Snart till salu

Kvadratsmart tvåa med solig sydvästbalkong

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Jennieann Bergström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Morängatan 10

2:a Strömmensberg

Kortfakta

Avgift:
2 890 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
40,5 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
1942
Adress:
Morängatan 10,
416 71 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Föreningens gym
Föreningens gym
Föreningens bastu
Föreningens bastu
Delsjö golfklubb
Delsjö golfklubb
Härlanda tjärn
Härlanda tjärn
Härliga promenadstigar i närområdet
Härliga promenadstigar i närområdet

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johanna.hakansson@lundin.se.

Välkomna till en ljus tvåa om 40,5 kvm med bra planlösning som passar såväl singeln som paret! Lägenheten har en generös takhöjd, fina bevarade brädgolv, ljus färgskala och fönsterbänkar i natursten. Socialt vardagsrum med utgång till en solig sydvästbalkong med fin utsikt över de lummiga omgivningarna. Sovrummet är rofyllt och har bra förvaringsmöjligheter. Mycket välskött förening med flera gemensamhetslokaler samt en väldigt mysig gemensam innergård med fruktträd, grillmöjligheter och lekplats.

Lägenhetens disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Golvet kläs av nåtat och lackat brädgolv och väggarna är målade i Jotun Lady, en mycket behaglig grå nyans. Lägenheten har genomgående en generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Trivsamt vardagsrum med utgång till lägenhetens soliga sydvästbalkong som har utsikt över den grönskande gården. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matsalsbord och övrigt möblemang. Här återfinns brädgolvet och väggarna är målade i ljusgrått.

Stilrent nyrenoverat kök från 2019. Köksinredning med klassiska vita ramluckor med fina beslag och stänkskydd målat i samma kulör som hallen - Jotun Lady - samt arbetsbänk i ljusgrå laminat. Bra förvaringsmöjligheter i både under- och överskåp samt generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, integrerad varmluftsugn med självrengöring, fläktkåpa samt kombinerad kyl och frys. Dessutom finns det en integrerad tvättmaskin som underlättar vardagsbestyren. Brädgolv, vita väggar och en vacker fondtapet. Ett dubbelfönster bidrar med härligt ljusinsläpp.

Det rofyllda sovrummet är målat i en mild lindblomsgrön nyans som skapar en lugn atmosfär och även här finns brädgolv. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och förvaring finns i form av två platsbyggda garderober. Fint ljusinsläpp från ett dubbelfönster.

Helkaklat badrum med vita väggar som snyggt bryter av mot det något mörkare klinkergolvet. Inredningen består av wc, handfat med ovansittande spegel med belysning samt duschhörna med både taksil och handdusch.

Strömmensberg är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. Här bor ni med behagligt avstånd till kulturhuset Kåken, restauranger, mysiga caféer och vardaglig service. Det är även nära till Ica Munkebäck. Goda kommunikationerna med både buss och spårvagn som tar er in till stan på cirka 10 minuter.

Information Ekonomi

Avgift: 2 890 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,6029%. Andel av årsavgift är 0,60243%.

Inre reparationsfond: 2 076 kr.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadVatten/avlopp: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Morängatan 10, 416 71 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1942

Lägenhetsnummer: 1113/1002

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 40,5 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 132 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Göteborgshus nr 1 äger fastigheten Bagaregården 36:13. Den omfattar 132 lägenheter med en sammanlagd boyta på 6780 kvm, fördelade på 16 uppgångar med adresserna Kobergsgatan 2-8, 12-14, 18-30 samt Morängatan 8-12.

Föreningens ekonomi: Föreningen har mycket god ekonomi. Avgiften höjdes med 2 % 2021-01-01. Detta för att vara rustade för framtida underhåll och räntehöjningar. Föreningens belåningsgrad är 4866 kr/kvm vilket är lägre än snittet i området. Bredband är numera inkluderat i avgiften.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg Hansa.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2018-12-05. Energiprestanda 135 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Gjorda renoveringar och underhållsarbeten:
Huset byggdes 1942 och moderniserades 1985-86. Då tillkom bl.a nya stammar för el och VVS samt balkonger och hissar.
2004 - Ommålning av fasad.
2007 - Avspolning av avloppsstammar och byte av vissa ventiler.
2010 - Tele2 installerade fiberlan.
2013 - Ventilationen sågs över och ersattes med nya fläktar med modern styrning. Det är inte tillåtet att sätta in egen fläkt i lägenheten.
2014 - Renovering av hissar, fasadarbeten samt översyn av värmesystemet.
2015 - Byte av radiatorventiler.
2016 - Relining av stammarna.
2018 - Målning av gemensamma utrymmen. Renovering av värmesystem.
2019 - Energikartläggning
2019 - Målning av källare, tvättstuga
2021 - Renovering av tak och fasad.

Framtida underhåll och renoveringar:
Inga större renoveringar/underhåll är planerade närmsta tiden.

TV och bredband: TV, anslutning till digital-tv, leverantör Com Hem. Ingår i avgiften.
Bredband, hastighet 1000/1000 mbit/s från Bahnhof. Ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen har 24 parkeringsplatser längs Kobergsgatan. Dessa platser har el-uttag för motorvärmare och kostar ca 200 kr/mån. Alla platser är uthyrda och kön/väntetiden är relativt lång. Dessa platser administreras av RIksbyggen. Föreningen är även delägare i Strömmensbergs P-platsförening, som disponerar en större parkeringsplats (95 platser, utan eluttag) med infart från Storhöjdsgatan. Omsättningen av parkeringarna här är större och väntetiden troligtvis kortare. Dessa platser administreras av Fastighetspartner. På gatan utanför Kobergsgatan 12-30 är det fri parkering med vissa tidsrestriktioner samt även på vissa övriga gator i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor i källaren, en på Kobergsgatan 6 och en på Kobergsgatan 12. Varje tvättstuga har två maskinparker med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum vardera samt en separat centrifug. Det innebär att två hushåll kan tvätta samtidigt. Det finns även mangelrum.
-Bastu i källaren vid Kobergsgatan 26.
-Hobbyrum i källaren vid Kobergsgatan 24.
-Pingisrum i källaren vid Morängatan 8.
-Motionsrum i källaren vid Kobergsgatan 2. Det innehåller två träningscyklar, två roddmaskiner, en "Cross-trainer" och ett "Hemmagym" med diverse lyft-, drag-, böj- och sträckmöjligheter.
-Cykelrum.
Föreningen har en väldigt mysig gemensam innergård med gräsytor, fruktträd, grillmöjligheter och lekplats.

Övrigt: Vid badrumsrenovering får du som medlem 10 000 kr i bidrag för utbyte av brunnen. OBS! Endast om hela ytskiktet byts ut och görs av certifierad fackman.
Föreningen har en egen fastighetsskötare som har hand om bland annat gräsklippning och andra sysslor.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning