Snart till salu

Socialt utformad trea med uteplats

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kvarnbygatan

3:a Kvarnby

Kortfakta

Avgift:
4 156 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
80 kvm
Våning:
7/10, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Kvarnbygatan,
431 34 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på carl.hogeus@lundin.se.

Den här bostaden sticker ut med sin tydliga utformning för de sociala tillställningarna. En öppen planlösningen mellan vardagsrummet och det praktiskt utformade köket med en anslutning ut till den gedigna uteplatsen om 18 kvm. En alldeles underbar tillgång då vännerna är på ingång för att klinga några glas & njuta av en ljummen sommarkväll. Utöver badrummet finns även en gäst-WC, vilket är känns extra trevligt och gästvänligt!
Välkomna till den sydvästra sluttningen vid Kvarnbyn!

Hallen är inredd med mörkt klinker och har gott om förvaring som utgörs av en vit garderob med skjutdörrar. Från hallen övergår golvet till en klassisk parkett i ek och väggarna är vitmålade vilket är genomgående i bostaden, vilket är ljust och fräscht! Hallens utformning väcker en nyfikenhet för de sociala ytorna. Vardagsrummet och köket har en smakfull och trevlig anslutning till uteplatsen. De här ytorna har rymd till att inredas med soffa, bord, fåtölj, TV, vitrinskåp, ett större middagsbord etcetera. Ytorna är generösa och disponeras efter sin sociala karaktär som genomsyrar hela bostaden.

Köket är från Marbodal med vita ramskåpsluckor och dekoreras med avlånga rostfria beslag. Praktiskt utformat och har gott om förvaring i över- och underskåp. Ett grått kakel ovanför bänkskiva i ek, ger en varm kontrast i det stilfulla köket. De rostfria vitvarorna skapar ett smakfullt och stilrent intryck till köket. Vitvarorna är genomgående från Husqvarna och utgörs av en induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro i ergonomisk höjd, integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd.

Sovrummen som till sin fördel är avskilt placerade från sällskapsytorna, upplevs privat och praktiskt. Ni har möjligheten att inreda med en större säng, tillhörande nattduksbord, byrå samt att garderober redan har fått sin rätta plats i båda sovrummen. Förvaringsmöjligheterna är mycket bra! Är ni i behov av ett hemmakontor/gästrum, då inreder ni givetvis ett av rummen till det.

Badrummet är helkaklat i vitt och bryts av med ett mörkt klinker (golvvärme). Färgvalen är stilrena och ligger till god grund för inredningen. WC, duschhörna med klarglas, kommod, spegelskåp, handdukstork och skåpsförvaring. Det finns naturligtvis en tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna. Vitvarorna är placerade under en arbetsbänk och har överskåop En frihet att slippa anpassa sin vardag efter tvättider. Gäst-WC har vitt kakel, vitmålade väggar och mörkt klinker. Inred utgörs med handfat och ett skåp för hudvårdsartiklar,

Önskar ni veta mer? Tveka inte - hör av er!

Information Ekonomi

Avgift: 4 156 kr/månad. Utöver avgiften tillkommer de obligatoriska tilläggen för bredband via Com Hem och varmvattenstillägg.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,012505%. Andel av årsavgift är 1,25051%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad. Antal personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 195 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kvarnbygatan, 431 34 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Kvarnbyterrassen 1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017

Våningsplan: Våningsplan 7 av 10. Hiss finns. Markplan, byggnaden är belägen i suterräng.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 80 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Uteplats om ca 18 m².

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyterrassen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 82 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnbyterrassen består av 82 stycken bostadsrätter fördelat på 7 stycken trapphus. I fastigheten ingår också ett serviceboende (med 9 stycken lägenheter) som är uthyrt till Mölndals kommun. Föreningen har en lokal. Föreningen äger fastigheten Mölndal Kvarnbyterrassen 1 som är bebyggd med två lamellhus och tre punkthus. Byggnadsprojektet genomfördes på totalentreprenad av Bonava och inflyttning utfördes mellan 2016 till 2017. Med ett högt läge i Mölndal erbjuder föreningen ett modernt boende med fantastiska utblickar över omgivningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.
Inga avgiftshöjningar är planerade för år 2019-2020. (2020-09-22).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Medlemmarna måste teckna en separat hemförsäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - Mekanisk till-och frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2020-02-24. Energiprestanda 79 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Fastighetens byggår är 2017. Underhållsplan har upprättats under hösten 2017 tillsammans med teknisk förvaltning. Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Planerat underhåll:
2019 - Styrelsen planerar att förbättra säkerheten i garaget och i förråden genom bland annat kameraövervakning, förstärkta dörrar och bevakning.
2019 - Styrelsen har börjat undersöka möjligheten att installera solceller och även utöka antalet elbilsladdare.
2019 - Styrelsen har valt leverantör för inglasning av balkonger. Bygglov har beviljats och inglasningen startade under januari. Bygglovet gäller i fem år om fler medlemmar vill glasa in sina balkonger.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät. Där föreningen har tecknat ett gruppavtal för bredband och digital-TV via Com Hem.

Parkering: Kvarnbygaraget innehåller totalt 194 stycken P-platser för bilar och 8 stycken för MC. Brf Kvarnbyterrassen har 88 stycken P-platser för att tillgodose sina medlemmar med. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr per månad. Alla lägenheter är garanterade 1 P-plats. Det kan eventuellt vara en månads väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.
Önskar man hyra en garageplats i Kvarnbygaraget så ansöker man direkt via Aimo-park, på 0771-96 90 00 eller kundservice@aimopark.se.

Gemensamma utrymmen: Cykelförvaring finns i garagedelen och barnvagnsrum i entréplan. Varje lägenhet har egen tvättutrustning. Föreningen har fått tillgång till gemensamhetslokalen Götiska huset, som kan bokas av medlemmarna.
På den övre terrassen finns trevliga grönområden med bänkar och sittplatser. Här finns även en mindre lekplats och lekytor för barn. Mitt på terrassen är också hisshuset placerat för att komma upp till de övre lägenheterna. Takterrassen ägs och underhålls av bostadsrättsföreningen.

Vid Samuel Nordbergsgatan finns ytterligare grönområden samt en trevlig lekplats. Intill uppfarten vid garaget finns också att utegym att tillgå.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Kvarnbyn

Välkommen till populära Kvarnbyn i Mölndal! Här har det under de senaste åren skapats omsorgsfullt utformade bostäder med högt läge och utsikt över vackra Störtfjället samt södra Mölndal. Att bo intill Kvarnbyns unika miljö är få förunnat. Det småskaliga och gemytliga genomsyrar livet här, samtidigt som man har nya Mölndals innerstad på bekvämt avstånd. Området skiljer sig från omgivande stadsdelar genom sin gamla bebyggelse och den brusande Mölndalsån som forsar ner längs sluttningen mellan husen.

I Kvarnbyn bor man med bekvämt avstånd till det mesta. I närområdet finns bland annat bageri och restaurang och till Mölndals innerstad, med sitt breda utbud av butiker, restauranger och caféer, är det promenadavstånd. Goda kommunikationer med bussar från Gamla Torget, tåg från Mölndals station eller spårvagn från Mölndals centrum, tar dig snabbt in till centrala Göteborg.

Stensjön är ett populärt naturområde nära Kvarnbyn. Här finns härliga promenadstråk, motionsspår och mysiga badplatser. Även naturområdet runt Gunnebo slott med sin vackra park och goda närproducerade mat erbjuder grönska och motionsspår.

Här i Kvarbyn finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning