Snart till salu

Välplanerad bostad med balkong i västerläge

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Västergatan 16

2:a Linné / Annedal

Kortfakta

Avgift:
2 830 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
49 kvm
Våning:
1, hiss
Byggår:
1975
Adress:
Västergatan 16,
413 13 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Johan
Välkommen att kontakta Johan
Planritning kommer inom kort
Planritning kommer inom kort

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johan.gille@lundin.se.

I attraktiva kvarter med Linnéstadens charmiga myller strax utanför porten ligger denna mycket välplanerade 2:a. Halvöppen social planlösning mellan kök och vardagsrum. Här bor ni med innerstadens restaurang- och kaféliv några minuter bort. Både Slottsskogens och Änggårdsbergens grönska och rekreation nås efter en kort promenad. Goda kommunikationer med tvåans spårvagn. Stabil brf där bredband ingår i den låga avgiften!

Information Ekonomi

Avgift: 2 830 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,5543%. Andel av årsavgift är 0,5543%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Information Bostad

Adress: Västergatan 16, 413 13 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1975

Lägenhetsnummer: 1614

Våningsplan: Våningsplan 1. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 49 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i västerläge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Västergatan 16-22. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 157 lägenheter varav 6 hyresrätter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Västergatan 16-22 är centralt belägen i det gröna Annedal och är en attraktiv och välskött förening. Föreningen äger fastigheten Göteborg Annedal 7:12 med adress Västergatan 16, 18, 20 och 22.
Fastigheten består av två byggnader med totalt 157 lägenheter varav 6 av dessa är hyresrätter. Föreningen säljer hyresrätterna löpande efter att de sägs upp och ger ett bra tillskott i föreningens kassa. I föreningen finns också 2 lokaler, av dessa är 1 lokal uthyrd. Den andra disponeras av BRF Västergatan som föreningslokal och gästlägenhet.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god och välskött. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen gjorde om lokaler i bottenvåningen under 2017 till fem lägenheter som såldes för snittpriser om 76,000kr/kvm.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Ventilation: FTX.

Renoveringar: 2007 installerades ett nytt porttelefonsystem i bostadshuset.
2008 spolades samtliga VA-stammar i kök och badrum. Under samma år byttes även samtliga fönster och balkongdörrar ut. Tack vare i investeringarna på bland annat nya fönster beräknades kostnaderna för energi gå ner ca 30%.
2010 stambyte med nya stammar till badrum och till kök samt totalrenovering av samtliga badrum. Samma år byggdes även taklägenheter och fasaderna fräschades upp för att bli mer enhetliga med de nya taklägenheterna. Renovering av trapphus inklusive övre och undre entré: nya golv, nya innertak, ny belysning, nya säkerhetsdörrar till lägenheterna, nya hissar i samtliga uppgångar, ommålning, nya räcken i trapporna, nya postfack. Nya termostater installerades på samtliga radiatorer och värmeslingor samt nya frånluftsfläktar installerades hissar ut i samtliga uppgångar.
2011-2012 har föreningen bytt alla balkongsidor och målat undersidan av alla balkonger, nya entrédörrar och renoverat tvättstugorna. Samma år byttes fönster på källarplan samt alla entrépartier byttes, en energideklaration utfördes och det byggdes nya balkonger på entréplan.
2012 energideklarerades fastigheten enligt lag.
2015 OVK-besiktning av ventilation genomfördes.
2017 utfördes rensning och injustering av fläktar samt ventilation. Samma år byggdes fem hyresrättslokaler om till lägenheter i källaren på Västergatan 20-22.
2018 gick föreningen igenom avloppen i alla hörntvåors kök och spolade för att se att det inte var bakfall.
2019 totalrenoverades gästlägenheten. Även föreningslokalen renoverades och ljudisolerades.
2020 Fasaden dränerades mot spårsidan på Västergatan 16-18. Cykelförrådet renoverades och medlemmarna får fasta platser. (kö).

TV och bredband: Tv via Com Hem. Internet via Com Hem som ingår i avgiften. TV: Tv via Com Hem. Ett grundutbud ingår i avgiften. Bredband: Internet som ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen disponerar 44 parkeringsplatser i Södra Annedalsgaragens Samfällighet. Boende i Brf Västergatan 16-22 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser och garageplatserna i samfälligheten.
Föreningen disponerar 44 parkeringsplatser i Södra Annedalsgaragens Samfällighet. Boende i Brf Västergatan 16-22 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser och garageplatserna i samfälligheten.

Gemensamma utrymmen: Källarförråd finns till varje lägenhet. I föreningen finns gemensamma tvättstugor i mycket fräscht och gott skick, stort cykelförråd, föreningslokal samt gästlägenhet med plats för fem personer - toalett med dusch och pentry.
Grönt och lummigt mellan husen med gräsplätt för avkoppling.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden/Annedal

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området samt utmärkt dagligvaruhandel. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning kommer inom kort
Planritning kommer inom kort