Såld

Ljus och fräsch trea med grönskande utsikt från balkongen

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kopparmyntsgatan 9

3:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 291 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
66 kvm
Våning:
1/6, hiss
Adress:
Kopparmyntsgatan 9,
41479 Göteborg
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Beskrivning

Till er som söker en mycket fin och välplanerad bostad för hela familjen har vi nu denna att erbjuda. Hjärtligt välkomna till Kopparmyntsgatan 9 i populära Högsbo! Ni erbjuds en genomgående fin bostad med ljusa ytskikt och fönsterpartier i två olika väderstreck som låter dagsljuset flöda. Goda förvaringsmöjligheter finns via klädkammare och platsbyggd garderob. Socialt vardagsrum där hela familjen kan umgås och från denna del av bostaden når ni även den härliga balkongen med utsikt över den grönskande omgivningen. Väldisponerat kök som bjuder in till härlig matlagning och plats för matbord. Två lugna och harmoniska sovrum samt ett helkaklat badrum med egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. En bostad för er att trivas i!

Här bor ni i en mycket bra förening med flera gemensamhetslokaler som bastu, motionsrum, hobbyrum och övernattningsrum samt en härligt grönskande gård med lekplats, grillplats, bärbuskar och fruktträd.

Högsbo är ett lugnt område med närhet till natur och motionsområden som Slottsskogen och Änggårdsbergen. Här bor ni även nära träningsanläggningar som Slottskogsvallen och Frölundaborg där det finns friidrottsanläggning, gym, ishall med mera. Här finns det gott om plats för såväl vardagsmotionärer som den organiserade idrotten. Vid Axel Dahlströms torg, som ligger en kort promenad bort, finns vårdcentral, bibliotek, bageri, apotek med mera. På nära avstånd finner ni även Köpcentret 421 i Högsbo samt Frölunda Torg med dess utbud av affärer. Kommunikationerna in till centrum är mycket goda med spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8 från Axel Dahlströms torg. Endast 7 minuter till Linné och dess stora utbud av restauranger med mera. Det är även nära att ta sig ut till havet.

Bostadens 66 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Kliv in i trappuppgången och ta er upp en våning innan ni tar klivet in genom ytterdörren. I hallen finns det gott om förvaringsmöjligheter för kläder och skor via en stor garderob direkt till höger och på vänster sida hittar ni krokar för avhängning. Väggarna är målade i vitt och på golvet ett gråt klinker som sedan övergår i ek laminat.

Fortsätter ni in möts ni av det generösa vardagsrummet. Ett fönsterparti och balkongdörren bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. I vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och matbord för minst 4 gäster för den som önskar. På golvet ligger fin ekparkett i original. Från denna del av bostaden finner ni även den härliga balkongen i soligt läge. Mindre bord och stolar får plats här för att kunna sitta ned och njuta.

I anslutning till vardagsrummet finner ni ett av bostadens två sovrum. Disponeras idag som sovrum men går lika bra som gästrum, barnrum alternativt kontor för den som önskar. Plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel och skrivbord. Väggarna är målade i vitt tillsammans med en blå fondvägg och på golvet ligger laminat.

Köket (renoverat 2015) bjuder in till härlig matlagning. Goda arbetsytor och gott om förvaring för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i vitt med upplyst vitrinskåp med frostat glas. Ovanför den gråa laminatbänken sitter ett ljusgrönt kakel. Den maskinella utrustningen består av vin-kyl, induktionshäll samt ugn, köksfläkt i rostfritt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys i vitt. Intill fönstret har ett matbord för 4 en given plats. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ek-laminat.

Bostadens andra sovrum passar utmärkt som gästrum, kontor eller barnrum. Rymligt och ger plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de mönstrade tapetserade väggarna och på golvet ligger tidigare nämnda ek-laminat.

Bostadens helkaklade badrum som stamrenoverades 2007-08 ligger i anslutning till hallen. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger grått klinker. Inredningen består av vägghängd WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegelskåp, dusch och en egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 291 kr/månad. I avgiften ingår, vatten, kabel-TV och fiberbredband (250/100). obligatoriskt tillägg om 727 kr/mån tillkommer för värme.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,34379%. Andel av årsavgift är 0,34381%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Information Bostad

Adress: Kopparmyntsgatan 9, 41479 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1/1105

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 66 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 16. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 339 lägenheter och 35 lokaler.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 16 köpte huset 1953 och innehar fastigheterna med tomträtt.
Föreningen omfattar adresserna:
- Silvermyntsgatan 2-32 och 3-21
- Kopparmyntsgatan 1-7 och 9
- Plåtmyntsgatan 1-17 och 19-33.
Sammanlagd boyta om 18.374 kvm samt sammanlagd lokalyta om 1.225 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är mycket god. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Förbättring av av värme och ventilation pågår. Föreningen planerar att inom en 5 års period att renovera fasaden på Kopparmyntsgatan 1-7. Utöver det finns vissa planer på att bygga en enrumslägenhet av en källarlokal, dock inga ytterligare beslut är ännu tagna.
Gjorda renoveringar:
1990-talet byttes samtliga fönster.
1998 lades nytt undertak och tegel.
2004 utfördes elrenovering.
2006-2007 stambyte inklusive badrumsrenovering samt vissa dräneringsarbeten
2009 renoverades fasad på Plåtmyntsgatan 3-31.
2010 installerades säkerhetsdörrar.
2011 datoriserad styrning av värmesystemet, miljöhus för sopor samt fasadrenovering av Silvermyntsgatan 9-21.
2013-2014 genomfördes en OVK-besiktning i samband med att en rensning och injustering av ventilationer samt byte av frånluftsfläkt genomfördes på Kopparmyntsgatan 9
2014 byte av entréportar vilka uppdaterades med porttelefoner och nya låssystem.
2015 byggdes en fristående tvättstuga i miljöhuset i hörnet av Kopparmynts-och Silvermyntsgatan.
2017 byte av vattencistern till vägghängd toalett.
2020-2021 gjordes förbättring av värme och ventilation i fastigheterna.
2022 löpande underhåll.

TV och bredband: Föreningen har ett gemensamt avtal med Bredbandsbolaget för leverans av analog TV och fiberbredband (hastighet 250/100). Ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen tillhandahåller över 200 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 190 kr/månad utan el-uttag, ca 215kr/månad med el-uttag och ca 230 kr/månad för parkeringsplatser som är belägna under tak.
Föreningen förfogar dessutom över 45 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 362-538 kr/månad.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör både källarförråd och vindsförråd. Porttelefoner till trapphusen. I föreningen finns samlingslokal, övernattningsrum, cykelrum, barnvagnsrum, motionsrum, bastu, hobbyrum och vävstuga. Föreningen har en tvättstuga som är belägen i källaren som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även en fristående tvättstuga i hörnet av Kopparmynts- och Silvermyntsgatan som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Det finns även mattvätt och tillgång till fler tvättstugor på Silvermyntsgatan 3.
Lummig innergård med stora gräsytor, vackra träd, fin lekplats, grillplats och utemöbler.

Övrigt:

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning