Såld

Modern ljus gavellägenhet i absoluta toppskick

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rustmästaregatan 5

3:a Kviberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 016 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
70 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Rustmästaregatan 5,
415 28 GÖTEBORG
Stora sociala ytor som rymmer även de största sällskapen
Stora sociala ytor som rymmer även de största sällskapen
Hemmets inglasade balkong blir som ett extra rum!
Hemmets inglasade balkong blir som ett extra rum!
Gavelläget gör så loftgången nyttjas som en extra balkong
Gavelläget gör så loftgången nyttjas som en extra balkong
Fönster i två väderstreck bidrar till rikligt med ljusinsläpp
Fönster i två väderstreck bidrar till rikligt med ljusinsläpp

Beskrivning

Välkomna till Kvibergsstaden och Brf Kvibergs Entré som är vackert beläget vid Kvibergs park och Säveån. Husen har hög miljöklassningsnivå med låg energiförbrukning och lägenheterna har genomtänkta planlösningar med hög inredningskvalitet och komfort.

Modern gavellägenhet med rikligt ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt gårdsbalkong i sydöstläge. Lägenheten har genomgående fina ljusa ekparkettgolv som skapar en vacker kontrast mot de genomtänkta färgvalen. Klassiskt kök med vitvaror av hög klass. Två sovrum varav det största har utgång till balkongen samt egen klädkammare. Helkaklat badrum med tidlösa ljusa färgval och tvättavdelning. På balkongen har ni även ett rymligt förråd med plats för allt från cykeln till skidutrustningen.

Tanken bakom Kvibergsstaden är en stadsdel som smälter in bland både Kvibergs regementsbyggnader, industrier och villor. Kvarteret har ett stilrent, modernt uttryck och kopplingar till Kvibergs historia. På bara 10 minuter är du inne i stans nöjesutbud men Gamlestaden bjuder även på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Kviberg ligger med bekvämt avstånd till Göteborgs centrum och det finns flera buss- och spårvagnslinjer i området. Det är också ett område som ligger väldigt nära vacker natur och har Kvibergs kasern som ett landmärke. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp

Lägenhetens 70 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in till lägenheten genom den rymliga loftgången som på grund av gavelläget går att nyttja som en extra balkong. Innanför ytterdörren möts ni av sobra ytskikt och en hall som bjuder på goda förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderober.

Stora sociala ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Rummet kan med fördel inredas med en soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett matbord för de stora sällskapen.

Ni når sovrummen via en inre hall vilken ger en känsla av avskildhet och ro. Ett stort sovrum som kan inredas med en större dubbelsäng och tillhörande nattduksbord, här finner ni goda förvaringsmöjligheter i form av en stor klädkammare. Från sovrummet når ni den soliga inglasade balkongen med en milsvid utsikt.

Det mindre sovrummet kan enkelt inredas med säng och skrivbord. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Stilrent badrum som är utrustat med allt man kan tänkas önska. Tvättmaskin och torktumlare med gott om arbetsyta och förvaring ovanför. Goda förvaringsmöjligheter i form av ett spegelskåp samt en handfatskommod.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 016 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt kabel-TV.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Rustmästaregatan 5, 415 28 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2016

Lägenhetsnummer: 11301

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Hiss finns.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 70 kvm.

Information Förening

Förening: Brf Kvibergs Entré. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Kvibergs Entré består 133 miljösmarta lägenheter och två lokaler i tre flerbostadshus. Föreningens adress är Rustmästaregatan 3, 5, 7 samt Generalsgatan 4, 6, 8 och 10. Hus 1 och 2 är fem våningar och hus 3 är tio våningar högt. Byggnadsprojektet genomfördes med totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Modernt och stilren arkitektur med miljö och hållbar utveckling i fokus.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen kommer inte göra några avgiftsförändringar under 2020, enligt deras hemsida och kontrollerat med styrelsen 2022-03-25.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019-2048. Föreningen har installerat solceller under hösten 2020. För övrigt inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Telenor, som har en fiberanslutning till fastigheten. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet. Kontakta Bredbandsbolaget direkt för utbud och kostnader.

Parkering: Det finns 57 garageplatser med ett separat kösystem, kostnad 1000 kr/månad. 16 av dessa är utrustade med elladdning, ytterligare 3 är förberedda. Det finns även 3 MC-platser kostnad 500kr/ månad. Gästparkering finns på Generalsgatan och Rustmästaregatan.

Gemensamma utrymmen: Cyklar parkeras i cykelrum under höghuset (hus 3) och cykelställ i garaget under hus 2, alternativ korttidsparkering utomhus i cykelställ. Vagn- och rullstolsrum finns i de olika husen. Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra till sina gäster. I övrigt finns det inte några gemensamma lokaler i föreningen.

Det finns inte någon allmän tvättstuga i föreningen, alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt: Varje lägenhet har ett förråd, antingen på balkong, terrass/uteplats eller i källare/vind.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kviberg

Historiska vingslag, toppmodernt boende och staden om hörnet
Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och är ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bland annat utbildningar, ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.

Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.

I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum finns Allums shoppingcenter.

Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder.

Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning