Snart till salu

Fint renoverad tvåa högst upp i huset

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Övralidsgatan 1

2:a Hisings Backa

Kortfakta

Avgift:
4 527 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
64,5 kvm
Våning:
3/3, hiss
Adress:
Övralidsgatan 1,
422 47 HISINGS BACKA

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på martin.hasselblad@lundin.se.

Välkomna till populära Blå staden och denna välplanerade tvåa på Övralidsgatan 1! Lägenheten har generösa fönsterpartier i fritt och insynsskyddat läge med utsikt över härlig grönska och balkong i soligt söderläge. Lägenheten har nyligen renoverats och är i mycket gott skick.

Här bor ni i en stabil och välskött bostadsrättsförening med bland annat övernattningslägenhet, festlokal, pub, biljardrum, snickeri, gym och bastu. Föreningen är även initiativrik och anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna. Här bor man med närhet till naturen samt promenadavstånd till både Selma Lagerlöfs torg med dess utbud av affärer och service. Nära till goda bussförbindelser med stombuss 18 & 19.

Bostadens 64.5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta er upp till våning tre och ta klivet in i denna stilrent renoverade bostad. Ni välkomnas in i en mysig hall där väggarna är målade i en behaglig ton och på golvet ligger det ett mörkt laminatgolv. Till vänster i hallen kan ni hänga av er ytterkläderna.

Direkt till höger finner ni inbjudande köket där ni kan laga många härliga middagar tillsammans. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med en mörk bänkskiva och ljust kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, köksfläkt och en kombinerad kyl/frys. Intill fönsterpartiet finner ni en utmärkt plats för ett matbord där minst 4 gäster kan sitta ned.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för umgänge i goda vänners lag. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord, tv-möbel och matbord för den som önskar. Stora fönsterpartier bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint mot de ljusa väggarna. Från denna del av bostaden når ni även den härliga balkongen i soligt läge. Här kan ni ha en mindre möblering med bord och stolar alternativt en loungesoffa.

Ett rofyllt sovrum, utmärkt plats för avkoppling med plats för en dubbelsäng och tillhörande avlastningsmöbel. Väggarna är målade i en lugnande grön nyans och på golvet ligger det återkommande laminatgolvet. Förvaringen av kläder och skor gör ni bäst i närliggande klädkammare.

Ett helkaklat badrum finner ni intill hallen. Kakel på vägg och klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegelskåp, badkar med dusch och en egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. Ett vädringsfönster ger ett naturligt ljusflöde.

Information Ekonomi

Avgift: 4 527 kr/månad. Månadsavgiften är fördela på: Avgift 3937kr, Obligatoriska tillägg 590kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,10979%. Andel av årsavgift är 0,10985%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Övralidsgatan 1, 422 47 HISINGS BACKA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 694/1303

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Hiss finns. Hissen ligger i utkanten av varje sida av svalgångarna, ca 50 meter från lägenheten.

Storlek: 2 rum varav 1-1 sovrum. Boarea 64,5 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggen BRF Blå Staden . Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 881 lägenheter och 10 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1–13 med adresserna Olshammarsgatan 2–14, Övralidsgatan 1–27, Karolinernas gata 1–3 samt Heidenstams gata 1–13. På dessa tomter har år 1969–1971 uppförts bostadshus med sammanlagt 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 förhyrda garage och parkeringsplatser, 6 st MC-platser och 18 st mopedplatser.

Lägenheterna fördelas enligt följande: 1 rok – 155 st. 2 rok – 304 st. 3 rok – 308 st. 4 rok – 99 st. 5 rok – 20 st.

Föreningen erbjuder gästlägenhet samt barnvagns- och cykelrum. På Olshammarsgatan 10 finns en pub som går att hyra. Föreningen har även ett välutrustat gym som genomgick en renovering 2017 (gymkort 400 kr/år) och en bastuförening.

Föreningens ekonomi: Föreningens avgift förändrades senast 2020-07-01. Då skedde en avgiftshöjning med 6 %, detta på grund av att avgift för tomträtten höjs.

Föreningens belåning har under 2019–2020 varit 838 kr/kvm.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Renoveringar: Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2019–2020: Fortsatt arbete med byte av tappvattensledningar. Renovering loftgångar. Ombyggnad entréer. Fasadtvätt. Installation av laddstolpar.
2018–2019: Renovering av altan. Byte av altandörrar på bottenplan. Byte av panelbrädor. Renovering av posthus. Påbörjat arbete med byte av tappvattensledningar. Inköp av bänkar.
2017–2018: Byte av lägenhetsdörrar. Utbyte av låssystem. Renovering av gästlägenhet. Trädgårdsunderhåll. Utbyte av utomhusbelysning vid parkeringsdäck och lyktstolpar.
2016–2017: Ny bastu.
2015–2016: Frivillig badrumsrenovering.
2014–2015: Stamrenovering av tappvatten Karolinernas gata 1–3.
2014: Renovering av hissar.
2011: Renovering av stammar.
2010: Rörinfodring avslutades.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten (inom 5 år):
Byte av tappvattensledningar. Panelbyte. Uppfräschning lekplatser. Målning träfasader/p-däck. Armaturer källargång/förråd. Klinker loftgångar. Målning entréer och trapphus. Betongarbete balkonger. Trädgårdsunderhåll. Taksäkerhet.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivavtal med Telia, sk. triple-play, d.v.s. bredband (100/100 Mb), TV (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och IP-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften.
Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum).

Parkering: Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från ca 175-250 kr/mån. Garage går att hyra från ca 300 kr/mån. För närvarande är det kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön sköts av Riksbyggen centralt 0771-860 860.
Föreningen förfogar över 430 garage och 366 parkeringsplatser.

Gemensamma utrymmen: Det finns bastu, barnvagnsförråd, cykelförråd, mopedgarage, festlokal, övernattningslägenhet, gym, pub, biljardrum, snickeri, vävstuga, biltvättplats, källarförråd om ca 8 kvm.

Övrigt: Initiativrik förening som anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna, så som utflykter och poängpromenader.

För mer information se föreningens hemsida: www.laget.se/blastaden.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Backa Blå Staden

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning