Såld

Sagolik trea i absolut toppskick

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Götabergsgatan 16

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 433 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
123 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1890
Adress:
Götabergsgatan 16,
411 34 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högt upp i huset finner ni denna exklusiva trerummare om hela 123 kvm i absolut toppskick! Här erbjuds två balkonger, två pampiga rum i fil med vacker stuckatur, ett stilrent badrum, gästtoalett och två sovrum varav ett med utgång till balkong mot gården och det andra med ett snyggt platsbyggt sovloft. Hissen tar dig självklart hela vägen upp. Lägenheten präglas av dåtidens klassiska epok med dagens moderna faciliteter. Genomgående tidlösa materialval samt snyggt renoverat kök och badrum. Här bor man i en vacker fastighet anno 1890 som har genomgått ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018.

En bostad i absolut toppskick där inget är lämnats åt slumpen!

Läget i kanten av Vasaparken och med närhet till allt innerstaden har att erbjuda är förstklassigt. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Näckrosdammen.

Denna vackra bostad disponeras enligt följande:

Via den tidstypiska entrédörren i ek går vi in i det stilrena trapphuset och tar den rymliga hissen upp till våning fem. Hallen välkomnar med sin volym och takhöjd. Gott om plats för avhängning av ytterkläder på ett egendesignat mycket snyggt smidesverk. Man slås av den pampiga hallen som delar sovrummen mot de sociala ytorna. Takhöjden i hela våningen är nästan 3,5 meter.

Några steg in i hallen och till vänster kliver vi in i ett av de två fantastiska rummen i fil som erbjuder ett härligt rum om ca 25kvm med ett magisk kök som har alla faciliteter som behövs. Klassisk fiskbensparkett i tidlös anda sätter sin prägel. Här finns gott om plats för ett stort matbord och det stora middagssällskapet. Fantastiskt ljusinsläpp från de stora genomgående fönstren och som pricken över i:et kan eftermiddags solen avnjutas på balkongen som vetter ut mot parken och väster. Stuckaturerna är otroligt vackra med sina utsmyckningar. Alla vitvaror från Miele.

Via höga klassiska dubbeldörrar öppnas det vidare ut mot ett magnifikt vardagsrum om hela 40 kvm med en härlig rymd. Dåtidens detaljer är bevarade på ett mycket fint sätt och gifter sig med den moderna inredningen. Här finns gott om plats för en väl tilltagen soffgrupp och ytterligare möblering där bara fantasin sätter gränser.

Master bedroom ligger in mot gården. Tyst och svalt läge med mörkläggningsgardiner som ger en lyxig känsla. Ett underbart sovrum med härlig rymd! Intill Master bedroom ligger bostadens andra sovrum som även detta vetter mot gården. I dag är det en walk in closet men det kan självfallet användas som sovrum. Ett mycket trevligt och platsbyggt sovloft är tillbyggt som ger ytterligare sängplats.

Badrummet i norra delen av hallen är stilrent inrett med snyggt kakel och klinker, självfallet med behaglig golvvärme. Här finns dusch, toalett, handfat och tvättmaskin samt torktumlare från Miele. Bostadens gästtoalett ligger i anslutning till Master bedroom.

Förråd som tillhör bostaden finns i källaren.

Denna otroligt fina paradbostad passar bra för dig som vill bo på bästa adress i en klassisk vacker miljö och med kombinationen av alla moderna faciliteter man kan tänka sig.

Utmärkta kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar och bussar är bara ett stenkast från bostaden.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 433 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,51%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 650 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 350 kr/månadFörsäkring: 300 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Götabergsgatan 16, 411 34 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1890

Lägenhetsnummer: 19

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7. Hiss finns.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 123 kvm.

Balkong/Uteplats: Två balkonger.

Tillträdesdag: 2021-09-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Vasagatan 33. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 30 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Vasagatan 33 förvärvade fastigheten Lorensberg 50:1 år 2017-06-01. Fastigheten är friköpt. Byggnaden uppfördes 1890 efter ritningar av arkitekt Ernst Krüger. Föreningens adresser är Vasagatan 33, Vasagatan 33 B och Götabergsgatan 16. Byggnaden inrymmer 30 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om 3414 kvm och 1 lokal om 270 kvm upplåten med hyresrätt. Total yta 3684 kvm. Brf Vasagatan 33 registrerades 2016-04-26. Föreningens ekonomiska plan registrerad 2018-05-04 och nuvarande stadgar registrerades 2017-12-28 på Bolagsverket.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning utförs av Opalen Fastighetsförvaltning AB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-09-18).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Renoveringar: Fastigheten har genomgått ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018 och såldes som nyproduktion.

TV och bredband: Kabel-TV från Comhem och bredband via iTUX fibernät. TV: Kabel-TV från Comhem och bredband via iTUX fibernät.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Lägenhetsförråd, postboxar, miljörum samt cykelparkering finns på gården.

Övriga byggnader: Förråd i källaren.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med exempelvis uppdelning 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Planritning