Snart till salu

Ljus bostad med stor balkong i västerläge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Litteraturgatan 214

2:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
2 190 000 kr
Avgift:
3 306 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
56 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
2019
Adress:
Litteraturgatan 214,
422 47 HISINGS BACKA

Lundin Värdering

Boka nu
Lundin
Lundin

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på anders.pettersson@lundin.se.

Varmt välkommen till Litteraturgatan 214.
I populärt område finner ni denna inflyttningsklara tvåa i centrala Hisings Backa. Invändigt finner ni en öppen planlösning med luftig atmosfär och gott om ljusinsläpp från fönstren i ett soligt väderstreck. Köket är modernt med gott om förvaring. Balkongen nås från vardagsrummet och ligger i ett insynsskyddat västerläge. Stort och harmoniskt sovrum med gott om förvaring i form av flertalet garderober.

Här bor ni med omedelbar närhet till Stig Center samt Selma Lagerlöfs torg som snart står helt klart. Torget börjar ta form med 800 nya bostäder, idrottshall, galleria, stadsdelshus med rum för kultur, torg och parker. Även Backaplan och centrala Göteborg nås snabbt och smidigt tack vare leden samt utmärkta kommunikationer.

En bostad att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Vi välkomnas in i en rymlig hall där golvet består av klinker och där väggarna går i vitt. Här finns plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av en garderob.

Vidare in i bostaden finner vi köket, här pryds golvet av parkett och väggarna är vitmålade. Köksinredningen är från Ballingslöv och vitvarorna från Electrolux, ovan arbetsbänken i granit sitter stänkskydd i kakel. Köket är utrustat med inbyggnadshäll, micro, diskmaskin, kombinerad kyl och frys, fläktkåpa (rostfritt stål).

Vardagsrummet som är i en öppen planlösning till köket ger en känsla av rymd samt möjlighet till socialt umgänge. Även här pryds golvet av parkett och väggarna går i vitt. Här finns plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang samt plats för matsalsbord för flertalet personer. Ifrån vardagsrummet når ni den stora balkongen som ligger i västerläge.

Vidare in i bostaden så finner ni lägenhetens sovrum, även här är det parkettgolv och väggarna är gråmålade. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt bra med förvaring i form av flertalet garderober.

Badrummet är stort och rymligt. Golvet består av klinker och väggarna är helkaklade. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork, dusch med vikbara glasdörrar samt kombimaskin för att förenkla vardagen.

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i källaren.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 190 000 kr

Avgift: 3 306 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, TV samt bredband. Det tillkommer även ett obligatoriskt tillägg för el om 200kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,11%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Litteraturgatan 214, 422 47 HISINGS BACKA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2019

Lägenhetsnummer: 1322/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7. Hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea 56 kvm. Enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: BRF Nils Holgersson. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 87 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Nils Holgersson i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2017. Till föreningen hör adresserna Litteraturgatan 209-217 i Hisings Backa.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Botrygg. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-04-07).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Renoveringar: Fastigheten stod klar under 2019, därav är inga renoveringar planerade.
2021 utfördes 2-årsbesiktning av fastigheten.

Föreningen har planer på inglasning av balkonger. Företag som ska göra det är ej bestämt och bygglov ej sökt än.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Tele 2 gällande TV, telefoni och fiberbredband. Bredband med hastighet 50 Mbit ingår i avgiften, om man vill höja sin hastighet får man 250 kr i rabatt tack vare föreningens gruppavtal.

Parkering: Föreningen disponerar inte över egna parkeringar eller garageplatser. Parkeringstjänst väst AB ansvarar för uthyrning av parkeringsplatser i parkeringshuset på andra sidan gatan i vilket medlemmar kan söka parkeringstillstånd.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga som är belägen på källarplan. I föreningen finns även barnvagns/rullstolsförråd, cykelrum samt återvinningsrum..
Innergård med utemöbler.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning