Välkommen till

Götabergsgatan 16

Götabergsgatan 16
3:a Vasastaden

Sagolik trea i absolut toppskick

Högt upp i huset finner ni denna exklusiva trerummare om hela 123 kvm i absolut toppskick! Här erbjuds två balkonger, två pampiga rum i fil med vacker stuckatur, ett stilrent badrum, gästtoalett och två sovrum varav ett med utgång till balkong mot gården och det andra med ett snyggt platsbyggt sovloft. Hissen tar dig självklart hela vägen upp. Lägenheten präglas av dåtidens klassiska epok med dagens moderna faciliteter. Genomgående tidlösa materialval samt snyggt renoverat kök och badrum. Här bor man i en vacker fastighet anno 1890 som har genomgått ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018.

En bostad i absolut toppskick där inget är lämnats åt slumpen!

Läget i kanten av Vasaparken och med närhet till allt innerstaden har att erbjuda är förstklassigt. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Näckrosdammen.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna vackra bostad disponeras enligt följande:

Via den tidstypiska entrédörren i ek går vi in i det stilrena trapphuset och tar den rymliga hissen upp till våning fem. Hallen välkomnar med sin volym och takhöjd. Gott om plats för avhängning av ytterkläder på ett egendesignat mycket snyggt smidesverk. Man slås av den pampiga hallen som delar sovrummen mot de sociala ytorna. Takhöjden i hela våningen är nästan 3,5 meter.

Några steg in i hallen och till vänster kliver vi in i ett av de två fantastiska rummen i fil som erbjuder ett härligt rum om ca 25kvm med ett magisk kök som har alla faciliteter som behövs. Klassisk fiskbensparkett i tidlös anda sätter sin prägel. Här finns gott om plats för ett stort matbord och det stora middagssällskapet. Fantastiskt ljusinsläpp från de stora genomgående fönstren och som pricken över i:et kan eftermiddags solen avnjutas på balkongen som vetter ut mot parken och väster. Stuckaturerna är otroligt vackra med sina utsmyckningar. Alla vitvaror från Miele.

Via höga klassiska dubbeldörrar öppnas det vidare ut mot ett magnifikt vardagsrum om hela 40 kvm med en härlig rymd. Dåtidens detaljer är bevarade på ett mycket fint sätt och gifter sig med den moderna inredningen. Här finns gott om plats för en väl tilltagen soffgrupp och ytterligare möblering där bara fantasin sätter gränser.

Master bedroom ligger in mot gården. Tyst och svalt läge med mörkläggningsgardiner som ger en lyxig känsla. Ett underbart sovrum med härlig rymd! Intill Master bedroom ligger bostadens andra sovrum som även detta vetter mot gården. I dag är det en walk in closet men det kan självfallet användas som sovrum. Ett mycket trevligt och platsbyggt sovloft är tillbyggt som ger ytterligare sängplats.

Badrummet i norra delen av hallen är stilrent inrett med snyggt kakel och klinker, självfallet med behaglig golvvärme. Här finns dusch, toalett, handfat och tvättmaskin samt torktumlare från Miele. Bostadens gästtoalett ligger i anslutning till Master bedroom.

Förråd som tillhör bostaden finns i källaren.

Denna otroligt fina paradbostad passar bra för dig som vill bo på bästa adress i en klassisk vacker miljö och med kombinationen av alla moderna faciliteter man kan tänka sig.

Utmärkta kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar och bussar är bara ett stenkast från bostaden.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Karta