Såld

Charmig 40-tals trea med bevarade originaldetaljer

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Guldpokalsgatan 4B

3:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 195 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
64,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Guldpokalsgatan 4B,
417 12 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välplanerad trea med uthyrningsbart rum!


En halvtrappa upp på Guldpokalsgatan finner ni denna charmiga 40-talsdröm en kvart från Göteborgs innerstad. Ni välkomnas in till två numrerade dörrar som tydligt visar att lägenheten med enkelhet kan nyttjas som två separata lägenheter. Den kreativa planlösningen där det mindre sovrummet går att nyttja som en separat lägenhet lämpar sig ypperligt för en mängd olika syften. Perfekt för köparen som vill hyra ut ett rum, för barnfamiljen med äldre barn som vill vara självständiga, eller för de som vill nyttja lägenheten som en traditionell trea.

Här finner ni ett boende med enorm potential och som med väldigt små medel kan bli ett hem att trivas i under många år framöver!

HSB Guldpokalen är ett av områdets absolut bästa föreningar med en otroligt bra ekonomi.

Här bor du med närhet till natur med flera härliga parker och grönområden så som Flunsåsparken, Ramberget och Keillers Park. Det är även bra kommunikationer och inom några minuter nås Backaplan samt centrala Göteborg. Även Lundbybadet och gym finns inom gångavstånd samt flera mataffärer så som Coop och Willys.

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Vackert brädgolv samt genomgående ljusa färgval på väggar.

Till höger finner ni en inre hall som leder till den uthyrningsbara delen av lägenheten som kan nyttjas helt frånskilt från resterande del av lägenheten eller nyttjas som ett vanligt sovrum. I anslutning till rummet finner ni ett kaklat badrum utrustat med dusch, wc samt handfat. I rummet finns diskho med arbetsyta samt kylskåp. Golvet pryds av charmigt brädgolv och väggarna är genomgående ljusa. Rummet kan med fördel inredas med säng med tillhörande nattduksbord samt skrivbord.

Ni välkomnas in till den ordinarie delen av lägenheten genom en luftig inre hall som fullständigt badar i ljus och ger en känsla av rymd. Hallen är en naturlig knytpunkt i lägenheten och härifrån når ni lägenhetens alla rum.

Väldisponerat kök med generösa förvaringsmöjligheter samt en härlig utsikt ut mot grönskan på gården. Köket andas tidsenliga detaljer så som charmigt brädgolv samt vackra gjutjärnselement under de inredningsbara fönsterbrädorna i original.

Det härliga vardagsrummet är med sitt generösa fönsterparti och sin härliga rymd en perfekt plats att samla de större sällskapen och avnjuta sena middagar vid matbordet och mysiga hemmakvällar i soffan. Den sociala planlösningen är verkligen en fröjd för ögat och något som måste upplevas på plats.

Rymligt badrum med vädringsfönster och plats för alla bekvämligheter man kan tänkas önska.

Master bedroom bjuder på generösa ytor med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord på båda sidor samt förvaring i form av platsbyggd garderob. Även här pryds golvet av brädgolv och väggarna är tapetserade i en blå kulör.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 195 kr/månad. 140 kr/mån tillkommer för TV & Bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,90842%. Andel av årsavgift är 0,90842%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Guldpokalsgatan 4B, 417 12 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 25

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum. Boarea 64,5 kvm.

Balkong/Uteplats: Utanför porten finns en härlig gräsmatta, föreningen har även flertalet grillplatser och ca 200 meter bort finner ni sunnanvindsparken.

Tillträdesdag: 2022-01-17 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Guldpokalen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 150 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Guldpokalen i Göteborg bildades 1944. Föreningen är belägen på Guldpokalsgatan 2-8 samt Sunnanvindsgatan 1och består av två fastigheter, Rambergsstaden 35:3 och Rambergsstaden 37:7. Fastighetens byggnader är uppförda 1946 och är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 150 lägenheter och 65 parkeringsplatser.

Föreningens ekonomi: Stabil och välskött förening med väldigt låg belåning. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. 2021-01-01 höjdes avgiften med 3%.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras varje år.
Utförda renoveringar:
1989-1990 byttes samtliga V/A stammar i kök och badrum.
1980/90-talet sattes 3-glas fönster in, balkonger renoverades och taket byttes.
1999-2000 byttes el-stigare
2009 nytt sophanteringssystem
2012 injustering av värmesystem samt bytte av blandare för tvättställ och kök.
2013 nytt porttelefonsystem
2014 översyn av utebelysning.
2015 utfördes en OVK
2016 besiktning av fönster för att bedömma status samt installation av åtta nya tvättmaskiner och två torktumlare.
2017-2018 dräneringsarbete samt arbete med föreningens trädgårdar.
2020 - Förväntad framtida utveckling. Renovering och upprustning av trapphus, byte av elinstallationer i källare, spolning av stammar, OVK-besiktning samt rensning av ventilationskanaler, mer information i årsredovisningen.

TV och bredband: TV: Kabel-TV via Com Hem inkluderas månadsavgiften. Bredband: Bredband via Com Hem inkluderas i månadsavgiften.

Parkering: Föreningen har 65 parkeringsplatser samt några korttidsparkeringar. Avgiften för parkeringsplats är 200kr/månad med en månad uppsägning.
Korttidsparkeringarna finns på kortsidan av hus 6 och hus 4 med 2 timmars respektive 10 min parkering.
I föreningen finns 65 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om
ca 200 kr/månad.

För folkbokförd i stadsdelen kan även tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad på telefon 031-368 25 65. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, källarförråd och vindsförråd.

Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/goteborg/brf/guldpokalen/

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning