Snart till salu

Centralt läge där bevarad originalcharm möter moderna materialval

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Tegnérsgatan 11 A

2:a Lorensberg

Kortfakta

Avgift:
3 493 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
68 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1926
Adress:
Tegnérsgatan 11 A,
41252 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

I en vacker tegelfastighet anno 1926 finner ni denna härliga tvåa med högt i tak, fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt bevarad originalcharm såsom spegeldörrar, gjutjärnselement och fönsterbrädor i natursten. Genomgångslägenhet med bra planlösning som erbjuder generöst vardagsrum, stort härligt sällskapskök, rofyllt sovrum med gårdsläge samt modernt badrum med vardagslyx. Här bor ni med centralt läge men ändå tyst, det bästa av två världar!

I Lorensberg bor man mitt i storstadspulsen med allt ni kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Några favoritrestauranger i närområdet är Gridellis Deli, Berzelius, Toso, Mr P samt SK Mat & människor. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Föreningen har dessutom långtgående planer för balkong!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för mer information.

Information Ekonomi

Avgift: 3 493 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för fiberbredband om 165kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,08%. Andel av årsavgift är 2,17695%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 420 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 170 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Tegnérsgatan 11 A, 41252 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1926

Lägenhetsnummer: 11105/1103

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns. (våning 1 i hissen).

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 68 kvm. Enligt uppmätning.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Kompassrosen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 45 lägenheter varav 1 hyresrätt och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Kompassrosen förvärvade fastigheterna Heden 30:2 och 30:3 år 2001 med adress Tegnersgatan 9A-B och Tegnersgatan 11A-B. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Granaten. Föreningens andel är 38,05 %. Samfälligheten förvaltar gemensam tvättstuga, soprum och återvinningsrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2018 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2025 och uppdateras årligen. Föreningen har hållit sig inom den budget som beslutades inför 2020 och därmed beslutade föreningen att sänka medlemsavgifterna med 5% i april 2021.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-03-01. Energiprestanda 142 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2046.
Våren 2021 fortsätter föreningens fönsterrenoveringsprogram med prio på lägenheterna i 11 A och därefter övriga uppgångar i takt med föreningens ekonomi, ca en uppgång per år.
Föreningen är mitt uppe i processen kring balkongprojekt, i dagsläget förbereder man bygglovsansökan och därefter hyresnämnden för beslut.
Fasadrenovering och renovering av de gemensamma balkongerna på 11A&B sker i samband med ev balkongbygge då vi kan samordna ställningsanvändning annars 2021/2022.
2022 Planeras hissrenovering.
Utförda renoveringar:
2020 Byte av takfläktar, installation av elbilsplatser, nytt portlåssystem samt byte av gårdsbelysning.
2019 Installation av ny värmepump samt värmeinjustering. Fasadrenovering av brandvägg mot Tegnersgatan 13.
2017 Fönsterprogram fortsätter, bättringsmålning av portar och trapphus i uppgång 11A.
2016 Fönsterprogram fortsätter, takmålning inklusive ny taksäkerhet, byte av ett par takfläktar samt nya stuprör. Ny bröstning av fasad mot Tegnérsgatan, gårdsrenovering samt uppdatering av maskinpark i tvättstugan.
2014 Fönsterprogram påbörjas samt avloppsspolning.
2013-2014 grundförstärkning av hela fastigheterna Tegnérsgatan 9 och 11 (dvs allt utöver den sektion som förstärktes 2002.
2012 Fasadrenovering.
2011 Renovering av fönster.
2010 Hissreperation, målning av portar och portgenomgångar. Byte av några dåliga fönster i vindsvåningar.
2009 Slipning av golv i trapphusen samt ompålning av brandmur mot TG13.
2008 Fasadrenovering, balkonrenovering av balkonger mot gatan, trapphus återställs i närmare ursprungligt skick. Program för renovering av fönster påbörjas.
2007 Trapphusbalkonger rivna ca 1984 återställs. Gårdsbalkonger TG 9B helrenoveras. Nytt litet plåt-tak på gården TG9B.
2006 Ombyggnad och justering av värmesystem. Sanering av asbest runt rör i källaren.
2005 Nytt portlåssystem. Reparation av tak, snöskydd monteras.
2004 Reparation av dagvatten - ledningar, Tegnérsgatan 11.
2003 Upprustning av lokal i källarplan 9B.
2002 Grundförstärkningar: Ompålning under delar av Tegnérsgatan 11A. Borinjektion på resten av huset, byte av brustna avloppsrör, byte av stuprör.
1984 Rör- och elstambyte.

TV och bredband: Tv via Tele2. Fiberbredband via Bahnhof, föreningen har ett kollektivt avtal där ett obligatoriskt tillägg om 165kr/mån tillkommer till avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över nio parkeringar som ligger utmed Tegnérsgatan. Som ett komplement till platserna, så finns laddsstationer till elfordon på fyra av platserna. Kostnad för att hyra en plats är ca14 400kr/år utan el och ca16 200kr/år+elförbrukning för plats med el. I dagsläget är det kö till samtliga platyser, ca 1-2 års kö.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan ligger mot gården i fastigheten Burgårdsgatan 10. Tvättstugan har sammanlagt tre tvättstationer. Två av stationerna har två tvättmaskiner, en station har en tvättmaskin. Samtliga stationer har tillhörande torkutrustning. Cykelförråd finns på gården vid Tegnérsgatan 9 och 11 och föreningens soprum ligger på gården på Burgårdsgatan 10 i anslutning till gården på Tegnérsgatan 9. Det finns ett soprum för hushållssopor och ett soprum för papp, glas, plast, batterier, glödlampor, metall, tidningar etc. och kompost.

Varje lägenhetsinnehavare förfogar även över ett källarförråd. Entrén till dessa förråd ligger på 9:ans respektive 11:ans gård.
Två lummig innergårdar med utemöbler. Gemensamma balkonger från trapphuset.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap med fördelning 90/10.

För mer information se föreningens hemsida: www.brfkompassrosen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning