Välkommen till

Molinsgatan 5

7:a Vasastaden

Vacker paradvåning med två balkonger & grönskande utsikt över Vasaparken

Intill Vasaparken ligger den diskret belägna fastigheten på Molinsgatan 5 som har en karaktäristisk jugendarkitektur. Den slätputsade och mjukt rundade fasaden är pigmenterad med en tidsenligt krämig gul nyans och med ett brutet tak i rödfärgad plåt. Högst upp i byggnaden stoltserar våningen med sina sju rum om 217 kvadratmeter över trädtopparna i Vasaparken. De höga fönsterpartierna ger ett vackert ljusinsläpp till matsalen och salongen som har gavelläge. Det är med en förvånande tystnad som blicken vilar ut över grönskan till vyn av den monumentala Vasakyrkan byggd i bohuslänsk granit.

Läs hela beskrivningen
Carl
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Matilda
assisterande mäklare
Matilda Ivarsson
Fastighetsmäklare & Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Carl
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Matilda
assisterande mäklare
Matilda Ivarsson
Fastighetsmäklare & Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Vid ankomst inges en tyst och lugn känsla av den diskret belägna våningen som har ett insynsskyddat och privat läge. Med våningens sju rum om 217 kvadratmeter är intentionen av planlösningen historisk.

Redan vid entré hintas det med en trånande känsla av ljusinsläppet till de representativa sällskapsdelarna; bibliotek, salong och matsal som ligger i fil. De svängda och praktfulla fönsterpartierna förstärker de ljusa ytskikten samtidigt som rummen dekoreras av originaldetaljer som fiskbensparkett, bröstpanel och vackra listverk. En generös takhöjd om ca 3.25 meter där väggarna möter det släta taket i en mjuk och rundad hålkäl, vilket förstärker rummens takhöjd och inger en dekorativ inramning. Från matsalen nås våningens första balkong som omfamnas av de grönskande vyerna från Vasaparken. Det är en avkopplande känsla som uppstår i dessa rum och den är ljuvlig att uppleva!

Från matsalen nås serveringsgången som är våningens nav och binder samman kök, jungfrukammare, badrum, barnkammare samt arbetsrum. Rummen är placerade i två väderstreck med en härlig rymd som medför bra valmöjligheter för disponeringen. Köket har ett behagligt läge mot innergården och utgång till våningens andra balkong som är en trevlig plats i västerläge och ligger till god grund för avkoppling med en bok och några välvalda druvor i glaset. I nuläget pågår ett underhåll av fasaden mot innergården därav finns det ej några bilder på balkongen.
Vidare genom våningens tambur ligger ett av sovrummen avskilt beläget med en gäst-WC i nära anslutning.

Det här är en våning med stor potential där känslan bör upplevas på plats!

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta