Såld

Ljus tvåa med söderbalkong & attraktivt läge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Astris gata 78

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 300 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
58 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
2010
Adress:
Astris gata 78,
417 67 GÖTEBORG

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

I lugn och vacker miljö på Eriksbergsplatån bor man med direkt närhet till den maritima miljön som kännetecknar Norra Älvstranden. Lägenheten har en bra och luftig planlösning, generösa fönsterpartier samt balkong i söderläge mot innergården. Modernt och bekvämt boende som präglas av stilrena materialval och hög komfort. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, snyggt praktiskt kök, tyst sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett rymligt badrum med egen tvättmaskin/torktumlare.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. Det är även lätt att ta sig ut på Hisningsleden/Älvsborgsbron samt Lundbyleden.

Lägenhetens 58kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Lägenheten har genomgående ekparkett och är till största del målad i vitt.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning, fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck. Från vardagsrumsdelen nås lägenhetens balkong som har ett soligt söderläge och vetter mot den lugna innergården.

Köket har köksinredning i vitt från Marbodal, arbetsytor i trälaminat och vitt liggande kakel. Köket byggdes ut med en halvö 2018 vilken ger extra förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, frånluftsfläkt, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är av märket Siemens och från 2010 förutom fläkten som installerades 2018. Invid fönstret ryms en matplats för fyra till sex personer.

Rofyllt sovrum med tysta nätter. Här finns plats för dubbelsäng och ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp. Goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Sovrummet är målat i en mörk gröngrå nyans som ger en ombonad känsla.

Rymligt badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschhörna med avskiljande glasvägg samt både taksil och handdusch. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens med väggskåp ovan.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm som är beläget i samma uppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 300 kr/månad. I avgiften ingår kallvatten och värme samt ett obligatoriskt tillägg för Telia triple play om 255 kr. Kostnad för varmvatten mäts individuellt och debiteras kvartalsvis.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,7076%. Andel av årsavgift är 1,70771%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 540 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadVatten/avlopp: 150 kr/månadFörsäkring: 240 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Astris gata 78, 417 67 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Sannegården 77:1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2010

Lägenhetsnummer: 2113/1103

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Gårdsbalkong i söderläge med trätrall.

Tillträdesdag: 2020-03-13 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Visan i Västra Eriksberg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 56 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Visan i Västra Eriksberg förvärvade fastigheten Sannegården 77:1 år 2010. Fastigheten uppfördes av JM AB 2009-2010. Föreningen består totalt av 56 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet uppgår till 3.450 m², vilket utgör lägenhetsyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC. Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 16 885 000kr och lån/kvm 7 775 kr (uppgifter från årsredovisningen för 2018).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkring via Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2014-12-17. Energiprestanda 66 kWh/kvm och år. Energiklass B.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2044. Löpande underhåll sker enligt underhållsplan med anpassningar till behov och verkliga förhållanden.
2021 Planeras byte av ca 10 dörrstängare.
Utfört underhåll:
2019 Underhållsspolning av avlopp och stamledningar.
2018 Utfördes OVK, besiktning av garageport och cykelställ installerades i cykelkällaren.
2013 Utfördes efterbesiktning av samtliga lägenheter.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia Triple Play, vilket omfattar bredband 100/100, kabel-TV samt IP-telefoni.

Parkering: Föreningen förfogar över 25 platser i underjordiskt garage under innergården alternativt finns det parkering utomhus längs med Astris Gata. I dagsläget är det ingen kö till garageplats. Kostnad för att hyra en plats är 950 kr/mån för garage respektive 550 kr/mån för parkering. Uteplatserna administreras av GUAB, info@guab.se.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns förråd och i anslutning till entrén finns barnvagnsrum. Det finns även cykelrum och garage i huset. Cykelställ finns på utsidan. Det finns ingen gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har tvättutrustning.
På innergården finns det en grillplats med utemöbler under sommaren samt en lekplats.

Övrigt: Föreningen är medlem i samfälligheten Eriksbergs samfällighetsförening.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning