Snart till salu

Trevlig genomgångstrea med fina tidstypsika detaljer

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Jennieann Bergström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ånäsvägen 4B

3:a Bagaregården

Kortfakta

Avgift:
4 577 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
66,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Ånäsvägen 4B,
416 67 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johanna.hakansson@lundin.se.

Välkommna till Ånäsvägen och denna fantastiskt fina trea med högt i tak, vackra takrosetter, stuckatur och stora fönster som bidrar till genomgående fint ljusinsläpp! Här fås en bostad i genomgående gott skick belägen med Redbergsplatsen och dess utbud av service och kommunikation precis utanför dörren samtidigt som lägenheten ligger belägen med lugnt läge mot Redbergsparken.

Information Ekonomi

Avgift: 4 577 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, avlopp, kabel-tv & grundutbud av digitala kanaler via Comhem samt bredband 1000/1000 via Bahnhof.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,9809%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Ånäsvägen 4B, 416 67 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 20/1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 66,5 kvm. Enligt lägenhetsförteckning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Kvarteret Renen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 93 lägenheter och 9 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olskroken 2:9-12 med adress Ånäsvägen 2-16. Fastigheterna har genomgått om och nybyggnad 1985 då föreningen bildades.

Lägenhetsfördelning:
2 rum och kök: 30 st
3 rum och kök: 47 st
4 rum och kök: 11 st
5 rum och kök: 5 st.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god. Senaste avgiftshöjningen skedde år 2012 och det finns inga planer på att höja avgifterna. Ekonomisk förvaltning sköts av Husjuristerna i Göteborg AB.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2020-01-17. Energiprestanda 129 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: 1984-85 Stambyte
2009 Trappuppgångar och portar renoverades
2010 Inventering och injustering av värmesystemet
2010 Installation av nya porttelefoner med säkrare kodlåssystem
2010 Installation av brandlarm
2010 Tvättstugor renoverades
2013 Renovering av plåttak och fasader färdigställdes. Samtliga fasader omfattades av denna renovering och bitar av taket. På en del fasader byttes panelen ut helt och hållet, vissa fasader målades om, vissa tvättades och en del fönster byttes ut.
2013 Fönsterrenovering
2013 Nytt ventilationsaggregat för restaurangen
2013 Nytt kök i föreningslokalen samt ny mangel till tvättstugan
2016 OVK-besiktning
2017 Fettavskiljare installerad i restauranglokalen
2017 Pulverbomber installerade i soprummen för att öka brandsäkerheten
2018 OVK
2019 Fasader som vetter mot innergården har målats och stuprör har bytts ut.
2020: Målning av fasader och plåttak som vetter ut mot gatan.

Planerat underhåll kommande 30-årsperioden
Under 2021 kommer underhåll av skyddsrum att utföras. Belysningen kommer att bytas till mer energisnål, och lås och dörrar i gemensamma lokaler ska förbättras.
2022-2025: ombyggnation styrelseexpedition till gästlägenhet, underhåll av hissar, ersättning av växtlighet på gård, byte av maskinpark i tvättstugor, omläggning av takpannor, byte av frånluftsfläktar, omläggning av plattor och asfalt på gårdarna
2026-2047: målning av trapphus, målning och byte av fasad och tak, relining av avloppsstammar. Stambyte är planerat till år 2035.

TV och bredband: Alla lägenheter är anslutna till kabel-TV-nätet via ComHem, grundutbud av digitala kanaler ingår i månadsavgiften. Större utbud av kanaler beställs och betalas separat av lägenhetsinnehavaren. Bredband via Bahnhof 1000/1000Mbit ingår i månadsavgiften.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan man får söka boendeparkering via kommunen. Göteborgs Stads Parkeringsaktiebolag administrerar P-platser på Redbergsskolans gård, till dessa är det kösystem.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en stor innergård – som är uppdelad i tre gårdar – mellangården, norrgården och södergården. Här finns flera olika sittgrupper och möjligheter att grilla. På mellangården finns en sandlåda för barn. Några av föreningens medlemmar tar ansvar för att ta hand om blommorna i våra planteringar.

Det finns cykelförråd om man vill parkera sin cykel inomhus, här ryms också barnvagnar. Det finns också flera cykelställ på gårdarna.

Varje lägenhet har ett vinds- eller källarförråd.

Föreningen har två större gemensamma tvättstugor. Det är lätt att få tvättid som bokas via en app i din mobil eller på digital tavla i tvättstugorna. Många lägenheter har också egna tvättmaskiner.

Det finns en föreningslokal med pentry som kan hyras separat om man ska ha kalas.

Föreningen har planer på att göra iordning en gästlägenhet med ett par sovplatser, toalett och pentry. Den beräknas vara klar under 2022. De boende i föreningen ska kunna hyra den till sina gäster för en mindre kostnad.

Övrigt: Höst och vår arrangeras gemensamma städ- och trädgårdsdagar. Då finns också en container på plats för att slänga grovsopor och elavfall.

Teknisk förvaltning sköts av PLL Fastighetsförvaltning och trappstädning och städning av gemensamma lokaler utförs av en städfirma.

Föreningen har en informativ hemsida: https://www.brfrenen.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Bagaregården

Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser
I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning