Såld

Socialt utformad trea med uteplats

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kvarnbygatan 35

3:a Kvarnby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 156 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
80 kvm
Våning:
7/10, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Kvarnbygatan 35,
431 34 MÖLNDAL

Beskrivning

Den här bostaden sticker ut med sin tydliga utformning för de sociala tillställningarna. Öppen planlösning mellan vardagsrummet och det praktiskt utformade köket med utgång till den gedigna uteplatsen i sydvästläge. Det är en alldeles underbar tillgång när vännerna är på ingång för att klinga några glas och njuta av den ljumna sommarkvällen. Utöver badrummet finns även en gäst-WC, vilket är extra trevligt och gästvänligt!
Välkomna till den sydvästra sluttningen vid Kvarnbyn!

Hallen har bra förvaringsmöjligheter som utgörs av garderober med skjutdörrar, ljusa ytskikt och mörk klinker som övergår till en genomgående klassisk ekparkett. Från hallen nås samtliga rum och utformningen väcker intresse till bostadens sällskapsytor.

Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och köket inger en känsla av rymd med valmöjligheter till er inredning och disponeras efter sin sociala karaktär, vilket genomsyrar hela bostaden. I anslutning finns den härliga uteplatsen som kan inredas med både loungemöbler och middagsbord.

Köket är från Marbodal och har vita ramskåpsluckor som dekoreras med avlånga rostfria beslag. Praktisk utformning ger bra arbetsytor och har gott om förvaring i över- och underskåp. Ett grått kakel ovanför bänkskiva i ek, ger en varm kontrast i det stilfulla köket. De rostfria vitvarorna skapar ett smakfullt och stilrent intryck till köket. Vitvaror från Husqvarna utgörs av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro i ergonomisk höjd, integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd.

Sovrummen är till sin fördel placerade avskilt från sällskapsytorna, vilket upplevs privat och genomtänkt. Rummen har en bra utformning som med för valmöjligheter i funktionen och har bra förvaring integrerat i båda rummen.

Badrummet inreds i stilrena och tidlösa färgval som utgörs av vitkaklade väggar som bryts av med mörk klinker. Inredningen består av WC, golvvärme, duschhörna med klarglas, kommod, spegelskåp, handdukstork och skåpsförvaring. Det finns naturligtvis en tvättsektion där tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna är placerade under arbetsbänken och skåpsförvaring ovanför. En frihet att slippa anpassa sin vardag efter tvättider även om möjligheten finns.

Gäst-WC har vitmålade väggar med delvis vitt kakel och mörk klinker vilket blir enhetligt med badrummet. Inredningen utgörs av handfat och skåpsförvaring för hudvårdsartiklar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 156 kr/månad. I avgiften ingår uppvärmning och kallvatten. Obligatoriska tillägg om 200 kr/mån avseende fiber bredband, TV och telefoni via Tele2 och varmvattenstillägg för 153 kr/mån, IMD, tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,2505%. Andel av årsavgift är 1,25051%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad. Antal personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 195 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kvarnbygatan 35, 431 34 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: KVARNBYTERRASSEN 1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017

Lägenhetsnummer: 51001/1001

Våningsplan: Våningsplan 7 av 10. Hiss finns. Markplan, byggnaden är belägen i suterräng.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 80 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Uteplats om ca 18 m² i sydvästläge.

Övrigt: Förråd - Tillhörande källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyterrassen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 82 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnbyterrassen äger fastigheten Kvarnbyterrassen 1 i Mölndal sedan år 2017 och består av 5 flerbostadshus med adresserna:
- Kvarnbygatan 33, 35, 41 & 43.
- Samuel Norbergsgatan 4, 6 & 8.

Byggnadsprojektet genomfördes på totalentreprenad av Bonava och inflyttning utfördes mellan 2016 till 2017.

Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 6.943 kvm, varav 6.813 kvm utgör lägenhetsyta och 130 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi:
Föreningens förvaltningsavtal och övriga avtal:
- SBC: Administrerar den ekonomiska förvaltningen.
- HSB: Teknisk Förvaltning.
- Mölndals kommun: LSS-boende.
- Bonova: Entrepenadkontrakt.
- Bonova: Köpekontrakt.
I avgiften ingår uppvärmning och kallvatten. Obligatoriska tillägg tillkommer avseende fiber bredband, TV och telefoni via Tele2 för 200 kr/mån och varmvattenstillägg för 153 kr/mån, IMD.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Medlemmarna måste teckna en separat hemförsäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - Mekanisk till-och frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2020-02-24. Energiprestanda 79 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Fastighetens byggår är 2017. Underhållsplan har upprättats under hösten 2017 tillsammans med teknisk förvaltning.

Utfört underhåll:
2019:
- Styrelsen planerar att förbättra säkerheten i garaget och i förråden genom bland annat kameraövervakning, förstärkta dörrar och bevakning.
- Styrelsen har börjat undersöka möjligheten att installera solceller och även utöka antalet elbilsladdare.
- Styrelsen har valt leverantör för inglasning av balkonger. Bygglov har beviljats och inglasningen startade under januari. Bygglovet gäller i fem år om fler medlemmar vill glasa in sina balkonger.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät. Föreningen har tecknat ett gruppavtal för bredband och digital-TV via Tele2.

Parkering: Kvarnbygaraget innehåller totalt 194 stycken P-platser för bilar och 8 stycken för MC.
Av dessa tillgodoser Brf Kvarnbyterrassen sina medlemmar med:
- P-platser 88 st.

- Garageplats ca 1.050 kr/mån.
- MC-plats ca 450 kr/mån.
- Moped ca 230 kr/mån.
*Det kan eventuellt vara en månads väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.
Önskar man hyra en garageplats i Kvarnbygaraget så ansöker man direkt via Aimo-park, på 0771-96 90 00 eller kundservice@aimopark.se.

Gemensamma utrymmen: - Mölndals Övre Samfällighetsförening: Föreningen är en del av (MÖS) vilket innefattar olika faciliteter i området.
- Miljöhus: Mölndals Övre Samfällighetsförening förvaltar alla fyra miljöhusen inom området Kvarnbyterrassen.
- Cykelförvaring finns vid garagen.
- Barnvagnsrum vid entréplan.
- Götiska huset, föreningen har fått tillgång till gemensamhetslokalen Götiska huset, som kan bokas av medlemmarna.
På den övre terrassen finns trevliga grönområden med bänkar och sittplatser. Här finns även en mindre lekplats och lekytor för barn. Mitt på terrassen är också hisshuset placerat för att komma upp till de övre lägenheterna. Takterrassen ägs och underhålls av bostadsrättsföreningen.

Vid Samuel Nordbergsgatan finns ytterligare grönområden samt en trevlig lekplats. Intill uppfarten vid garaget finns också att utegym att tillgå.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Kvarnbyn

Välkommen till populära Kvarnbyn i Mölndal! Här har det under de senaste åren skapats omsorgsfullt utformade bostäder med högt läge och utsikt över vackra Störtfjället samt södra Mölndal. Att bo intill Kvarnbyns unika miljö är få förunnat. Det småskaliga och gemytliga genomsyrar livet här, samtidigt som man har nya Mölndals innerstad på bekvämt avstånd. Området skiljer sig från omgivande stadsdelar genom sin gamla bebyggelse och den brusande Mölndalsån som forsar ner längs sluttningen mellan husen.

I Kvarnbyn bor man med bekvämt avstånd till det mesta. I närområdet finns bland annat bageri och restaurang och till Mölndals innerstad, med sitt breda utbud av butiker, restauranger och caféer, är det promenadavstånd. Goda kommunikationer med bussar från Gamla Torget, tåg från Mölndals station eller spårvagn från Mölndals centrum, tar dig snabbt in till centrala Göteborg.

Stensjön är ett populärt naturområde nära Kvarnbyn. Här finns härliga promenadstråk, motionsspår och mysiga badplatser. Även naturområdet runt Gunnebo slott med sin vackra park och goda närproducerade mat erbjuder grönska och motionsspår.

Här i Kvarbyn finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning