Såld

Fantastisk genomgångslägenhet i populära Kvarnbyn

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kvarnbygatan 27

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 277 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
88 kvm
Våning:
4/8, hiss
Byggår:
2019
Adress:
Kvarnbygatan 27,
431 34 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Varmt välkomna till Kvarnbygatan 27!

Här i anrika Kvarnbyn har det skapats omsorgsfullt utformade bostäder med centralt läge och naturen runt hörnet. Denna nyproducerade kvadratsmarta trea har öppna sociala ytor, praktiskt vardagsrum, generösa fönsterpartier samt stor balkong i sydväst läge. Här erbjuds bland annat ett stilrent vitt kök från Marbodal med kvalitativa vitvaror från Electrolux samt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Att bo intill Kvarnbyns unika miljö är få förunnat. Det småskaliga och gemytliga genomsyrar livet här, samtidigt som man har nya Mölndals innerstad på bekvämt avstånd. Kvarnbyn skiljer sig från omgivande stadsdelar genom sin gamla bebyggelse och den brusande Mölndalsån som forsar ner längs sluttningen mellan husen. Här kan man gå ner till Kvarnby Bageri och köpa nybakat bröd på morgonen eller äta en middag på charmiga Kråkans Krog. Trots små stadskänslan får du promenadavstånd till Mölndals innerstad och gallerian med ett 70-tal butiker, restauranger och caféer. Goda kommunikationer med bussar från Gamla Torget, tåg från Mölndals station eller spårvagn från Mölndals centrum som snabbt tar dig in till centrala Göteborg på bara 13 min. Promenadvägar med fina naturområden finns i närheten medan Gunnebo Slott, badsjöarna Stensjön och Rådasjön ligger inom kort avstånd.

En trevlig och ljus hall, med stora och djupa skjutdörrsgarderober med ett praktiskt elfa-system. Här finns plats för ytterkläder, skor och diverse tillbehör. Vidare in öppnas bostaden upp i en fantastisk atmosfär, med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här präglas rummet med ljus från två väderstreck och en härlig takhöjd. Vardagsrummet erbjuder plats för soffa, soffbord och tv-bänk. Härifrån nås även bostadens underbara balkong i ett härligt sydvästläge, där man kan möblera men en mysig loungegrupp till de mysiga grillkvällarna.

Från vardagsrumsdelen blickar man över till köket, som har genomgående stilrena materialval. Luckorna är släta och vita med matchande detaljer så som silvriga handtag och ljust kakel längs arbetsbänken. Köket erbjuder naturligtvis bra med förvaringsutrymmen i form av skåp och lådor men även en stor matplats för 6-8 personer. Vitvarorna från Electrolux håller en god standard och ger en tidlös design. I köket erbjuds induktionshäll, diskmaskin, kyl, frys samt integrerad ugn och micro.

Vidare in i bostaden kommer man till en passage där badrummet nås rakt fram. Badrummet går i klassiska nyanser och är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch, kommod, toalett samt handdukstork.

Till höger finner vi bostadens största sovrum som också har stora och fina fönsterpartier, med utsikt över innergården och balkongen. Väggarna är målad i behagliga toner och ger plats åt säng, sängbord och tillhörande möblemang. Inbyggda garderober finns direkt till vänster med rejäla förvaringsmöjligheter i form av ett elfa-system. Härifrån nås även balkongen i sydvästläge!

Bostadens mindre sovrum ligger till vänster och passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Även detta rum är lätt möblerat med sina stora fönsterpartier och härliga takhöjd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 277 kr/månad. Individuell mätning och debitering, IMD, innebär att varje lägenhet är försedd med varmvatten och elmätare. Detta tillkommer utöver månadsavgiften.

Utöver detta, så kommer bredband och TV aviseras på 216kr/månad, på samma avi som månadsavgiften för bostaden.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,0368%. Andel av årsavgift är 1,08523%. Enligt lägenhetsförteckningen.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 766 kr/månad. Antal personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadVatten/avlopp: 200 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månadÖvrigt: 216 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kvarnbygatan 27, 431 34 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2019

Lägenhetsnummer: 541/1201

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8. Hiss finns.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 88 kvm.

Tillträdesdag: 2021-11-25 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Mariedahl i Mölndal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 116 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Mariedahl i Mölndal äger fastigheten Kvarnbyterrassen 6 och har 116 st lägenheter. Föreningen tillhör Mölndals Övre Samfällighet (MÖS) där man har tillgång till 92 st parkeringsplatser i Stationsgaraget. Alla som har hyrt en P-plats i garaget kommer att parkera nere i Stationsgaraget och kommer att erhålla en fjärrkontroll.
Total lägenhetsyta är 7.819 kvm.

Mölndals Övre Samfällighet (MÖS):
www.egrannar.se/molndalsovre.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

TV och bredband: HSB Brf Mariedahl har tecknat ett avtal med Tele2 om tjänster för bredband, TV och telefoni.

Bredband - I tjänsten ingår 100/100. Hastigheten är 50–100 Mbit/s för att ta emot data och 50–100 Mbit/s för att skicka data.
(Önskas det en högre hastighet av bredbandet, fler digitalboxar eller kanaler tecknas ett separat tilläggsavtal med Tele2).
TV - Ingår en digitalbox med kanalpaket ”TV Bas”.
Telefoni - Ingår bredbandstelefoni (IP-telefoni). Bredband: Fiber. Bredband via Comhem, aviseras tillsammans med månadsavgiften på 216kr/månad.

Parkering: Föreningen har tillgång till 92 st parkeringsplatser i Stationsgaraget. Stationsgaraget är en P-anläggning innehållande ca 217 P-platser, fördelat på 109 st garageplatser, 54 st carportplatser samt 54 st öppna P-platser bakom/under Brf Mariedahls fastighet. 12 st el-bilplatser som i nuläget är under ombyggnation för utökning.

Avgifter för parkering:
Garageplats i Stationsgaraget: 1 000 kr/mån, elplats 1 170/mån + förbrukning
Carportplats: 650 kr/mån, elplats 730 kr/mån+ förbrukning
Öppen P-plats: 330 kr/mån, elplats 410 kr/mån + förbrukning
MC-platser, 8st finns i garaget utan avgift.

På Samfällighetens hemsida finns mer information om olika parkeringsmöjligheter.

Aimo Park - Parkering/Garage:
För att ställa sig i kö till garageplatser/parkeringsplatser kontaktas Aimo Park AB:
E-post: kundservice@aimopark.se
Telefon: 0771-96 90 00.

Gemensamma utrymmen: - Gästlägenhet - 200 kr/pass.
- Tvättstudio.
- 6 st utrymmen för cykel, rullstol och barnvagn.
- Gemensamhetslokal, 200 kr/pass.
- Miljöhusen, MÖS har 4 st ÅV-hus.
- Lekplatser
- Götiska huset är en lokal med plats för 42 st sittande gäster och är en del av Mölndals Övre Samfällighetsförening och byggt som en gemensamhetslokal för hela området. Byggnaden inrymmer ett mindre kök med kyl, frys, spis med ugn och kaffebryggare med möjlighet till enklare tillagning. Köket är utrustat med ett start kit vad gäller inventarier.

Övriga byggnader: Cykelförråd/barnvagnsförråd finns i byggnaden. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Kvarnbyn

Välkommen till populära Kvarnbyn i Mölndal! Här har det under de senaste åren skapats omsorgsfullt utformade bostäder med högt läge och utsikt över vackra Störtfjället samt södra Mölndal. Att bo intill Kvarnbyns unika miljö är få förunnat. Det småskaliga och gemytliga genomsyrar livet här, samtidigt som man har nya Mölndals innerstad på bekvämt avstånd. Området skiljer sig från omgivande stadsdelar genom sin gamla bebyggelse och den brusande Mölndalsån som forsar ner längs sluttningen mellan husen.

I Kvarnbyn bor man med bekvämt avstånd till det mesta. I närområdet finns bland annat bageri och restaurang och till Mölndals innerstad, med sitt breda utbud av butiker, restauranger och caféer, är det promenadavstånd. Goda kommunikationer med bussar från Gamla Torget, tåg från Mölndals station eller spårvagn från Mölndals centrum, tar dig snabbt in till centrala Göteborg.

Stensjön är ett populärt naturområde nära Kvarnbyn. Här finns härliga promenadstråk, motionsspår och mysiga badplatser. Även naturområdet runt Gunnebo slott med sin vackra park och goda närproducerade mat erbjuder grönska och motionsspår.

Här i Kvarbyn finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning