Välkommen till

Birkagatan 22B

Birkagatan 22B
5:a Örgryte

Fantastisk etagevåning i gavel med slående takhöjd, öppen spis och två balkonger

Välkomna till en nästintill skuldfri förening och denna fantastiska etagevåning i som med sin arkitektur och storlek är helt unik i sitt slag! Våningen bjuder på ljusa och stora sällskapsytor som inbjuder till social samvaro med stora middagsbjudningar. En stor del av bostaden har en slående takhöjd med över 5 m upp till nock, den öppna spisen är majestätisk och mycket originaldetaljer är bevarade i sitt ursprungsutförande! Fyra bra sovrum samt både badrum och gästtoalett. Gavelläget mot lummig omgivning ger ett otroligt ljusinsläpp som präglar hela bostaden. Här bor ni i ett lugnt område med gångavstånd till både grönskande Delsjön, vardaglig service samt stadens puls. Varmt välkomna på visning!

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Anne
assisterande mäklare
Anne Jonson
0735-16 22 65 anne.jonson@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Anne
assisterande mäklare
Anne Jonson
0735-16 22 65 anne.jonson@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en rymlig och ljus hall på våning tre med förvaring samt avhängning av ytterkläder. Golvet kläs av Kolmårdsmarmor i original och väggarna är målade i en grå ton. Intill hallen finner ni en helkaklad toalett med grått klinkergolv, helkaklade väggar i vitt och grått samt fönster. Inredningen består av wc och handfat.

Vidare rakt fram finner ni köket med vit skåpsinredning som bryts av med grå bänkskiva och ovanliggande stänkskydd i vitt kakel. En del av väggen är kaklad upp till taket med svart mosaik. Gott om arbetsytor för den som tycker om att laga mat och generös förvaring finns i såväl skåp som lådor. Ett fönster bidrar till ljusinsläpp och här finns plats för middagsbord. Den maskinella utrustningen består av fläkt, spishäll i keramik, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin (från 2021) samt kyl och frys (från 2020) i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.

Fantastiskt vardagsrum med slående ljusinsläpp med takhöjd om över 5 m upp till nock. Ett rum som liknar en vacker salong med sin fantastiskt vackra öppna spis som smyckar rummet. Vardagsrummet/salongen erbjuder flera möbleringsalternativ med plats för såväl ett större middagsbord, sittgrupp samt övrigt möblemang. Härifrån nås den ena balkongen i österläge som vetter mot Delsjöbäcken och trädtopparna. Vackra detaljer som fiskbensparkett, breda fönsternischer och smidesjärn i öppna spisen sätter stor karaktär på rummet.

I anslutning till vardagsrummet ligger ett av bostadens fyra sovrum. Den goda ytan erbjuder flera möbleringsalternativ med dubbelsäng, skrivbord, förvaring och byrå. Rummet går även utmärkt att inreda som kontor, gästrum eller barnrum – allt efter eget behov. Fint ljusinsläpp från de två fönstrena. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och golvet är klätt med fiskbensparkett.

En trappa upp når ni andra våningen med magisk vy ner mot vardagsrummet/salongen. Rymden och atmosfären är unik och slående. I den övre hallen finns även en dörr som leder ut till trapphuset och vinden.

På andra våningen finner ni två sovrum samt ett arbetsrum, samtliga med plats för såväl säng, skrivbord och förvaringsmöjligheter. Master bedroom på övervåningen har en rymlig klädkammare och en inbyggd garderob samt en balkong i sydvästläge som bjuder på både dags- och kvällssol. Ljusa ytskikt för en enhetlig bas och golven kläs av ekparkett.

Exklusivt badrum från 2017 med stora grå klinkerplattor och vitkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel och duschhörna med vikbara glasdörrar. Ett vägghängt skåp bidrar till bra förvaring. En separat tvättdel med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva underlättar vardagens sysslor. Ett takfönster släpper in en stor mängd dagsljus. Utanför badrummet finner ni även en klädkammare som erbjuder generös förvaring.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta