Välkommen till

Litteraturgatan 214

Litteraturgatan 214
2:a Hisings Backa

Ljus bostad med stor balkong i västerläge

Varmt välkommen till Litteraturgatan 214.
I populärt område finner ni denna inflyttningsklara tvåa i centrala Hisings Backa. Invändigt finner ni en öppen planlösning med luftig atmosfär och gott om ljusinsläpp från fönstren i ett soligt väderstreck. Köket är modernt med gott om förvaring. Balkongen nås från vardagsrummet och ligger i ett insynsskyddat västerläge. Stort och harmoniskt sovrum med gott om förvaring i form av flertalet garderober.

Här bor ni med omedelbar närhet till Stig Center samt Selma Lagerlöfs torg som snart står helt klart. Torget börjar ta form med 800 nya bostäder, idrottshall, galleria, stadsdelshus med rum för kultur, torg och parker. Även Backaplan och centrala Göteborg nås snabbt och smidigt tack vare leden samt utmärkta kommunikationer.

En bostad att trivas i!

Läs hela beskrivningen
Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på anders.pettersson@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Vi välkomnas in i en rymlig hall där golvet består av klinker och där väggarna går i vitt. Här finns plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av en garderob.

Vidare in i bostaden finner vi köket, här pryds golvet av parkett och väggarna är vitmålade. Köksinredningen är från Ballingslöv och vitvarorna från Electrolux, ovan arbetsbänken i granit sitter stänkskydd i kakel. Köket är utrustat med inbyggnadshäll, micro, diskmaskin, kombinerad kyl och frys, fläktkåpa (rostfritt stål).

Vardagsrummet som är i en öppen planlösning till köket ger en känsla av rymd samt möjlighet till socialt umgänge. Även här pryds golvet av parkett och väggarna går i vitt. Här finns plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang samt plats för matsalsbord för flertalet personer. Ifrån vardagsrummet når ni den stora balkongen som ligger i västerläge.

Vidare in i bostaden så finner ni lägenhetens sovrum, även här är det parkettgolv och väggarna är gråmålade. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt bra med förvaring i form av flertalet garderober.

Badrummet är stort och rymligt. Golvet består av klinker och väggarna är helkaklade. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork, dusch med vikbara glasdörrar samt kombimaskin för att förenkla vardagen.

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i källaren.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Hisings Backa
Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta