Välkommen till

Rustmästaregatan 5

Rustmästaregatan 5
3:a Kviberg

Modern ljus gavellägenhet i absoluta toppskick

Välkomna till Kvibergsstaden och Brf Kvibergs Entré som är vackert beläget vid Kvibergs park och Säveån. Husen har hög miljöklassningsnivå med låg energiförbrukning och lägenheterna har genomtänkta planlösningar med hög inredningskvalitet och komfort.

Modern gavellägenhet med rikligt ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt gårdsbalkong i sydöstläge. Lägenheten har genomgående fina ljusa ekparkettgolv som skapar en vacker kontrast mot de genomtänkta färgvalen. Klassiskt kök med vitvaror av hög klass. Två sovrum varav det största har utgång till balkongen samt egen klädkammare. Helkaklat badrum med tidlösa ljusa färgval och tvättavdelning. På balkongen har ni även ett rymligt förråd med plats för allt från cykeln till skidutrustningen.

Tanken bakom Kvibergsstaden är en stadsdel som smälter in bland både Kvibergs regementsbyggnader, industrier och villor. Kvarteret har ett stilrent, modernt uttryck och kopplingar till Kvibergs historia. På bara 10 minuter är du inne i stans nöjesutbud men Gamlestaden bjuder även på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Kviberg ligger med bekvämt avstånd till Göteborgs centrum och det finns flera buss- och spårvagnslinjer i området. Det är också ett område som ligger väldigt nära vacker natur och har Kvibergs kasern som ett landmärke. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenhetens 70 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in till lägenheten genom den rymliga loftgången som på grund av gavelläget går att nyttja som en extra balkong. Innanför ytterdörren möts ni av sobra ytskikt och en hall som bjuder på goda förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderober.

Stora sociala ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Rummet kan med fördel inredas med en soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett matbord för de stora sällskapen.

Ni når sovrummen via en inre hall vilken ger en känsla av avskildhet och ro. Ett stort sovrum som kan inredas med en större dubbelsäng och tillhörande nattduksbord, här finner ni goda förvaringsmöjligheter i form av en stor klädkammare. Från sovrummet når ni den soliga inglasade balkongen med en milsvid utsikt.

Det mindre sovrummet kan enkelt inredas med säng och skrivbord. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Stilrent badrum som är utrustat med allt man kan tänkas önska. Tvättmaskin och torktumlare med gott om arbetsyta och förvaring ovanför. Goda förvaringsmöjligheter i form av ett spegelskåp samt en handfatskommod.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Kviberg

Historiska vingslag, toppmodernt boende och staden om hörnet
Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och är ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bland annat utbildningar, ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.

Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.

I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum finns Allums shoppingcenter.

Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder.

Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta