Såld

Exklusiv vindslägenhet i toppskick med balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vasagatan 33B

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 938 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
75 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
1890
Adress:
Vasagatan 33B,
411 37 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna exklusiva vindslägenhet i toppskick med härlig gårdsbalkong. Hiss hela vägen upp in till lägenheten. Lägenheten präglas av klassiska vindsattribut som snedtak, synliga takbjälkar, vackert formade takkupor och takfönster. Genomgående tidlösa materialval samt snyggt renoverat kök och badrum. Här bor man i en anrik fastighet i nyrenässansstil anno 1890 som har genomgått ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob. Lägenheten har genomgående mattlackat enstavsparkettgolv från Kährs, Ek Nouveau Gray, och ljusgråa målade väggar.

Snyggt kök med köksinredning från Ballingslöv med släta luckor i färgen Solid peppargrå samt öppna hyllplan med downlights. Bänkskiva från Silestone i färgen Blanco Orion som även sitter som ett lågt stänkskydd. Den maskinella utrustningen kommer från Miele och består av glaskeramikhäll med induktion, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. En takkupa med fint formspråk bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från två takkupor varav en har dubbeldörrar ut till lägenhetens balkong. Balkongen har ett eftertraktat sydvästläge med många soltimmar. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. En av rummets väggar är en putsad murstock som bidrar med charm och karaktär.

Lägenhetens sovrum kan inredas med dubbelsäng samt arbetshörna och har goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. En takkupa med fint formspråk bidrar med ljusinsläpp.

Modernt badrum med grått klinkergolv från Höganäs serie Factory Betáo, som är en granitkeramik med inspiration av industridesign och helkaklade väggar i vitt blankt kakel samt en fondvägg i samma granitkeramik som golvet. Badrummet har behagligt komfortvärmegolv och inredningen består av wc, handfatskommod från Ifö, spegel med ram, handdukstork från INR, dusch med vikbara glasdörrar från Bathlife samt blandare från Hans Grohe. Badrummet har även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele. I taket sitter infälld belysning.

Läget i kanten av Vasaparken och med närhet till allt innerstaden har att erbjuda är förstklassigt. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Näckrosdammen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 938 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,54%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vasagatan 33B, 411 37 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1890

Lägenhetsnummer: B026/1601

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7. Hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea 75 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Vasagatan 33. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 30 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Vasagatan 33 förvärvade fastigheten Lorensberg 50:1 år 2017-06-01. Fastigheten är friköpt. Byggnaden uppfördes 1890 i tidstypisk nyrenässansstil efter ritningar av arkitekt Ernst Krüger. Föreningens adresser är Vasagatan 33, Vasagatan 33 B och Götabergsgatan 16. Byggnaden inrymmer 30 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om 3414 kvm och 1 lokal om 270 kvm upplåten med hyresrätt. Total yta 3684 kvm. Brf Vasagatan 33 registrerades 2016-04-26. Föreningens ekonomiska plan registrerad 2018-05-04 och nuvarande stadgar registrerades 2017-12-28 på Bolagsverket.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning utförs av Nabo. Stabil förening med bra ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-02-01).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2018-06-08. Energiklass D.

Renoveringar: Fastigheten har genomgått ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018 och såldes som nyproduktion.
2020 utfördes tvåårsgarantibesiktning.

TV och bredband: TV och bredband via Tele2. Ett litet grundutbud av tv samt bredband med hastighet 500Mbit ingår i avgiften.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Lägenhetsförråd, postboxar, miljörum samt cykelparkering finns på gården.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning