Stilren etta med balkong i soligt sydvästläge

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Blandsädesgatan 6A

1:a Bifrost

Kortfakta

Pris/Bud:
2 195 000 kr
Avgift:
2 442 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
33 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1971
Adress:
Blandsädesgatan 6A,
431 46 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högst upp i byggnaden på Blandsädesgatan 6A finns den här väl underhållna ettan med balkong. För den matintresserade är köket välplanerat med bra arbetsytor och utrustat med kvalitativa vitvaror från bl.a. Siemens. Middagen kommer med fördel avnjutas på den möblerbara balkongen som har ett soligt sydvästläge. Den här bostaden har flertalet kvaliteter och trivselfaktorer som skapar bekvämlighet i din vardag. I området Bifrost bosätter ni er med en bra geografisk utgångspunkt oavsett om ni skall till Göteborg City, Chalmers, Sahlgrenska, Mölndal centrum eller vidare söderut.

I hallen ges ett inbjudande intryck av det ljusa laminatgolvet som kombineras med en grön, mönstrad tapet. Bra förvaringsmöjligheter utgörs av en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och inredning från Elfa.

Vardagsrummet har originalparkett och bra disponering med sin kvadratiska utformning som underlättar möbleringen. Rummet har en avgränsning till sovalkoven som både är praktiskt och ytsmart. I sovalkoven inreder ni efter era önskemål för att få en ombonande känsla med rätt förutsättningar till god sömn och återhämtning.

Köket är från IKEA och renoverades under 2021. De släta, valnötsimiterade luckorna ger ett modernt och sofistikerat intryck. Genomtänkt förvaring utgörs av både över- och underskåp som har integrerade handtag vilket förstärker det minimalistiska intrycket. Vitvarorna består av induktionshäll, varmluftsugn och kombinerad micro/ugn i ergonomisk höjd från Siemens. Kolfilterfläkt från IKEA, diskmaskin från Bosch, kombinerad kyl och frys från Cylinda.

Bostaden har ett öppet samband mellan vardagsrum, kök och balkong vilket ger ett inbjudande intryck. Den möblerbara balkongen har ett soligt sydvästläge vilket är en härlig tillgång under sommarhalvåret.

Badrummet finns i anslutning till hallen och är renoverat under 2021 (våtrumsintyg finns). Inredningen har en stilren och enhetlig färgsättning som består av vitt kakel och mörk, kolfärgad klinker med golvvärme. Förvaring utgörs av grått högskåp med tillhörande kommod. Vitt handfat, spegel, handdukstork, dusch med klarglas och bra belysning från spotlights.


Renoveringar & underhåll
2021-2022:
Hall: Laminatgolv, Elfa-garderobssystem och ytskikt.
Kök: Kök och kolfilterfläkt från IKEA. Induktionshäll, varmluftsugn och micro från Siemens samt diskmaskin från Bosch. Ytskikt och laminatgolv.
Badrum: Golvbrunn, kakel, klinker med golvvärme, kommod, handfat, spegelskåp, högskåp och handdukstork. Våtrumsintyg finns.
2017:
Ny el-central med jordfelsbrytare och jordning av kontaktuttagen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 195 000 kr

Avgift: 2 442 kr/månad. I avgiften inkluderas värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för fiber bredband från Sappa tillkommer om 79 kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,2931%. Andel av årsavgift är 0,33%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Blandsädesgatan 6A, 431 46 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: DRIVBÄNKEN 1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1971

Lägenhetsnummer: 111/1303

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 33 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i sydvästläge.

Övrigt: Förråd - Tillhörande källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Axet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 170 lägenheter varav 25 hyresrätter och 19 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Axet är en äkta bostadsrättsföreningen. Föreningen förvärvade fastigheten DRIVBÄNKEN 1 år 2007 som består av 170 st bostadsrätter, 25 st lägenheter upplåts med hyresrätt och 19 lokaler med hyresrätt (allt från stora förråd till större affärs- och kontorslokaler).

Total lägenhetsyta: 12.930 kvm.
Total lokalyta: 88 kvm.

Föreningens ekonomi: Ingen höjning av avgiften för bostadsrätter är planerad i dagsläget. 2021-11-10

Avtal:
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bättre BRF.
Ekonomisk och teknisk förvaltning - Bättre BRF AB
Yttre skötsel - We Fix AB.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F - Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-10-07. Energiprestanda 120 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar:
Pågående renoveringar & underhåll:
2022-2023 - Renovering och utbyggnad av balkonger, byte balkongdörrar och fönster samt ev. balkongpartier. Bygglov är även sökt för inglasning av balkonger.

Utförda renoveringar & underhåll:
2001 - Fönsterbyte till aluminiumklädda fönster.
2007 - Fastigheten förvärvas av bostadsrättsföreningen
2010-2011:
- Rökluckor besiktas och renoveras. Fasaden mellan 6E och 8A omfogas och hydroforbreras.
- Ommålning av utvändigt trä (dörrar etc.). Lägenhetskanalerna sotas. Nytt nyckellöst låssystem installeras och OVK-besiktning av ventilation påbörjas.
2012 - OVK-besiktning av ventilation avslutas. Ny avloppsanslutning och ny pumpgrop hus 8. Tvättstugor ommålas.
2013 - Nytt torkaggregat 2:ans tvättstuga. Fasaden mellan 2D och 4A omfogas och hydroforbreras. 6 st. balkonger renoveras (utvärdering omfattning och metod). Alla armaturer trapphus och entréer utbytt till miljö- och energieffektiv LED-belysning.
2014 - Alla tak lades om och vindarna tilläggsisolerades, nya hängrännor och stuprör, all sand i sandlådorna byttes ut, gatubelysning uppfördes på de två gångbanor som saknade belysning.
2015 - Ny undercentral, kontroller all grundläggning och grundvattennivåer, partiellt stambyte inlett (hus 2), ny parkeringsplats anlagd, vägbommar uppsatta vid gångstråk, renovering av ett par cykel- och mopedrum.
2016:
- Partiellt stambyte klart (stambyte i alla källare och mark, serviser infodrade).
- Fasad gavel 2 A omfogad och hydroforbrerad, byggnation av fem nya lägenheter i f d lokaler påbörjat, vån -1 i alla trapphus har fått nya golv (klinker), källarna har kompletterats med nya branddörrar, nytt styrelserum källaren 8 B samt renoverat kök och WC i dess anslutning (används till hantverkare m m).
2017 - Balansering av värmesystemet med QSEC metoden i alla lägenheter, bytt alla stamventiler värme, byggnation av fem nya lägenheter avslutat och lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt. Nya seriekopplade brandvarnare alla källare. Projektering nytt miljöhus samt ombyggnad av gård.
2018 - Miljöhus byggt för hushållssopor och sortering, bytt alla centrala fläktar vind, rensning ventilationskanaler, OVK (ej färdigställd 2018-12-31), projektering och upphandling gårdsprojekt.
2019 - OVK-besiktning av ventilation avslutas och godkänns. Gårdsprojektet startat varav dränering och dagvatten färdigställts under 2019. Tegelfasad vid 2A och 2B har renoverats.
2020-2021:
- Den nya gården klar inkl. en ny stor lekplats, ny byggnad uppförd med tvättstugor och gemensamhetslokal, ny byggnad garageplatser MC/El-cyklar, nytt lås- och bokningssystem med nya porttelefoner, byggnation av fyra nya lägenheter i f.d. tvättstugor påbörjat.

TV och bredband: Föreningen har tecknat ett gruppavtal för internet och TV via telekomleverantören Sappa.
Bredband via Sappa - Direkt ur internetuttaget med en hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s.
TV - Grundutbud från Tele2 med kanaler ingår i månadsavgiften. TV via Sappa från januari 2025.

Fiber - Fastigheten har indraget fiber.

Parkering: Föreningen förfogar över:
P-plats - 219 st parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/mån.
Besöksparkering - 19 st avgiftsbelagda besöksparkeringar.
Handikapparkering - 1 st.
MC-förråd - MC-förråd till uthyrning, kostar ca 475 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugor (5 st) - Föreningen har en ny byggnad uppförd med tvättstugor.
Gemensamhetslokal - I samma byggnad som tvättstugorna.
Bastu.
Cykel/el-cykelförråd - Det finns gemensamma cykelförråd & cykelställ på gårdarna.
Miljöhus - För sortering av hushållssopor och sortering.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Bifrost

Bekvämt boende, friluftsliv och staden runt hörnet
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. 

Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv. 

Till Mölndals centrum går det enkelt att ta sig. Där finns bland annat Mölndal Galleria som har ett stort utbud av restauranger, kaféer, butiker och gym. Det finns även bra närlivs- och servicebutiker direkt i Balltorp. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning