Snart till salu

Trea på högsta våningen med balkong i soligt söderläge

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lantmilsgatan 6

3:a Högsbo

Kortfakta

Avgift:
4 376 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
73,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
964-1965
Adress:
Lantmilsgatan 6,
421 37 Västra Frölunda

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på martin.hasselblad@lundin.se.

Ta er upp till tredje våningen och ni välkomnas in i en ordentlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Hallen är centrerad i lägenheten och knyter samman alla rummen. Knytpunkten tillsammans med det delvis integrerade genomgångsläget bjuder på en härlig känsla av rymd och ljus. Lägenheten erbjuder ett fräscht kök med gott om förvaringsmöjligheter och utgång till balkongen i söderläge, ett väl tilltaget vardagsrum, två sovrum i varierande storlek, en walk-in-closet samt ett helkaklat badrum med tvättpelare. En tidlöst lägenhet med sobra ytskikt som gör det enkelt att sätta sin egen prägel med möbler och textiler.

Välkomna på visning!

Här bor ni i ett lugnt och rofyllt område med närhet till matbutik och spårvagnshållplats. Ni tar er snabbt och smidigt till Frölunda Torg för shopping såväl som grönskande Slottsskogen och Göteborgs innerstad!

Bostadens ytterst välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Inbjudande hall som utgör navet av bostaden och öppnar upp mot denna hemtrevliga lägenhet. Redan här slås man av genomgångsläget vilket gör att ljuset strömmar genom alla rum. Vitmålade väggar och en praktisk walk in closet för extra förvaring. Till höger finns plats för fri avhängning av ytterkläder samt skor. Bostaden har genomgående nylagt (2020) golv från Bjelin (mattlackad ek)

Kvadratsmart kök från Puusteli (2013) som bjuder på goda förvaringsmöjligheter och avlastningsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spishäll med ugn, fläkt samt diskmaskin. Vitt kakel ovanför bänkskivan i svart granit. En matplats har sin givna placering vid fönstret och här ger plats för ett sällskap på minst fyra personer. Här finner vi även utgången till den ljuvliga balkongen i söderläge som tack vare sina många soltimmar blir en härlig plats att spendera mysiga höstkvällar på.

Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med vacker stavmönstrad parkett samt ljusgrå väggar. God plats för att möblera upp med en soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel. De generösa fönsterpartierna som sträcker sig längs hela kortväggen öppnar upp för mycket ljus

Bostadens master bedroom ligger i anslutning till vardagsrummet med en passage även mot hallen. Här finns plats för en dubbelsäng samt tillhörande möblemang och en garderober.

Det andra sovrummet är även detta rymligt och nyttjas idag som kontor plats för säng, sängbord samt en skrivbordshörna om så önskas.

Helkaklat badrum med stilrena färgval. Kakel och klinker går i moderna nyanser och badrummet är utrustat med wc, handfat i kommod, badrumsskåp med spegel, handduktstork, duschhörna med skjutbara väggar, golvvärme samt en tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare (2019). Stamrenoverat 2005.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Information Ekonomi

Avgift: 4 376 kr/månad. Inkl. Värme och vatten. Utöver avgiften tillkommer ett informationsöverföringsbelopp om 212kr som avser bredband och tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,31982%. Andel av årsavgift är 0,31982%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 825 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Lantmilsgatan 6, 421 37 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 964-1965

Lägenhetsnummer: 68/1301

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 73,5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Lavetten i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Lavetten består av 308 lägenheter med adresser på Skogsmilsgatan 1-35 och Lantmilsgatan 2-36. Föreningens fastigheter Järnbrott 152:1 och 153:1 upplåts med tomträtt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Väldigt stabil ekonomi och låg belåningsgrad. Föreningen höjde avgifterna med 1 % inför juli 2021, inga kommande avgiftsförändringar är planerade i dagsläget. Kontrollerat med föreningen 20210624.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Energideklaration: Utförd 2020-03-04. Energiprestanda 101 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Under 1990-talet sågs balkonger över och nya balkongräcken byggdes.
2004 byttes maskinpark i tvättstuga och under samma år installerades dessutom nya elledningar, ny elcentral samt 3-fas el i huset.
2004-2005 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och i samband med detta renoverades badrum.
2009 renoverades fasad och tak och byte av armaturer i trappuppgångar utfördes. Under samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen, huset energideklarerades och dränering av grund samt viss asfaltering kring huset genomfördes.
2011 utfördes en radonmätning i ett flertal lägenheter. Efter mätning vidtogs åtgärder där behov fanns och värdena blev därefter godkända. Under samma år rustades gård upp och föreningen satsade på att göra iordning grönytor samt planteringar och lägga sten på delar av gård.
2011-2014 optimerades värmesystem, nya reglage sattes på radiatorer och en värmeinjustering utfördes.
2014 utfördes en radonmätning och ett antal lägenheter i markplan uppvisade för höga radonvärden. Åtgärder har vidtagits och efterkontroll med värden på en godkänd nivå har utförts. Protokoll för varje bostad finns för köparen att hämta hos styrelsen. Under samma år sattes nya entréer samt låssystem med taggar in.
2015 skedde fönsterbyte i hus A samt stenimpregnering av fasad. Samma år utfördes byte av belysning i trappuppgångar.
2016 byttes belysningen ut till LED-belysning på gårdarna, ett fläktbyte utfördes, en grundlig skurning av marmorn utfördes i alla trapphus, trappuppgångarna målades om, belysningen byttes ut till LED-belysning med rörelsevakt samt att OVK-besiktning utfördes.
2017-2018: Fönsterbyte i hus B, C och D och i samband med detta gjordes även vissa fasadåtgärder.
2018-2019: Lades ny asfalt på gården Skogsmilsg 7-35. Även två dagbrunnar byttes, sprickor i fasaden reparerades och trapporna från Lantmilsgatan upp till A-huset lagades.
2019: Primäranslutning av fjärrvärmen till Göteborgs Energi utförts.

Föreningen håller just nu på och uppgradera elen i fastigheterna. I lägenheterna byts strömbrytare, eluttag och eventuellt kablage i väggarna. Källarna kommer att få ljudvakt i alla utrymmen samt Led-belysning. Samtidigt ser föreningen över möjligheten till ett elektroniskt bokningssystem. Laddningsstolpar installeras på 20 stycken av parkeringsplatserna. Projektet pågår och beräknas vara klart vid årsskiftet 2021/2022. I samband med detta införs IMD (Individuell mätning och debitering) av el som beräknad påbörjas när elprojektet är klart. Föreningen har beviljats bygglov till att bygga om lokaler till lägenheter och arbetet med upphandling har påbörjats. Föreningen hoppas även hinna med ommålning av källarna detta verksamhetsåret. En utredning om möjlighet att investera i solceller samt bergvärme i kombination med fjärrvärme ska även göras. Detta planeras då utföras några år framåt i tiden i samband med underhåll på taken. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Leverantör: Com Hem. Hastighet nyligen uppgraderad till 250/50.

Parkering: Föreningen förfogar över 254 parkeringsplatser. Plats utan eluttag kan hyras till en kostnad om ca 210 kr/månad och plats med eluttag till en kostnad om ca 310 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över ett antal parkeringsplatser till MC. Plats utomhus kan hyras till en kostnad om ca 165 kr/månad respektive i förråd ca 490 kr/månad. Det finns även plats för husvagn som kan hyras till en kostnad om ca 310 kr/månad. I dagsläget är det kortare kö till platserna.
Föreningen förfogar över 254 parkeringsplatser. Plats utan eluttag kan hyras till en kostnad om ca 210 kr/månad och plats med eluttag till en kostnad om ca 310 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över ett antal parkeringsplatser till MC. Plats utomhus kan hyras till en kostnad om ca 165 kr/månad respektive i förråd ca 490 kr/månad. Det finns även plats för husvagn som kan hyras till en kostnad om ca 310 kr/månad. I dagsläget är det kortare kö till platserna.

Gemensamma utrymmen: Det finns fem tvättstugor i området, i källaren på Skogsmilsgatan 5, 23 och 31, samt på Lantmilsgatan 12 och 26. Utrustningen består av fem tvättmaskiner, två torktumlare, sex torkrum och en mangel. Mattvätt sker endast i särskilt avsedda maskiner på Skogsmilsgatan 31 och Lantmilsgatan 26. I föreningen finns även två övernattningslägenhet, moped- och cykelrum, bastu och hobbyrum.
I föreningen finns även två övernattningslägenhet, moped- och cykelrum, bastu och hobbyrum.

Övrigt: Vid försäljning av lägenhet har säljaren ansvar att överlämna tre nyckeltaggar (som ingår). Om nyckeltagg saknas – anmäl detta till vicevärd som inaktiverar den saknade. Den förlorade ersätts med en ny till en kostnad av 250 kr som betalas av säljaren.

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning