Snart till salu

Renoverad trea med dubbla balkonger

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lilla Munkebäcksgatan 5D

3:a Munkebäck

Kortfakta

Avgift:
4 715 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
69 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
1939
Adress:
Lilla Munkebäcksgatan 5D,
41672 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johanna.hakansson@lundin.se.

Välkommen till Lilla Munkebäcksgatan och detta charmiga landshövdingehus! Här erbjuds inom kort en renoverad trea med dubbla balkonger mot föreningens gemensamma innergård. Solen njuter ni av från lunch tills sen eftermiddag och vill ni bjuda över gäster finns sittplatser och grillmöjligheter på husets lummiga baksida. Här fås ett helkaklat badrum, nyrenoverat kök samt två sovrum i bra storlek varav ett idag nyttjas som matsal. Nuvarande ägare har renoverat alla ytskikt samt nyligen dragit om elen. Här bor du bekvämt med ett stenkast från Ica Kvantum, SATS, systembolaget och annan service, dessutom finns goda kommunikationer samt cykelavstånd in till city. Närhet till Delsjön samt Skatås motionsområde.

Information Ekonomi

Avgift: 4 715 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, vatten, avlopp, kabel-TV samt fiberbredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 8,28%. Andel av årsavgift är 7,48004%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Lilla Munkebäcksgatan 5D, 41672 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 12/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 69 kvm. enligt lägenhetsförteckning.

Balkong/Uteplats: Till lägenheten hör hela två balkonger belägna med sydvästläge!

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Bagaregården 25:2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningens fastighet Bagaregården 25:5 i Göteborg förvärvades 2005-01-20. Fastigheten bebyggdes 1939 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 968 kvm, varav 866 kvm utgör lägenhetsyta och 102 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.I föreningen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2021.
Ca 2021 planeras takomläggning samt renovering av trapphus.
Utfört underhåll:
1980-talet byttes V/A-stammar i kök.
1983 byttes V/A-stammar i badrum.
1984/1985 renoverades fasad.
2005 målades fasad.
2006 renoverades balkonger.
2007 renoverades samtliga badrum.
2008 målades trappuppgångar.
Ca 2012 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen, takfläktar byttes och i samband med detta rensades luftvägar.
2014 utfördes målning av fasaden, hussockel samt tätning av grund. Under året renoverades och målades också fönster, balkongbeklädnad demonterades och uppsättning av vindskivor utfördes.
2015 utfördes planteringar av häck och nyplantering av framsidan.
2016 renoverades avloppsstam i källaren.
2017 akut underhåll möbeltapetsörlokalen, OVK besiktning utförd samt tätskikt skorsten.
2019 renoverades samlingslokalen.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och gruppansluten till bredband via Bredbandsbolaget (FiberLAN).

Parkering: Föreningen förfogar över 8 parkeringsplatser som ligger bakom huset. Kostnad för att hyra en plats är ca 350 kr/mån. I dagsläget finns det en ledig plats (2019-09-10). Föreningen ser över att installera elstolpar.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har tvättstuga belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, samlings- /festlokal samt sopsortering. Gemensam grill och möbler på fastighetens baksida.

Övrigt: Föreningens medlemmar sköter trappstädningen själva.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning