Snart till salu

Fantastisk trea i mysiga Masthugget med hörnbalkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Masthuggsliden 14

3:a Masthugget

Kortfakta

Avgift:
3 662 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
71 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1969
Adress:
Masthuggsliden 14,
413 18 Göteborg
Välkommen att kontakta Kevin
Välkommen att kontakta Kevin
Föreningens bastu
Föreningens bastu
Gym
Gym
Gym
Gym
Pingis, dart och biljardrum
Pingis, dart och biljardrum

Lundin Värdering

Boka nu
I föreningen finns två gästlägenheter
I föreningen finns två gästlägenheter
Flera sängplatser, kök och badrum
Flera sängplatser, kök och badrum

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Välkomna till denna härliga trea med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en utsikt ut över Göteborgshamn. Bostaden erbjuder ett ljust och socialt vardagsrum med utgång till en stor inglasad balkong där ni kan se den lummiga trädgården. Ett kök för den som gillar att laga mat med goda arbetsytor samt plats för ett matbord. Ni erbjuds även två sovrum där båda inrymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Tidlöst helkaklat badrum som är utrustat med bland annat badkar och goda förvaringsmöjligheter. Här är det bara till att flytta in!

Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, snickeri- och målarlokal, gym och bastu (beläget i samma uppgång), festlokal med mera. Lugnt, tryggt och barnvänligt område.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandlare, bageri, videobutik, florist, frisör, kafé och pizzeria. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel.

Rumsbeskrivning: Bostadens 71 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en fin parkett.

I direkt anslutning till hallen finner ni ett väl tilltaget kök som är väl renoverat. Vit köksinredning kombineras med bänkytor i vitt och rostfritt utförande tillsammans med vita kakelplattor. Under köksskåpen sitter infällda spotlights. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn samt mikro i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin som är extra tyst samt kyl/frys. Generöst fönsterparti med utsikt över parkområde och utrymme för en matplats för fyra till sex personer. Här disponeras bostaden även som ett extra sovrum med avskiljande glasvägg.

Stort vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i vinkel. De generösa ytorna i rummet bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Härifrån nås även lägenhetens inglasade hörnbalkong som erbjuder morgon- samt kvällssol. Golvet är belagt med en vacker originalparkett i fin läggning tillsammans med en härligt mönstrad tapet.

I anslutning till vardagsrummet har ni bostadens ena sovrum där originalparketten återfinns tillsammans med ljusa väggar. Rummet går att inreda med en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna om så önskas. Ni får ett härligt ljusinsläpp i rummet från fönster i två väderstreck.

Bostadens andra sovrum går att inreda med dubbelsäng tillsammans med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel. Ni har även en inbyggd garderob som bidrar med ytterligare förvaringsmöjligheter. Ekparkett på golvet och en ljusgrå mönstrad tapet.

Tidlöst helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt badkar.

Information Ekonomi

Avgift: 3 662 kr/månad. I avgiften ingår värme & vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,0008227%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 450 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på antal personer i hushållet samt årstid.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Masthuggsliden 14, 413 18 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1969

Lägenhetsnummer: 660

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns. U1.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 71 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 1 172 lägenheter varav 25 hyresrätter och 81 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största förening och består av 1172 bostadsrättslägenheter, 25 hyresrätter, 8 studentbostäder som upplåts med hyresrätt samt 81 kommersiella lokaler. Bostadsrättsföreningen bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm upplåtelsebar yta: 444 kr (2020). Föreningen höjde avgifterna med 3% i januari 2021 för att planera inför kommande investeringar/underhåll och omförhandling av tomträttsavgälden. Tomträttsavgäld sträcker sig framtill 4 augusti 2025.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 123 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering
2020-2022: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2020-2026: Trapphusrenovering
2020-2027: Relining av befintligt avloppssystem
2020-2027 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2020-2024: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och Internet via iTUX
iTUX är kommunikationsoperatör. Olika tjänsteleverantörer i iTUX-portalen erbjuder bredband, TV och telefoni i bredbandsnätet.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida. TV: Ansluten till kabelnät via iTUX, mer info på föreningens hemsida. Bredband: Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Kan hyras för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.
Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, festlokal att hyra, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), pingis- och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida.
Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns festlokaler, cykelförråd, hobbyrum, tvättstugor, gästlägenheter och bara en hissfärd ner har ni tillgång till både gym samt bastu.

Övrigt: Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.

Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget mot centrala Göteborg.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning