Snart till salu

Fantastisk etagevåning i gavel med slående takhöjd, öppen spis och två balkonger

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Anne Jonson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0735-16 22 65 anne.jonson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Birkagatan 22B

5:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
6 585 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
170 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Birkagatan 22B,
41656 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann
Planlösning entréplan
Planlösning entréplan
Planlösning övre plan
Planlösning övre plan

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

Välkomna till en nästintill skuldfri förening och denna fantastiska etagevåning i som med sin arkitektur och storlek är helt unik i sitt slag! Våningen bjuder på ljusa och stora sällskapsytor som inbjuder till social samvaro med stora middagsbjudningar. En stor del av bostaden har en slående takhöjd med över 5 m upp till nock, den öppna spisen är majestätisk och mycket originaldetaljer är bevarade i sitt ursprungsutförande! Fyra bra sovrum samt både badrum och gästtoalett. Gavelläget mot lummig omgivning ger ett otroligt ljusinsläpp som präglar hela bostaden. Här bor ni i ett lugnt område med gångavstånd till både grönskande Delsjön, vardaglig service samt stadens puls. Varmt välkomna på visning!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en rymlig och ljus hall på våning tre med förvaring samt avhängning av ytterkläder. Golvet kläs av Kolmårdsmarmor i original och väggarna är målade i en grå ton. Intill hallen finner ni en helkaklad toalett med grått klinkergolv, helkaklade väggar i vitt och grått samt fönster. Inredningen består av wc och handfat.

Vidare rakt fram finner ni köket med vit skåpsinredning som bryts av med grå bänkskiva och ovanliggande stänkskydd i vitt kakel. En del av väggen är kaklad upp till taket med svart mosaik. Gott om arbetsytor för den som tycker om att laga mat och generös förvaring finns i såväl skåp som lådor. Ett fönster bidrar till ljusinsläpp och här finns plats för middagsbord. Den maskinella utrustningen består av fläkt, spishäll i keramik, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin (från 2021) samt kyl och frys (från 2020) i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.

Fantastiskt vardagsrum med slående ljusinsläpp med takhöjd om över 5 m upp till nock. Ett rum som liknar en vacker salong med sin fantastiskt vackra öppna spis som smyckar rummet. Vardagsrummet/salongen erbjuder flera möbleringsalternativ med plats för såväl ett större middagsbord, sittgrupp samt övrigt möblemang. Härifrån nås den ena balkongen i österläge som vetter mot Delsjöbäcken och trädtopparna. Vackra detaljer som fiskbensparkett, breda fönsternischer och smidesjärn i öppna spisen sätter stor karaktär på rummet.

I anslutning till vardagsrummet ligger ett av bostadens fyra sovrum. Den goda ytan erbjuder flera möbleringsalternativ med dubbelsäng, skrivbord, förvaring och byrå. Rummet går även utmärkt att inreda som kontor, gästrum eller barnrum – allt efter eget behov. Fint ljusinsläpp från de två fönstrena. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och golvet är klätt med fiskbensparkett.

En trappa upp når ni andra våningen med magisk vy ner mot vardagsrummet/salongen. Rymden och atmosfären är unik och slående. I den övre hallen finns även en dörr som leder ut till trapphuset och vinden.

På andra våningen finner ni två sovrum samt ett arbetsrum, samtliga med plats för såväl säng, skrivbord och förvaringsmöjligheter. Master bedroom på övervåningen har en rymlig klädkammare och en inbyggd garderob samt en balkong i sydvästläge som bjuder på både dags- och kvällssol. Ljusa ytskikt för en enhetlig bas och golven kläs av ekparkett.

Exklusivt badrum från 2017 med stora grå klinkerplattor och vitkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel och duschhörna med vikbara glasdörrar. Ett vägghängt skåp bidrar till bra förvaring. En separat tvättdel med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva underlättar vardagens sysslor. Ett takfönster släpper in en stor mängd dagsljus. Utanför badrummet finner ni även en klädkammare som erbjuder generös förvaring.

Information Ekonomi

Avgift: 6 585 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 299kr tillkommer för Telia Triple Play (Kabel-Tv, bredband, IP-telefoni).

Andelstal: Andel i föreningen är 11,94%. Andel av årsavgift är 11,94%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 234 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 34 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Birkagatan 22B, 41656 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1947

Lägenhetsnummer: 174/1202

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Ej hiss. Våning 3 och 4 i etage.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea 170 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Torp 35:2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 13 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Torp 35:2 bildades 2003 och förvärvade fastigheten med samma namn 2005. Marken upplåts med tomträtt och avtalet ska omförhandlas 2026-12-02. Föreningen har adress Birkagatan 22 A-C i Göteborg. Byggnaden uppfördes 1947 och utgörs av tre våningar med delvis inredd vind (etagelägenheter).

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick Förvaltning AB. Föreningen är skuldfri och har bra ekonomi. Det finns finansiella medel för kommande underhålls- och förbättringsarbeten. Föreningen har upprättat en långtidsbudget på 20 år. Avgifterna höjdes med 4% i januari 2021 & 4 % januari 2022.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa till och med 2022-12-31.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2013-03-16. Energiprestanda 155 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en 60-årig underhållsplan.

Gjorda renoveringar:
2007 renovering av rökkanaler till öppna spisar, omdragning av befintlig el i allmänna utrymmen samt lokal, byte till säkerhetsdörrar, installation av postboxar, byte av samtliga lås i fastigheten samt målning av trapphus.
2008 ny fasadplåt sydvästfasad utanpå befintlig tegelvägg.
2009 omfogning av tegel på del av fasad, översyn av tak samt byte av trasiga tegelpannor.
2011 totalrenovering av tvättstuga, torkrum, bastu och källargång.
2012 byte av entrédörrar, installation av Telia fiber samt radonmätning med resultat klart under riktvärdena. Samma år utfördes även en teknisk besiktning av fastigheten som bedömdes vara i gott skick.
2013 energideklaration samt kartläggning av värmesystemet för kommande åtgärder.
2014 byggdes källarlokalen om till lägenhet och ett mindre utrymme i källaren byggdes om till övernattningsrum. Råvind har sålts till en medlem som har byggt upp i etage. Samma år byttes termostater och ventiler på samtliga element och injustering gjordes av värmesystemet.
2015 byttes samtliga fönster i bottenplan, samtliga badrumsfönster samt takfönster till etagelägenheterna. Byte av trasigt dräneringsrör, lagning av södergavelns grund samt anläggning av ny uteplats i trädgården.
2016 inspekterades fastigheten och en ny underhållsplan upprättades, omfogning av tegel på del av fasadens östsida samt åtgärd av fuktskada i lägenheterna 1002, 1102 och 1202.
2017 nytt portkodsystem samt nya armaturer till gemensamma utrymmen.
2018 relining av avlopsstammarna, byta källardörrarna till branddörrar, målning samt tapetsering av trapphus samt byte av stamventiler.
2021 byte av tak samt renovering av fönster och balkonger.

TV och bredband: Telia triple play (Tv, bredband 100Mbit & fast kostnad IP-telefoni). Detta är en obligatorisk kostnad på 299SEK/månad per bostad.

Parkering: Föreningen förfogar över två garageplatser och två parkeringsplatser. Fri parkering på gatorna i området och det är lätt att få plats.
Det finns även möjlighet att hyra externa parkeringsplatser i området, exempelvis nere vid skolan.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, övernattningslägenhet, bastu med dusch samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Till lägenheterna hör både källar- och vindsförråd.
Grön innergård med planteringar, lekplats, uteplats samt grillmöjligheter.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat bibliotek, hälsotek och café.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet gör att grönskan finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planlösning entréplan
Planlösning entréplan
Planlösning övre plan
Planlösning övre plan