Snart till salu

Modern tvåa på charmiga gråberget

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kabelgatan 10

2:a Majorna

Kortfakta

Avgift:
3 832 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
54,5 kvm
Våning:
2, ej hiss
Byggår:
1954
Adress:
Kabelgatan 10,
41457 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte
Lundin
Lundin
Välkommen att kontakta Poya
Välkommen att kontakta Poya

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på poya.sondosi@lundin.se.

Välkommen till Majorna och populära Kabelgatan. Med ett ljust och fritt läge - utan insyn, sprids ett härligt ljusflöde genom bostaden. Vardagsrummet bjuder in till en härlig balkong som enkelt kan möbleras för mysigt sommarhäng. Det rogivande sovrummet kan enkelt inredas med större dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Majorna är ett historiskt område i Göteborg, här finner ni många trevliga små butiker, caféer, mataffärer och flertalet olika gym. Perfekt beläget med närhet till allt från saltstänkta bad och innerstadens puls får ni det bästa från två världar.

Området på Gråberget i Majorna byggdes upp i början av 50-talet under ledning av arkitekt Lars Sjölander. HSB Brf Gråberget är en populär förening med hög trivsel där man gärna bor länge. Närbelägna torg är Mariaplan i söder och Chapmanstorg i norr. Närhet till natursköna Slottsskogen samt Klippans naturreservat vid älven. Goda kommunikationer med buss precis utanför huset samt spårvagnar från Chapmans Torg.

Information Ekonomi

Avgift: 3 832 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,1728%. Andel av årsavgift är 0,1728%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Kabelgatan 10, 41457 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1954

Lägenhetsnummer: 38

Våningsplan: Våningsplan 2. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 54,5 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Gråberget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 569 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Gråberget består av 569 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler. Husen byggdes 1952 (ombyggt 1988) och marken upplåts med tomträtt. Föreningens adresser är Kabelgatan 8-30 och 33-41, Vantgatan 1, 2 och 3 samt Kravellgatan 1. Marken upplåts med tomträtt och nuvarande avtal löper fram till 2022-01-07. 1 januari 2021 höjdes hyran med 3% pga den komman höjningen av tomträttsavgälden som föreningen står inför.

Föreningens ekonomi: Förening med stabil och god ekonomi där den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 3% 1 januari 2021. Kontrollerat med hemsidan 20210303.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ja
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd.

Renoveringar: Föreningen har välskötta fastigheter och följer uppsatt underhållsplan. Nästa stamrenovering är planerad till 2036. För mer pågående och kommande renoveringar se årsredovisningen och hemsidan https://www.hsb.se/goteborg/brf/graberget
1985-88 genomfördes ett omfattande stambyte och föreningen fick då nytt el- och VA-system, samtidigt helrenoverades samtliga badrum.
Urval av utförda renoveringar:
2004-2007 genomfördes målning och renoveringsarbeten av balkonger.
2007 renoverades hissar.
2013 målades och renoverades trapphus
2014 renoverades fasaderna på Kabelgatan 8-14
2015 renoverades samlingslokalen, expeditionen, bastun samt gästlägenheten på Kabelgatan 22.
2019 förebyggande avloppsspolning i Kabelgatan 8,16,28 och 39. Arbete med markytorna utanför Kabelgatan 8 och 16 påbörjades. Byte av lager på takfläkt i Kabelgatan 24. Reparation av dåliga avloppsledningar i Kabelgatan 12. Reparation av fjärrvärmeläcka i Kabelgatan 28.. Reparation av vattenskadat trapphus i Kabelgatan 30. Obligatorisk ventilationskontroll utfördes på Vantgatan 1-3 och Kabelgatan 22-30. Förbättrat skydd mot inbrott.
2020 12 st elbilsplatser blev klara i februari. OVK utfördes på Kabelgaan 22-30 och Kravellgatan. Fortsatt reparation av husens system för avlopp, dagvatten och dränering. Översyn av balkonger och fasader. Inköp av 10 Ecoguard för temperaturkontroll av varmvattencirkulationen. Översyn av trädsituationen, inklusive på kommunens mark. Markytan utanför Kabelgatan 8 och 16 färdigställdes.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem och höghastighetsbredband via Comhem alternativt Telenor. 250/250Mbit och bredbandtelefoni ingår. Även TV-box (vid avtalsstart) och Wifi-router ingår i avgiften. TV: Kabel-tv | Kabel-tv via ComHem, basutbud för tv-kanaler ingår. Se www.comhem.se för mer information om utbud och priser. Bredband: Bredband | Telenor eller ComHem.

Parkering: Föreningen har breddat alla parkeringsplatser och har nu ca 205 parkeringsplatser varav 12 st med laddstolpar, 10 platser i varmgarage med mycket lång kötid samt 2 st MC platser. Det finns möjlighet att hyra garageplats hos föreningens nybyggda granne där det är kortare kötid dock är avgiften högre. För aktuella priser och köplats hänvisas man till HSB, boendeservice.gbg@hsb.se samt till hemsidan. (Kontrollerat med föreningen 20200303).
Föreningen har 219 egna p-platser med uttag för motorvärmare samt 10 varmgarage. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är ca 400 kr och för varmgarage 850 kr. Det finns även fyra MC-platser som kan hyras för ca 200 kr.Det finns även laddstationer för elbilar. I dagsläget är det kö till parkering samt garage. Boendeparkering finns på vissa delar av gatorna i området.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gästlägenheter (Kabelgatan 22 samt Kabelgatan 35 E), hobbyrum (Kabelgatan 37), bastu (Vantgatan 2 C) med en fantastisk utsikt samt en samlingslokal (Vantgatan 3). Föreningen har även flera mysiga uteplatser med grillmöjlighet, lekplats samt odlingslotter. Det finns också cykel- samt barnvagnsutrymme.

Övrigt: Föreningen har som krav att köparna måste bo permanent i lägenheten. Styrelsen sammanträder i regel den första onsdagen i varje månad förutom i juli. Nya medlemmar godkännes på styrelsemötet. Efter det tar föreningens förvaltningsadministratör över och tar kontakt med den nya medlemmen.
För mer information se föreningens hemsida; www.hsbgraberget.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!