Stilren tvåa med genomgående ljusflöde

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Jennieann Bergström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Munkebäcksgatan 6

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
2 290 000 kr
Avgift:
3 022 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
47 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1930
Adress:
Munkebäcksgatan 6,
416 53 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Soliga Munkebäcksgatan
Soliga Munkebäcksgatan
Föreningens mysiga innergård med grönytor och gemensam grillplats
Föreningens mysiga innergård med grönytor och gemensam grillplats
Områdets omtyckta bageri Lilla Sur
Områdets omtyckta bageri Lilla Sur
Här köper ni områdets bästa bröd och bullar!
Här köper ni områdets bästa bröd och bullar!
Närliggande Ölstugan Tullen
Närliggande Ölstugan Tullen
Härlanda tjärn
Härlanda tjärn
Nyöppnade restaurangen Intill
Nyöppnade restaurangen Intill
När ni är sugna på en fika ligger café Ozio ett stenkast bort på samma gata
När ni är sugna på en fika ligger café Ozio ett stenkast bort på samma gata

Beskrivning

Med ett härligt insynsskyddat läge och fri vy bor ni perfekt på Munkebäcksgatan 6! Lägenheten har generös takhöjd och fönster i två väderstreck som ger rikligt med ljusinsläpp och gör detta till ett hem att trivas i. Ljusa enhetliga ytskikt såsom parkettgolv och vitmålade väggar är genomgående och lämnar en neutral bas att inreda efter. Vackra detaljer som spegeldörrar och takrosetter är varsamt bevarade i original. Smakfullt renoverat kök och badrum från 2015 samt stort sovrum med utrymme för dubbelsäng. Här är det bara att flytta in och trivas!

Bostaden disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med avhängningsmöjlighet för ytterkläder. Väggarna är målade i vitt och vid entrén ligger mörkgrå klinker.

Vidare in möts ni av ett härligt vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Två fönsterpartier bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint in i rummet. I vardagsrumsdelen finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Intill finns det även en inbyggd garderob som hjälper till med förvaringen. På golvet ligger en enhetlig ekparkett och taket smyckas av en vacker takrosett i original.

Köksdelen bjuder in till trevligt matlagning och middagar i goda vänners lag. Bra arbetsytor och förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Köksinredningen går i vitt med släta köksluckor som smakfullt renoverades under 2015. Ovan den rostfria bänkskivan sitter stora mörkgrå grafitplattor och belyses av spotlights. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror i rostfritt utförande. Intill fönsterpartiet som bjuder på vy mot föreningens mysiga innergård finns plats för matbord. Ni kan med lätthet duka långbord när vänner kommer över på middag.

Härligt sovrum med gott om svängrum! Här finns plats för en dubbelsäng tillsammans med nattduksbord och bänk vid fotändan. Goda förvaringsmöjligheter för kläder finns i tre garderober. Ytterligare förvaring finns i en inbyggd garderob med bevarad spegeldörr i original. Rummet ger även plats för byrå eller ett skrivbord om så önskas. Härligt ljus från fönsterpartiet reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger ekparkett och även i detta rum smyckas taket av en takrosett.

Från hallen nås ett helkaklat badrum som är renoverat 2015. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger grått klinker. Inredningen består av WC, handfat, ovansittande spegelskåp och en duschhörna med vikbara väggar i glas.


En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På Björcksgatan ligger den lokala matbutiken Ica Nära och på samma gata finns även en lokal kött- och charkbutik. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats, spårvagn 1, 3, 5 och buss 17 som tar er enkelt vidare till stadens alla hörn.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 290 000 kr

Avgift: 3 022 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 7,77%. Andel av årsavgift är 7,77%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Munkebäcksgatan 6, 416 53 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1930

Lägenhetsnummer: 2

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 47 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Åldermannen 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 13 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Åldermannen 1 består av en flerbostadsbyggnad i vinkel med tre våningar samt vind och källare. Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Kålltorp 37:1 under 2017 med adresserna Munkebäcksgatan 6 och Björcksgatan 29 och äger marken. Total area är på 769 kvm uppdelat på 166 kvm lokaler och 603 kvm bostadsarea.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revisorsringen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-06-07).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-05-21. Energiprestanda 139 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: I dagsläget finns inga större renoveringar på gång. Framöver planeras översyn av värmestammar.
Urval av utförda renoveringar:
1974: Byte av vatten och avloppsstammar.
1978: Ny fasadbeklädnad och takbyte
2010: Upprustning av trapphus samt nya dörrar till vind, källare
2010: Nya el-stigare till lägenheterna
2014 Ommålning av fönster samt fasadtvätt.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2.

Parkering: Gratis parkering i området.

Gemensamma utrymmen: Källare och vind samt tvättstuga.
Gemensam innergård med grillplats.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning