Välkommen till

Ålandsgatan 4

Ålandsgatan 4
3:a Nedre Johanneberg

Exklusiv vindsvåning i nyskick med härlig terrass med kvällssol

Nu har vi glädjen att erbjuda den här fantastiskt fina och påkostade vindsvåningen i Nedre Johanneberg, med en total golvyta om ca 120 kvm, plus terrass om ca 10 kvm!
Bostaden uppfördes år 2014 och är i exemplariskt skick.

Genom vackert och representativt trapphus Anno 1927 når vi detta förtjusande hem. Detta är den enda lägenheten på översta våningsplan vilket ger en tyst och privat miljö. Hissen går till våningen inunder.

Hall i öppen planlösning mot kök och sällskapsdelar. Stor garderob, vita släta väggar och sandfärgad klinker. Spektakulär takhöjd och stilsäkra material. Härlig inomhusmiljö med golvvärme i samtliga rum för maximal komfort.
Enhetligt och tidlöst med ljus gedigen enstavsparkett, och vita väggar i alla rum.

Köket med utgång till den inbjudande terrassen utgör bostadens hjärta, med dess ytterst exklusiva material och sociala disposition. Kök från Poggenpohl med vitvaror från Gaggenau. Lådor med maskinell stängning. Vinkyl, inbyggd kaffemaskin, bänkskiva av ceasarstone och infälld fläkt från Thermex med touchpanel.

Terrassen om ca 10 kvm med utsikt över takåsarna och den vackra innergården erbjuder många soltimmar eftermiddag och kvällstid. Här finns grill, arbetsyta och kylskåp!

Vardagsrummet liksom övriga bostaden badar i ljus tack vare de många fönstren i genomgångsläge samt alla välplacerade takfönster.

I bostaden finns två badrum, båda helkaklade i ljusa toner med dusch. I det mindre av badrummen döljer sig både tvättmaskin och torktumlare bakom diskreta skåp.
Materialval av absolut världsklass även här, som handfat från Duravit och blandare från Dornbracht.

Det största sovrummet har plats för dubbelsäng och arbetshörna, och har mycket god förvaring med specialbyggd öppen walk in closet med speglar från golv till tak.

Det mindre sovrummet har plats för säng och arbetsplats, samt har även den en platsbyggd garderob.

Som ett extra rum finns även ett läckert loft med glasräcken, även det med kvadratsmart platsbyggd förvaring.

Ett ytterst välmående hem av högsta klass!

Bilder

Planritning

Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Nedre Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta