2019. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, beslut om avgiftsförändringar tas på budgetmöte i april/maj varje år (2022-05-05) .

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan föräldrar och barn med minsta andel 10%.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-09-25. Energiprestanda 130 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som revideras varje år i samråd med HSB Göteborg.
Under 2022 pågår fortsatt byten av hissar.
Större renoveringar:
1985 Byte till 3-glas fönster
1993 Byte av avloppsstammar och renovering av badrum. Byte till större balkonger.
1995 Inglasning av balkonger.
1997 Renovering och tilläggsisolering av gavlarna.
2000-2007 Etappvis renovering av dräneringssystem.
2000 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2001-2002 Byte av källardörrar till ståldörrar.
2007 Fasader renoverades och tilläggsisolerades.
2012 Byte av garageportar på alla garage. Byte av porttelefonsystem och in passagesystem.
2013 Byte av balkongtak på översta balkongerna
2014 Byte av termostater till alla radiatorer.
2015 Byte till nya rörelsestyrda belysningsarmaturer i alla allmänna utrymmen samt installation av nödbelysning, som tänds vid strömavbrott.
2016 Byte av alla rökluckor samt byte till rörelsestyrd belysning i alla allmänna utrymmen.
2017 Byte och modernisering av elsystem. 3-fas till alla kök, nya elcentraler med jordfelsbrytare. Samma år utfördes även OVK samt ombyggnad av källarlokal till fritidslokal.
2018 utfördes stambyte av huvudledning i källaren.
2021 Byte av fjärrvärmeledningarna utanför huset, byte av hissar, byte av passersystem samt nytt bokningssystem till tvättstugorna.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 som innefattar digital-TV med ca 18 standardkanaler samt bredband 250 Mbit. Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 219 kr/mån.

Parkering: I föreningen finns 26 varmgarage (780 kr/mån), 20 kallgarage (570 kr/mån), 217 parkeringsplatser (300 kr/mån) samt 24 MC-platser inomhus (165kr/mån). I dagsläget är det ca 4 års kö till kallgaragen, ca 15 års kö till varmgaragen men till parkeringsplatser och mc-platser är det vanligtvis ingen kö.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns 8 tvättstugor, 4 cykelrum, 12 barnvagnsrum samt fritidslokal med bastu och ett litet gym. Det finns även en större samlingssal för familjefester max 36 pers samt två gästlägenheter.


Övrigt: Aktiv fritidsverksamhet med seniorgympa, datorutbildning för seniorer, akvarellmålning, syjunta, PRO och spontana trivselträffar mm.
I samarbete med grannföreningar ordnas musikaftnar, teaterbiljetter, pubkvällar, Ullaredsresor mm.
Bytesrum finns för böcker, film och musik vid Expeditionen.

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: http://brfbarometern.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Biskopsgården

Kajpromenader, storstadsliv och vacker natur


Biskopsgården är en naturskön citynära förort till Göteborg som till största del bebyggdes under 1950-1960 talet. Området är uppbyggt kring tre större torg; Friskväderstorget, Vårväderstorget och Länsmanstorget. Bebyggelsen är till stor del belägen i höglänt terräng och många bostäder har vidsträckt utsikt över staden i öster eller skärgården i väster. Biskopsgården är känt för sina fina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen kring Store Vette. Biskopsgården ligger ca 15 minuter med spårvagn från centrala Göteborg och nås med flera spårvagnslinjer. I området finns ett rikt föreningsliv samt flera förskolor och grundskolor i årskurs F-9. Biskopsgården har en mångfald av kultur och språk vilket utmärker stadsdelen.

Planritning