Snart till salu

Nyrenoverad tvåa med egen uteplats i västerläge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Jennieann Bergström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Wingårdsgatan 1

2: Kålltorp

Kortfakta

Avgift:
2 742 kr/mån
Rum:
2 rum
Byggår:
1947
Adress:
Wingårdsgatan 1,
416 54 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Kevin
Välkommen att kontakta Kevin

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Med bekvämt läge på markplan ligger denna härliga tvåa med egen uteplats som självklart avnjuter i västerläge, bästa plats för kvällssolen. Helt nyrenoverad och materialval som är gjorda med omsorg. Ett stort sovrum med platsbyggda garderober samt en walk-in-closet. Vardagsrum och kök sprider sig i en öppen modern planlösning, perfekt för umgänge och sociala ytor. Ett ljust vackert badrum med både tvättmaskin och torktumlare.

Här bor ni centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden. Wingårdsgatan ligger med kort gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat och Skatås med motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns mataffär, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang och blomsterbutik. Goda kommunikationer med spårvagn från närliggande hållplats och det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Parkett och vitmålade väggar. Hallen ligger mitt i lägenheten och binder samma alla rum.

Ljust vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti och i en öppen planlösning mot köket. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Originalparkett och vitmålade väggar.

Helt nytt kök med vita släta köksluckor, bänkytor i grå ton, beslag i rostfritt och svart. Snyggt platsbyggt kök med bred utrustning, diskmaskin, micro, ugn, och spishäll. Stora fönsterpartier som släpper in härligt ljus och öppnar upp bostaden. Parkett och vitmålade väggar

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare och stora skjutgarderober. Parkett och vitmålade väggar. Två stora fönster med fina fönsterbrädor i svart bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet är helkaklat i vit färg samt ett härligt grått klinkersgolv. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörr i glas, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Välkommen!

Information Ekonomi

Avgift: 2 742 kr/månad. Bredband ingår.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,1510832%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 50 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Wingårdsgatan 1, 416 54 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1947

Lägenhetsnummer: 27

Våningsplan: Markplan.

Storlek: 2 rum och kök. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Balkong/Uteplats: Uteplats.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Wingårdsgatan 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 27 lägenheter varav 1 hyresrätt och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Wingårdsgatan 1 består av ett flerbostads hus och äger byggnaden Kålltorp 119:1, som upplåts med tomträtt. Byggnaden är uppförd 1949 och adresserna i föreningen är Wingårdsgatan 1 A-F. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträtten omförhandlades 2019-04-11.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Föreningen har nyligen byggt om en tidigare lokal till två nya lägenheter vilket var bra för ekonomin.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som upprättades 2018.
Föreningen planerar att utföra en ny energideklaration.
Utförda renoveringar:
2019: Takbyte på lågdelen av byggnaden.
2018: Slutfördes ombyggnad av lokal till 2 lägenheter.
2017: Föreningen har haft en omfattande renovering av gårdsmiljön som innefattade dränering runt fastigheten, förstärkning av bottenplattan, tillskapande av nya parkeringsplatser med laddningsstolpar samt ett nytt sopsorteringssystem. Dessutom har föreningen bytt avloppsrör, totalrenoverat tvättstuga/torkrum samt påbörjat ombyggnation av den outhyrda lokalen till två lägenheter.
2016: Renovering av samtliga trapphus.
2014: Installation av fiber & byte av porttelefon.
2013: Renovering av fasad och byte av samtliga köksfönster. Byte till säkertsdörrar. Installation av postfack i källaruyrymmena.
2012: Stambyte och renovering av samtliga badrum. Elrenovering.

TV och bredband: Tv, fiberbredband samt IP-telefoni från Telenor. Föreningen har ett kollektivt avtal och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån. TV: Fastigheten är ansluten till Bredbandsbolaget, bredband, telefoni och TV.

Parkering: Föreningen förfogar över 3 garageplatser samt 14 parkeringsplatser. Kostnad för parkering är 500 kr/mån. I dagsläget är det tre personer i kö (2020-11-04).
I området råder fri parkering på gatorna. Utanför huset finns gratis 2 h parkering dagtid, efter kl 18.00 kan man stå hela natten. I området finns också betalparkering med låg taxa.
Föreningen har idag 11 parkeringsplatser och två garage som är upplåtna/förhyrda. Kostnad för parkering är 500kr/mån. I dagsläget är det två före i kö. Önskar du ställa dig i kö till parkeringsplats/garage kontaktar ni styrelsen.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan är belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med; två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder med exempelvis 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning